intrarea in insolventa a liderului asociatiei

Buna ziua,
As vrea sa-ma a jutati cu o speta: de ex. daca liderul de asociere intra in insolventa, acesta inainte de a interveni starea de insolventa poate sa-si cedeze partea sa catre asociat, care sa continue lucrarile si sa factureze el in continuare catre autoritatea contractanta? Va multumesc anticipat.

insolvanta lider - facturare

Voi incerca sa formulez un raspuns la aceasta intrebare printr-o analiza logica:
1. Avem o asociere al carei acord a fost autentificat la Notarul Public dupa adjudecarea contractului de achizitie.
2. Contractul de achizitie publica a fost semnat numai de lider sau in solidar de toti membri asocierii.
3. Liderul este in stare de insolventa, situatie in care se pune problema de a cesiona catre parteneri obligatiile contractuale.
Legat de punctul 2, cred ca e absolut necesara distinctia: contractul este semnat numai de lider sau de toti asociatii?
In functie de acest raspuns, presupunand cea de-a doua varianta, vom trece la pasul 3, pentru care prezentarea dvs. este extrem de eliptica.
Schimbarea rolurilor intre membrii asocierii poate fi efectuata pe parcursul executarii contractului in aceleasi conditii in care s-a constituit asocierea, insa dvs prezentati speta ca si cand inlocuitorul liderului ar urma sa factureze si pentru lucrarile/serviciile executate/prestate in perioada de pana la intrarea in insolventa. Categoric aceasta situatie nu este posibila, creditorii liderului fiind in drept sa se indestuleze din lichidizarea activului, iar in cazul in care unele sume care s-ar fi cuvenit a intra in contul acestuia sunt transferate catre asociati, discutam de operatiuni de disimulare.
Chiar in situatia in care liderul ar fi in imposibilitatea de a mai efectua partea de contract, raspunderea solidara va determina ceilalti membri de a actiona pentru finalizarea completa a obligatiilor angajate. Cum se socotesc ulterior intre ei este strict o problema care nu priveste autoritatea contractanta.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri