modificari legislative

Privind Odonanata de urgenta pentru modificarea OUG. nr.30/2006 vreau sa stiu daca art.I pct.6, se refera la proceduta de achiziitie directa,( cand valoarea este mai mica de 15000 EURO si achizitia se poate face direct din e-licitatie sau testarea pietii direct din magazin).
Cine sunt autoritatile de management? Conform art.5 din Metodilogia de analiza a procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie publica....., aceste autoritati au dreptul de a solicita de la autoritatea contractanta documentele pentru achizitiile publice care se incadreaza la art.19 din OUG34/2006.

noile modificari legislative

Vreau sa va intreb ce parere aveti despre noile modificari OUG 52/2011 ORDIN301/2011. Cum si cand anuntam UCVAP-ul?

Voila...

Achiziţia directă NU REPREZINTĂ o procedură de atribuire a unui contract de achiziţie publică în sensul OUG 34. Procedurile de atribuire sunt enumerate in mod exclusiv la art. 18 din Ordonanta 34. Alea sunt si nu altele (adica daca aplicati o alta procedura decat cele de acolo e cu mare distractie contraventionala).
.
"Autorităţile de Management sunt responsabile de gestionarea şi implementarea fiecăruia dintre Programele Operaţionale. În funcţie de specificul programului operaţional, în relaţia dintre Autoritatea de Management şi beneficiar pot interveni Organisme Intermediare, centrale sau regionale. Aceste organisme intermediare preiau, în baza unui acord, funcţii delegate de către Autorităţile de Management, însă responsabilitatea finală a implementării programului operaţional revine tot Autorităţilor de Management.
De asemenea, Ministerul Finanţelor Publice îndeplineşte funcţia de Autoritate de Certificare şi Plată, care certifică declaraţiile de cheltuieli în vederea înaintării cererilor de plată către Comisia Europeană, elaborează şi înaintează cererile de plată şi primeşte de la Comisia Europeană sumele aferente Fondurilor Structurale şi de Coeziune."
(sursa http://www.fonduri-ue.ro/prezentare-generala-192, m-a invatat goagle. Dar desigur, de ce sa cautam noi, mai bine ii punem pe altii sa caute)

Cu stima....

OUG nr. 66/2011

După cum probabil aţi aflat, cei care lucrează cu fonduri europene vor avea de implementat prevederile OUG nr. 66/2011.
Modicicările legislative vor avea în mod clar consecinţe în atragerea de fonduri europene, însă tare mă îndoiesc de faptul că scopul declarat va fi atins. Dimpotrivă.
Celor care încă n-au intrat în posesia actului normativ le recomand
http://profesionist-achizitiipublice.blogspot.com/
de unde puteţi să-l descărcaţi.

varianta actualizata OUG34/2006 ?

Daca se poate sa gasim o varianta actualizata cu ultimele modificari legislative la OUG34/2006?

La zi

Acasă › Forums › Achizitii publice › Modificari legislative achizitii publice >>> La zi

ovidius

p.s. aici vei gasi ceea ce cauţi.