ce procedura de achizitie sa aleg???

Buna ziua tuturor !

Solicit ajutorul pentru a efectua o achiziţie de produse cu coduri CPV separate, dar care practic aparţin aceleaşi clase.
Mai concret am întâlnit următoarea speţă: **sunt pus în situaţia de a achiziţiona pentru un parc auto ,anvelope (la fiecare masina în parte). Parcul auto are atât autoturisme cât şi camioane, autobuze.

Conform codurilor CPV , pt achiziţie , pot opta pentru procedura de achiziţie directa separata pentru fiecare tip de auto / camion, autobuz şi autoturism / valoarea achiziţiei fiind sub pragul de 15000 euro ( practic 3 proceduri de achiziţie directă separate /pe coduri CPV separate)

Mă interesează dacă procedez corect şi daca nu cumva pot fi acuzat că am evitat o procedura sau alta.
Precizez ca pentru cele doua tipuri de anvelope am găsit coduri CPV separate.
34352100-0 Pneuri pentru camioane
34351100-3 Pneuri pentru autovehicule
34352200-1 Pneuri pentru autobuze

Mulţumesc anticipat..

Scopul ...

achiziţei tale sunt pneurile pentru diverse tipuri de maşini cu motor cu ardere internă ca să zic aşa.

Deci valoarea estimată a contractului va fi formată din valoarea unitară a unui tip de pneu x nr. de pneuri necesare + valoarea unitară a următorului tip d epneu x nr. de pneuri necesare şi tot aşa, la sfârşit rezultând valoarea totală.

Dar dacă, autoritatea contractantă a Hotărât că ai trei scopuri distincte şi vei primi sub semnătură acest lucru, este foarte bine şi aşa.

ovidius

p.s. asta te va ajuta la controlul curţii de conturi care te va întreba de ce nu ai respectat prevederile art. 23 din Ordonanţă (!)
ART. 23
Autoritatea contractanta nu are dreptul de a diviza contractul de achizitie publica in mai multe contracte distincte de valoare mai mica si nici de a utiliza metode de calcul care sa conduca la o subevaluare a valorii estimate a contractului de achizitie publica, cu scopul de a evita aplicarea prevederilor prezentei ordonante de urgenta care instituie obligatii ale autoritatii contractante in raport cu anumite praguri valorice.

Pentru....

liniştea dumneavoastră nu ar fi mai bine totuşi să achiziţionaţi totul printr-o procedură competitivă în baza căreia să încheiaţi un acord cadru?
.
Dacă totuşi faceţi achiziţie directă vă recomand să listaţi şi asta http://www.anrmap.ro/indexro.php?page=intr6 şi să o păstraţi.

Iar din articolul de mai sus ...

interesant pentru dumneavoastră ar fi : "Precizam ca nu exista o legatura directa intre codurile CPV si modalitatea de estimare a valorii unui contract de achizitie publica."

ovidius

p.s. vedeţi şi cum se realizează acordul-cadru, care rămâne un instrument util pentru achiziţii repetabile (de aceiaşi natură) în decursul a maxim 4 ani ...

mai bine ai face sa imparti

mai bine ai face sa imparti achizitia pe loturi cred ca nu vei avea probleme.

stabilire procrdura

Parerea mea este ca toate anvelopele, indiferent de natura lor (autovehicule, camioane, autobuze) sau de codul CPV la care se incadreaza, pot fi considerate "produse similare" . Acestea sunt diferite unele de altele doar prin dimensiunile constructive. Asa ca in consecinta se va aplica obligatoriu o procedura de achizitie in functie de valoarea totala cumulata a acestora. A se compara cu exemplul indicat de ANRMAP - "uniforme de barbati si uniforme de femei". La fel avem si aici "anvelope de camioane si anvelope de autobuze".

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri