Verificare documentatii de atribuire de catre ANRMAP incepand cu 26.09.2011

Inevitabilul s-a produs. (gasiti atasat comunicatul de presa al ANRMAP dupa inregistrare/autentificare)

Dumnezeu sa ne ajute!

AtaşamentMărime
Notificari pentru site.doc57 KB
comunicat sistem 21.09.2011.doc82.5 KB
Notificare validare sept 2011.doc255 KB
schema.doc63.5 KB

Ca sa nu mai intelegem nimic ...

... ANRMAP-ul revine pe site cu alte doua documente (Atasamentele 2 si 3 la prezentul subiect de forum). Unul din ele face referire la verificarea documentatiilor de atribuire incepand cu data de 23.09.2011 (s.n. data la care sistemul nu va functiona, conform aceluiasi mesaj) iar altul incepand cu data de 26.09.2011. Interesant?!

Io

mă bucur de pe acuma de bucuria colegilor și a mea (pe când va fi ea) cum că am scăpat de contestațiile asupra documentației, nemaifiind vorba aici (știm noi cei care am mai givănit pe tema asta, de recomandări și de faptul că ANRMAP nu-și asuma responsabilități chiar dacă a verificat sau a citit sau s-a uitat printre cele scrise de slujbași în documentațiile respective) decât de o verificare și o asumare a acestei activități, zic io, a celor de la A.N.R.M.A.P.

ovidius

De fapt....

bucuria breslei nu va fi foarte lunga. Zisele hartii nu restrang sub nici o forma dreptul de a contesta documentatia de atribuire. Faptul ca ANRMAP si-a exersat retina pe hartiile noastre nu inseamna ca operatorii nu le pot contesta. :)

De ce

... am scapat de contestatii la documentatie ? Unde scrie asta ??? Pai, din start, ANRMAP a spus ca nu verifica caietele de sarcini .

Si, apoi, ce "Doamne ajuta" ?!? A venit apocalipsa ?
Cel mai rau mi se pare lungirea termenelor.... si acum, la sfarsit de an....

Presupun io

că caietele de sarcini, le întocmesc specialiştii sau solicitanţii achiziţiei respective sau mă înşel io ?

ovidius

p.s. nu-mi spune de simplicititudinile alea pe care le ştim toţi a le face şi pe care chiar doresc să ne conteste cineva :D

semnate electronic

Am inteles ca arunc intreaga documentatie de atribuire in curtea ANRMAP pentru verificarea respectarii conditiilor prevazute in OUG 34, adica fișa de date a achiziției, caiet de sarcini, modele de formulare, clauze contractuale obligatorii, note justificative - SEMNATE ELECTRONIC!!! deci ANRMAP va asigura concordanța și corectitudinea informațiilor cuprinse în documentația de atribuire (fișa de date a achiziției) cu cele din anunțul/invitația de participare si cam atat... Dar oricate informatii am cerut furnizorilor de "semnaturi electronice" toti ma invata sa depun declaratii la Finante...

Sfarsitul contestatilor?

Sunt de acord cu Ovidiu, sper ca aceasta noutate va aduce responsabilizarea ANRMAP dar nu sunt prea sigur.
ANRMAP va verifica documentatia (afara de aspecte tehnice din Caiet de Sarcini) si cu ce am vazut in ultima vreme, e simplu: aproape nici-un criteriu de calificare, sau criterii din ce in ce in ce mai putin selectivi (un bine sau un rau?). Atunci selectia se va face mai mult pe caiet de sarcini ("necontrolat") adica va trebuii sa gasim factori de evaluare buni... Si aici se vor trezi si contestatatori!!
Ar fi chiar bine sa avem ghiduri din partea ANRMAP pentru a pregati factori de evlure si criterii de calificare.
In ceea ce priveste prelungire termenului a procedurilor, nu consider ca noutate ne va impiedica. Deja suntem cei mai rapidi din Europa (cu o medie a durata procedurilor in jur de 3 ori mai lunga decat cei mai rapidi). Daca scapam dintr-o parte din contestatie atunci salvam cateva luni bune...
In legatura cu semnatura electronica, asta este lege: orice comunicare intre administratia si public trebuie sa fie cu ajutorul S.E. si este si bine, sa scapam de 400 de pagini de oferta, numerotate, semnate (de cine? Secretara sau Managerul?) si stampilate...

Schema etapelor de verificare ex-ante ANRMAP

A se vedea atasamentul 4.

Vă rog

Spuneți-mi și mie, pas cu pas, ce trebuie de îndeplinit pentru a avea această fabuloasă semnătură electronică, a cui e ea (pe cine va reprezenta acea semnătură, de fapt) și cine o va folosi ?

ovidius

p.s. întrebări de novice care nu știe că reprezentantul împuternicit al autorității contractante este ordonatorul de credite ai fi tentat să crezi ... după ce te-ai mai gândit un pic s-ar putea să te întrebi, totuși cine semnează și cine răspunde și de ce și cum :D

eu m-am gandit

.... dupa ce mi-am pus aceleasi intrebari la care mi-am raspuns singura sa fac astfel:
- Documentatia de atribuire intocmita si semnata clasic la nivelul institutiei: in format tiparit, aprobata de cei in drept si pusa in dosar. Dupa ce este aprobata de ordonator, se incarca in SEAP (ca si pana acum) de mine, dar in loc sa fie anonima va fi cu semnatura mea, care certifica faptul ca a fost transmisa in SEAP in forma si continutul in care a fost aprobata.

PS: De altfel, si pana acum tot cine o incarca in SEAP certifica (moral) ca documentatia are continutul aprobat, si nu este modificata. Deci, pe fond, mare lucru nu se schimba (zic eu).

Asteptam si alte variante.
O zi buna.

Si eu gandesc asemeni voua!

Documentatia de atribuire, formulare si ... etc... celelalte documente (ceea ce mi se pare absurd, inclusiv Notele justificative care stau la baza elaborarii acelei Documentatii de atribuire in baza careia vor fi intocmite ofertele ulterioare ale operatorilor economici -!!! ) trebuiesc "încărcate integral în S.E.A.P. de către autorităţile contractante şi semnate cu semnătură electronică în conformitate cu prevederile legale".
Pai, de ce trebuie ca autoritatea contractanta sa achizitioneze - in prealabil - astfel de semnatura electronica? Este imperios necesar sa mai platim niste bani catre anumite firme care elibereaza astfel de certificate? Al cui este interesul aici?
Daca intreaga "documentatie" este pur si simplu incarcata in SEAP printro simpla scanare, nu este mai usor pentru autoritatea contractanta ? (Bineinteles, fara acele formulare care trebuie completate ca atare de catre op. economici).

care sunt documentele justificative

...... care se vor incarca odata cu documentatia ?
Din Notificare: " notele justificative prevazute de legislatia". Concret, care ? (oare de ce nu le-a enumerat ANRMAP in clar, sa nu fie nicio confuzie ?
Propun sa identificam impreuna ce vom incarca.
Eu zic:
1. Documentatia de atribuire.
2. Nota justificativa alegere criterii calificare.
3. Nota justificativa factori de evaluare (daca este pe tehnico-economic).

PS:
1) Punem si nota justificativa de alegere a procedurii ?
2) Daca se trimite documentatia fara anunt/invitatie, vom scrie in fisa de date valoarea estimata ?!?

O zi buna.

nu mai inteleg nimic

in hot 801/2001, la art.II alin 1 spune ca:
Dispozitiile prezentei hotarari vor intra in vigoare la 45 de zile de la data publicarii in MO al Rom, partea I...
De ce ANRMAP_ul zice ca verifica documentatia din 26.09?
.....sau nu inteleg eu????

Note justificative

Prin note justificative aferente procedurii intelegem:
Nota justificativa privind determinarea valorii estimate
Nota justificativa privind selectarea procedurii (care se intocmeste numai in cazul in care procedura este oricare alta inafara de licitatie deschisa sau restransa)
Nota justificativa privind stabilirea criteriilor si a cerintelor minime de calificare
Nota justificativa privind stabilirea criteriului de atribuire
Orice alte note privind optiuni speciale ale autoritatii contractante legate de atribuirea contractului, daca este cazul

Probabil ca...

Data la care se implineau cele 45 de zile de la publicarea Hot.801/2011 era de 22.09.2011, dar cred ca tehnic nu aveau cum sa puna in aplicare hotararea fara sa opreasca sistemul pentru modificarile cerute, pe de-o parte, pe de-alta parte daca ar fi oprit mai devreme sistemul ar fi obstructionat procedurile ce urmau sa se lanseze in interiorul celor 45 de zile, adica pana la 23.09. Asa ca au ales sa opreasca sistemul fix pe 22, sa aiba timp fizic pentru a realiza facilitatile SEAP, asa incat din 26 toata lumea sa se poata conforma noilor reguli. Cel putin eu asa am dedus logic....

Note

Prin note justificative aferente procedurii intelegem:
Nota justificativa privind determinarea valorii estimate
Nota justificativa privind selectarea procedurii (care se intocmeste numai in cazul in care procedura este oricare alta inafara de licitatie deschisa sau restransa)
Nota justificativa privind stabilirea criteriilor si a cerintelor minime de calificare
Nota justificativa privind stabilirea criteriului de atribuire
Orice alte note privind optiuni speciale ale autoritatii contractante legate de atribuirea contractului, daca este cazul

....semnatura electronica

adica avem certificatul digital prin care avem acces in SEAP si ne trebuie si semnatura electronica?

semnatura electronica

... este pentru a semna documentele transmise spre verificare catre ANRMAP, nu pentru accesul dvs. in SEAP.

sa inteleg ca

se foloseste aceiasi semnatura electronica pe care o are institutia pentru declaratiile la ANAF?

ca aia

... dar, atentie, semnatura electronica este personala (nu a institutiei). O poti folosi pe aceea, doar daca cine semneaza declaratiile la ANAF este dispus sa semneze si documentatiile de achizitii.

Cine stie ce e cu semnatura

Cine stie ce e cu semnatura asta, electronica? De unde se achizitioneaza, cum, cine o foloseste, orice fel de informatii sunt binevenite, eu personal am o problema pentru ca nu stiu nimic despre subiect. Va multumesc.

opinie

Parerea mea e sa asteptam pana luni, cand sistemul SEAP va fi accesibil si in mod sigur ne va ghida in pasii pe care-i avem de urmat pentru a semna electronic documentele postate. Este posibil sa ne puna deja sistemul la indemana posibilitatea de semnatura electronica. Nu stim, oricum orice e de facut, trebuie solicitate informatii la SEAP.

O alta opinie referitor la semnatura electronica

Si certificatul digital SEAP este tot o forma de semnatura electronica chiar daca nu extinsa. S-ar putea, cel putin pentru inceput, sa fie de ajuns doar certificatul SEAP, care spre deosebire de semnatura electronica prin certificat extins este emis pe autoritate contractanta nu pe persoana fizica.
Intradevar, sa vedem ce ne aduce bun sau rau ziua de luni!

Weekend placut! Il meritam dupa o saptamana atat de agitata.

semnatura electronica se

semnatura electronica se achizitioneaza de la 3 furnizori
digisign
certsign
transped
se achizitioneaza in baza unor documente depuse la ei care pot fi descarcate de pe site-ul fiecaruia,
una dintre firme are pretul pentru un numar fix de documente semnate (parca 60 de marci/luna), acum din pacate nu mai stiu care( daca nu ma insel certsign)
dupa depunere documente si aprobarea lor, ve-ti primi un dispozitiv electronic (token) pe care este depusa semnatura, se descarca certificatul digital aferent, pe calculatorul de unde ve-ti trimite documentele semnate, dupa care se poate semna.
studiati va rog oferta
digisign accepta depunerea documentelor pt certificat si la banca transilvania
transped accepta documente la BRD parca.

De fapt....

certificatul pentru autentificare pe SEAP nu intruneste cerintele legale pentru a fi asimilat semnaturii electronice. Una e un certificat pentru acces pe un site securizat si alta este o semnatura electronica extinsa (care este opozabila semnaturii olografe).
Nu va zgarciti :) si cumparati semnaturi electronice (sunt foarte multi furnizori pe piata, doar 3).
Ca observatie cu semnatura electronica se pot semna orice fel de documente, nu doar PDF. Daca presedintele autoritatii are semnatura electronica, daca directorul economic are semnatura electronica,daca juristul are, daca seful de la achizitii are, daca cel care intocmeste documentul are, atunci nici nu mai trebuie listat documentul, semeneaza pe rand de fiecare cu semnatura lui. Exact ca o semnatura pe hartie.

Ce nu inteleg

Este faptul ca aceasta semnatura electronica apartine AC si o poate folosi doar conducatorul institutiei sau o poate folosi oricine din cadrul AC? Sau pot exista mai multe semnaturi electronice: ale Directorului, Contabilului sef, juristului?
Semnatura electronica apartine persoanei juridice sau unei persoane fizice-angajat al AC?

Buna, pentru toate aceste

Buna, pentru toate aceste note folosesti cite un formular standard sau le adaptezi in functie de specificul licitatiei pe care o lansezi?

A achizitionat, pina acum,

A achizitionat, pina acum, cineva semnatura electronica? Care este modalitatea de a fi folosita?

semnatura electronica

De unde si cum se achizitioneaza semnatura electronica?

achizitia

... se poate face si prin SEAP, in catalogul de produse: "semnatura electronica".

PS: Daca nu vreti prin SEAP, oricum luati datele de contact ale firmelor de acolo.

Documentatia aferenta

procedurii de Negociere fara publicare prealabila a unui anunt de participare trebuie oare verificata de ANRMAP?

Procedurile de negociere fara

Procedurile de negociere fara publicarea unui anunt de participare sunt verificate de UCVAP si intra sub incidenta OUG 30/2006

Sunt de

acord cu dvs., dar nu are loc o verificare prealabila a documentatiei.
Cand notificam UCVAP-ul documentatia este aprobata iar invitatiile insotite de documentatia aferenta au fost deja transmise operatorilor economici.

sa va spun ce am inteles eu

ca sa poti semna electronic documente iti trebuie certificat digital. cu semnatura electronica poti semna si trimite online documente catre ANAF, ONRC, ITM, ANRMAP sau partenerii de afaceri.

poti semna UN NUMAR NELIMITAT DE DOCUMENTE, indiferent de care e furnizorul certificatului. certsign nu face exceptie. semnezi cate documente vrei pe luna si ai gratuit si 60 de marci temporale pe luna timp de un an. certsign este singurul furnizor care ofera marci temporale.

pentru obtinerea certificatului digital de la certsign, documentele se pot depune la BRD, Raiffeisen, Alpha Bank, OTP si CEC Bank.

prima fda publicata

Documentele sunt anexate in word fara nici un fel de semnaturi ........
[131229] FURNIZARE TRUSA LAPAROSCOPICA MINISTERUL APARARII - UNITATEA MILITARA 02489 GALATI Data publicare 03.10.2011 16:51

dar cand

... o fi transmis-o spre validare ?
Intreb pt. ca mie nu mi se pare ca fisa de date este intocmita dupa tipizatul primit la notificari.

de pe 26, ora 10

de pe 26, ora 10

semnatura electronica e

semnatura electronica e obligatorie de pe 01.11.2011

si de atrunci

... ce se intampla de nu se mai publica nimic ?
Stie cineva ?

Lucraţi

liniştiţi, ANRMAP veghează la NEliniştea dumneavoastră!

de pe 27 dimineata

am transmis o DA la anrmap spre validare....semnata cu semnatura electronica. Si notele justificative. Nici pana astazi nu am primit nici un raspuns de la ei. Binenteles ca intre timp au publicat si modelul de fisa de date si pe deasupra ne mai cer si ca documentatia sa fie impartita pe cele 4 sectiuni. Nu stiu ce se intampla dar daca pentru fiecare documentatie va dura atata, inseamna ca nu mai initiem proceduri in veci vecilor amin.

am trimis 2 documentatii la

am trimis 2 documentatii la evaluat pe 26, una e publicata si la a2a inca astept raspuns. Au fost inregistrate in sistem cu nr.12, respectiv 18 si nu-mi explic cum de la a18a DA transmisa in SEAP nu am nicio parere inca!!!Nu au citit-o?!

suplimentare valoare contract

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns clar privind majorarea unui contract de servicii prin act aditional

La începutul acestui an am incheiat un contract de servicii de telefonie mobila ( valabil pana la 31 decembrie2011) pentru care s-a aplicat procedura de cerere de oferte on-line, valoarea estimată fiind exact fondurile alocate in acel moment adică 109.677 ron fara TVA, respectiv 25.755 euro. Pe parcursul anului au mai fost incheiate acte aditionale pentru suplimentare abonamente in valoare totală de 617 ron fara TVA ( 145 euro), iar in urma cu 2 saptamani s-a mai incheiat inca un act aditional de majorare valoare contract cu 10% din valoarea initiala ( datorita faptului ca suma ramasa nu ajungea pt. plata facturii pe luna septembrie): acum am primit un memorandum pt. demararea unei noi proceduri in vederea incheierii unui nou contract, valoarea contractului fiind de 88.710 lei (20.630 euro) și totodata incheierea unui nou act aditional de majorare valoare contract inițial în suma de 36.290 lei, aprox. 8.440 euro( datorita perioadei mari de timp necesare pana la atribuirea noului contract). Din punctul meu de vedere aceasta noua majorare a contractului reprezinta cam 30% din valoarea contractului initial. Am voie sa mai fac acest lucru? Sau pur si simplu am dreptul sa inchei un aditional pe toata valoare de 110.000 lei ( 20630 euro) pana la sf. anului?

In lege stiu ca numai in cazuri temeinic justificate se poate incheia un aditional de majorare cu max. 50% ( art. 122) lit.i

Vă rog dati-mi o solutie legala la aceasta speta si o rezolvare rapida fara a fi nevoie sa intrerupem prestarea accestor servicii (la noi nici nu se poate pune problema de asa ceva).

Am oare dreptul sa nu mai demarez o noua procedura( pana se finalizeaza ajungem la jumatatea lunii noiembrie, in cel mai fericit caz , iar pana atunci ramânem descoperiti…. Iar o noua procedura pt. un nou contract de doar o luna si jumatate ( noiembrie – dec.) nu se mai justifica.

Pot sa inchei un aditional de majorare pe toata valoarea existenta adica cu inca 110.000 lei ( 20630)?asta bineinteles după o negociere fara publicare.....

Multumesc si astept cu mare incredere raspunsul dvs

teodora

.... 1. Cand ai completat fisa de date ai tinut cont de structura transmisa de ANRMAP prin notificare ?
2. Ti-a publicat-o asa cum ai transmis-o din prima sau ti-a facut ceva observatii ? (te intreb pt. ca am vazut ca documentul "fisa de date" are alta data decat restul.
3. Cealalta documentatie ai intocmit-o la fel ? (ca structura, ma refer).
Multumesc.

cand le-am trimis pe 26 nu

cand le-am trimis pe 26 nu era modelul de fda. A fost respinsa prima vineri(30.09) la ora 14.56 si a doua azi la ora 15. Ideea e ca ai 48 de ore sa-ti refaci fda dupa respingere (scrie in etapele verificarii DA - CAZ B) si cred ca in prima saptamana au respins tot vineri si am fost singura care am raspuns in 48 de ore, de fapt 24...altfel nu-mi explic.

Anunt de participare

numarul 131236/07.10.2011. Are fisa de date conf model nou

Mi se pare ciudat

cum a gandit persoana care a incarcat documentatia aferenta anuntului numarul 131236/07.10.2011. Cred ca a trimis ANRMAP-ului spre aprobare documentatia cu noul model de Fisa de date si Caietul de sarcini (pe care l-a completat cu informatii care de regula se treceau in fisa de date, cum ar fi : modalitate de elaborare oferta....). Dupa ce a primit acceptul ANRMAP in ceea ce priveste documentatia, a completat anuntul de participare si a atasat documentatia dupa vechiul model si noul model.
Cred ca s-a complicat inutil. Fisa de date noua este un model care din punctul meu de vedere se poate completa cu toate informatiile pe care le consideram necesare, fara a mentiona termene (putem face trimitere la termenele mentionate in anuntul de participare).
Astept pareri

nu poti sa atasezi anuntului

nu poti sa atasezi anuntului de participare decat o documentatie publicata(validata) de ANRMAP care nu mai poate fi modificata...deci ce are atasat anuntului este ceea ce i-a acceptat ANRMAP-ul

Curiozitate

Eu sunt curios cum a calculat ,,Data limită de primire a solicitărilor de clarificări" si ,,Data limită de transmitere a răspunsului la clarificări", fara sa stie cand va fi publicat anuntul, respectiv cand va fi termenul limita de depunere a ofertelor.

in fda nu se pun date fixe ci

in fda nu se pun date fixe ci numai termene prevazute de lege - data limita de transmitere a raspunsului...cu 6 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor s.a.s.m.d. fixezi date numai la completarea anuntului de participare

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri