Validare documetatie atribuire

Buna seara,

Am o intrebare: cat dumnezeu dureaza sa valideze anrmap-ul o documentatie de atribuire??? am deja 10 zile si tot in asteptare validare sta???

Validare documentatie atribuire

Termen de validare: maxim 14 zile.

eu am

... 16 zile la o documentatie si nimic, nici Da nici Ba !
Vi s-a intamplat ?

12 zile si la mine... eu cel

12 zile si la mine... eu cel putin sunt in termenul de 14 ... ati incercat sa telefonati la ANRMAP?

eu

am 14 zile astazi si astept cu nerabdare

De abia

aștept să vă publice documentațiile pentru a avea și noi în sfârșit modele de urmat !

ovidius

p.s. asta dacă vă mai amintiți că ar fi fost bun și un "fiid-bec" :D

21 DE ZILE

au trecut de cand am trimis o documentatie.....

tot 21

de zile. Azi am trimis spre revalidare

pt timoteos

buna ziua,imi puteti spune de ce ati trimis spre revalidare?ati primit vreo solicitare in acest sens?sau ati primit totusi vreun raspuns din partea ANRMAp (accept sau respingere);eu nu stiu cum sa procedez ca sa primesc vreun raspuns.....(oricare ar fi el)

validare documentatie de atribuire

18 zile au trecut de cand am trimis o documentatie..... Daca mai trec cateva zile trebui sa renunt la procedura...si la bani.

cum renunti?

cum renunti?

ti-a

publicat in final? la cate zile dupa ce ai trimis la revaldidare?

Urgent

ati lucrat cu Bursa Romana de Marfuri ? Ce parere aveti?

Validare documentatie atribuire

Termenul, de fapt, este de 14 zile lucratoare, plus inca vreo 3... si apoi vezi documentatia respinsa. Asa ca, desi te incadrezi in cele 48 de ore, a.i. sa fie reanalizata DA si publicata, termenul initial s-a dus... Asa cum se arata in Etapele verificarii DA, ANRMAP termenul total, inclusiv cele 48 de ore, este de 14 zile... se pare ca nu se tine cont de el.

la fel si mie mi-au

la fel si mie
mi-au respins
din 7 octombrie publicata si in 01 noiembrie respinsa

Dragii mei

In sfarsit, am reusit sa public o D.A. pe furnizare de produse. Respinsa o singura data de catre ANRMAP pentru urmatoarele motive:
1. note justificative disnticte pt.: selectie, evaluare, criterii de calificare etc;
2.mentionarea unui nr. fix de zile pt. solicitare/raspuns clarificari, (in conditiile in care am vazut chiar acum D.A. fara vreun nr. fix de zile pe aceasta tema);
3.mentionarea faptului ca persoana vatamata va notifica inainte A.C. cu privire la pretinsa incalcare a disp. legale;
4.ATENTIE MAREEEEEEE!!!!(zic eu)- cica- completarea legislatiei aplicate cu ORD. ANRMAP 314/2010, 302/2011, 313/2011, 509/2011,(la fel am vazut o gramada de D.A. doar cu OUG 34/2006 si HG 925/2006 care au primit validare si sunt bine merci publicate)
5.certificatele fiscale trebuie sa prezinte situatia obligatiilor scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele;
6. la mai multe documente mentionarea expresiei "copie conform cu originalul);
7.scoaterea Certificatului de inregistrare ORC, din moment ce se cere Certificat constatator ORC;
8.mentionarea garantiei de participare la fiecare lot in parte+ toate modalitatile de constituire;
9.specificati modalitatea de departajare a ofertelor cu pret egal- In legatura cu acest subiect am de discutat cu voi o asemenea modalitate utilizata la cer.of. cu faza fin. electronica- v-o spun mai tarziu;
10.cu privire la formularul de garantie de participare lipseste mentiunea referitoare la art 278 indice 1 OUG 34/2006;
11.ultima, la care solicit parerea unor juristi- s-au legat de pct.24 din formularul de contract de furnizare - solicitand reformularea deoarece cesiunea in contractul de achizitie publica nu este permisa doar in ceea ce priveste creantele nascute din respectivul contract, cesiune care insa nu afecteaza obligatiile nascute din contractul respectiv si care vor ramane in sarcina partilor contractante asa cum au fost stipulate si asumte initial- la care ma duc eu frumos pe site-ul oficial al ANRMAP sa vad ce scrie acolo la modelele de contract de furnizare la articolul cu cesiunea- ia-l de unde nu-i ca fraza se intrerupe exact unde ii doare pe ei mai tare)

Am facut toate

modificarile cerute, in doua zile am primit validarea; am completat frumos invitatia si in cateva ore mi-a fost publicata procedura. Si cu asta basta.

acum

am dat drumul la o D.A pe lucrari, sa vedem ce vor scrie acolo.
Asta cu furnizare de produse a stat 21 de zile calendaristice.

pt. monik

in doua zile dupa modificarile facute, am primit validare

Rugaminte pt. timoteus

mi-au respins o c.o. de furnizare
din 7 octombrie publicata si in 03 noiembrie respinsa.
Unul dintre motive, in afara de multele enumerate si de tine a fost neintocmirea corecta a notelor justificative, chiar daca le-am facut separat (estimare valoare, criterii selectie si calificare).
Te rog frumos sa-mi trimiti si mie notelele justificative validate de A.N.R.M.A.P. la aerolf1970@yahoo.com.
Mesajul este valabil si pentru ceilalti care au o procedura validata, indiferent ca este de furnizare sau servicii.
Va multumesc.

note justificative MODELE-lucrari

Dar le puteti adapta pt. furnizare/servicii.

......................................................... APROBAT
...................... ORDONATOR DE CREDITE
Nr.............

Nota justificativa privind
valoarea estimata pentru

“”

1. Categoria de lucrari: ...........
2. Codul de clasificare cod CPV : .............
3. Valoarea achizitiei- justificare : potrivit devizului general privind cheltuielile necesare realizarii obiectivului mai sus mentionat, intocmit de proiectantul ............... si aprobat prin hotararea/decizia nr................ valoarea achizitiei este de : ....... RON.
Prezenta s-a intocmit in conformitate cu prevederile art. 25,26,29 si art.213 - alin.1 - lit. a din O.U.G. nr.34/2006.

Vizat financiar contabil,

Intocmit,
Responsabil Achizitii Publice

......................................................... APROBAT
...................... ORDONATOR DE CREDITE
Nr.............

Nota justificativa
privind selectarea procedurii de achizitie de
“”
1. Categoria de lucrari:.
2. Codul de clasificare cod CPV :.
3. Rezultatul estimarii conform notei justificative privind valoarea achizitiei este de : ......RON, echivalent EURO -............... (curs BNR :........... la ..........).
4. Procedura de achizitie conform legii:cerere de oferta.
Dat fiind ca valoarea estimativa este de ...........RON, echivalent ........... Euro: la curs BNR de:............., iar achizitionarea acestor lucrari nu depaseste pragul valoric prevazut de art. 124. (lit. c) din OUG 34/2006 (4.845.000 euro), propunem abordarea procedurii de cerere de oferta, cu solicitarea documentatiei obligatorii de calificare.
Propunem spre aprobare abordarea procedurii de CERERE DE OFERTA, conform pragului valoric (sub 4.845.000 euro fara TVA).
Prezenta s-a intocmit in conformitate cu prevederile art. 5 din H.G. nr.925/2006, art. 20 coroborat cu art.124 lit.c si art.213 - alin.1 - lit. e din OUG. nr.34/2006.

In baza celor precizate mai sus, rugam dispuneti,

Vizat juridic

Responsabil achizitii

......................................................... APROBAT
...................... ORDONATOR DE CREDITE
Nr.............

Nota justificativa
privind stabilirea cerinţelor minime de calificare referitoare la situaţia economică şi financiară precum şi la capacitatea tehnică şi/sau profesională în
vederea atribuirii contractului

“”

In vederea atribuirii contractului de executie de lucrari pentru obiectivul mai sus mentionat este necesara solicitarea cerinţelor de calificare referitoare la situaţia economică şi financiară, respectiv capacitatea tehnica si profesionala este foarte importantă, avându-se în vedere necesitatea reducerii riscului neîndeplinirii contractului de către operatorul economic, evitând astfel crearea unor prejudicii autorităţii contractante, pentru asigurarea profesionalismului cu care vor fi executate lucrarile supuse prezentei achizitii.

Justificarea nivelurilor stabilite pentru cifra de afaceri, experienta similara si personal calificat solicitat au fost stabilite conform Hotararii de Guvern HG 925/2006 cu modificarile si completarile ulterioare. Cerintele minime de calificare au fost stabilite privind natura si complexitatea contractului de achizitie publica ce urmeaza a fi atribuit.

1. Cifra de afaceri: „ Valoarea cifrei de afaceri a ofertantului in domeniul de activitate aferent obiectului contractului intr-o perioada anterioara care vizeaza cel mult ultimii 3 ani (2008,2009,2010) trebuie sa fie egala sau mai mare cu suma de ………lei. Valorile vor fi exprimate in lei.” a fost ceruta datorita complexitatii lucrarii si demonstreaza ca firma executanta are experienta in executarea lucrarilor de o asemenea valoare.
2. Experienta similara: „O lista a lucrarilor executate in ultimii 5 ani, insotita de certificari de buna executie pentru cele mai importante lucrari din care sa rezulte executarea unui contract similar sau maxim 2 contracte cumulate in valoare de ………..lei” este necesara datorita faptului ca lucrarile au un nivel de dificultate ridicat, iar Autoritatea Contractanta a considerat faptul ca o firma executanta poate executa o asemenea lucrare, doar daca are lucrari executate de o asemenea complexitate si valoare.
3. Autoritatea Contractanta considera necesara alegerea personalului de specialitate: “Ofertantii care dispun de responsabili cu controlul tehnic de calitate in constructii CQ si responsabili tehnici cu executia (RTE) atestati in domeniile corespunzatoare obiectului contractului, si de electrician atestat ANRE”, fiind necesara pentru indeplinirea contractului de executie din punct de vedere calitativ, respsectand normele in vigoare.

Prezenta s-a intocmit in conformitate cu prevederile art. 8, alin.2 din H.G. nr.925/2006.

Vizat juridic

Responsabil achizitii

validare D.A.

eu am publicat din 24.10 D.A. si tot in asteptare este. Ce as putea face?

nu prea ai ce face

decat sa astepti. Ieri am sunat iar la ANRMAP si si-au asumat vina.
Si cand ma gandesc ca dupa validarea documentatiilor, mai trebuie sa asteptam si pentru validarea anunturilor/invitatiilor de participare, pt depunerea ofertelor, clarificari, etape electronice... multe termene de asteptare...o sa ajungem sa pierdem banii.
Asa cum am mai spus, o sa anulam multe licitatii din acest motiv...munca in zadar.

Si eu am documentatii in

Si eu am documentatii in asteptare validare din data de 27.10.2011. Deja au fost marcate cu rosu in SEAP pt ca au depasit termenul LEGAL de validare/respingere (14 zile) de catre ANRMAP . De fapt acest termen de 14 zile este ambiguu precizat. HG801/2011 care reglementeaza acest termen face referire la OUG34/2006. In OUG34/2006 se precizeaza ca "zi" se refera la zi calendaristica daca nu se precizeaza altfel. In acest context consider ca cele 14 zile sunt calendaristice nu lucratoare. Consider ca aceasta intarziere creata de validarea documentatiei, imi da tot dreptul sa organizez o procedura de negociere fara publicarea in prealabil a unui anunt de participare, ca o masura necesara atunci cand perioadele de aplicare a unei proceduri (LD, CO)nu pot fi respectate datorata unor EVENIMENTE CARE NU SE DATOREAZA SUB NICIO FORMA UNEI ACTIUNI SAU INACTIUNI A AUTORITATII CONTRACTANTE.

Buna

HG 801/2011 face trimitere la OUG 34/2006 unde este clar definit termenul de zi. Tu spui ca daca ANRMAP nu a respectat termenul ai putea sa te incadrezi pe 122, lit c). Teoretic ai dreptate. DAR....cum negocierile sunt fff verificate te trezesti cu o echipa de control care sa spuna ca este TOTUSI (inactiune) sau actiune - in sensul ca ai demarat tarziu achizitia) vina ta. Puteai sa planifici, demarezi si finalizezi la timpul "cuvenit" achizitia respectiva. Cum o dai cum o intorci tot tu esti de vina la un control. Daca ai motive intemeiate care sa justifice neinceperea procedurii in luna iunie ( de ex), daca demonstrezi ca achizitia respectiva trebuia demarata fix acum in perioada asta si adaugi in nota justificativa faptul ca ANRMAP nu a verificat in timp util documentatia si notele cred ca ai putea achizitiona pe 122, lit.c).
Dar mie 122, lit c) mi se pare cel mai "riscant" (in sensul de suspus interpretarilor, ca asa e legislatia la noi, interpretabila). Si mai tine cont de faptul ca incalcarea art 293, lit c) este contraventie si amenda este de la 40-80.000 lei.
Suna-i la telefon sau scrie la helpdesk si "ameninta-i" ca achizitionezi pe 122, lit c). As vrea sa le vad reactia. Cred ca deja se suie in masini sa vina in control :)

27 zile

27 zile au trecut de cand am trimis o documentatie

validare la pastele cailor

Inainte de gaselnita guvernului cu HG 801/2011, se publicau zilnic in medie 130 de invitatii de participare(documentatii) la cererea de oferta . Acum se publica in medie 45. Daca facem un calcul matematic simplu, intr-un interval de 5 luni (150 zile) ar trebui sa se publice 19.500 (150x130) de invitatii(documentatii) in loc de 6.750(150x45). Ramane deci o diferenta de 12.750 documentatii restante. Daca veti trimite o documentatie la validare la data de 24.04. 2012 (dupa 5 luni de la data prezenta), veti avea in asteptare inaintea dvs 12.750 documentatii neverificate trimise in perioada la care ne-am raportat si care vor necesita un termen de validare de 283 de zile(12.750:45). Asta inseamna ca termenul de validare a documentatiei dvs, pe langa cele 14 zile legale de asteptare, se va mai prelungi cu inca 283 zile .

33 zile

am trimis o documentatie din data de 21.10.2011

Centraliazator rapoarte SEAP

Daca stie cineva cum se completeaza acest raport dupa SEAP de la Centralizator rapoarte sa ma indrume si pe mine.Sunt noua in aceasta bransa cu SEAP-ul.Astept raspuns pe adresa mirelamoldoveanu11@yahoo .com
Va multumesc.

licusorule

ai mai înaintat în zile sau ai reuşit până la urmă ?

ovidius

După noile modificări,

toţi suntem noi în branşa cu SEAP-ul. Părerea mea este să nu vă grăbiţi, aveţi termen legal până pe 31 martie. Poate până atunci se mai aşează lucrurile.

aprobare

depusa in 11.11.2011 si aprobata in 27.12.2012, dupa modelul vechi, LD

Cum pot sa imi dau seama ce

Cum pot sa imi dau seama ce nu este ok cu documentatia respinsa???

Buna. Ar trebui sa primesti

Buna.
Ar trebui sa primesti explicatii/motivele respingerii si indicatii, din partea ANRMAP, deoarece aceasta institutie verifica documentatia.
Spor la treaba!

Nu vedeam padurea de

Nu vedeam padurea de copaci...Dar, raspunsul, ma lasat mut...dupa 17 zile primesc raspuns ca nu e corect intocmita nota de estimare, ceea ce acum ma determina sa reiau procedura, pt ca nu ma mai incadrez in termenii stabiliti initial.
Ma impiedica ceva sa renunt la in acest moment la procedura? cu alte cuvinte sa schimb documentatia de atribuire?

Experienta similara

Hello to all...
Am si eu o intrebare catre cei care sunt in tema mai mult decat mine...privitor la solicitarea din partea autoritatii contractante a unei cerinte minime de calificare si selectie referitoare la prezentarea unui contract similar de executie semnat/incheiat si/sau inceput in ultimii 5 ani...
Este restrictiva aceasta cerinta?
Este posibil ca operatorul economic sa fi semnat/incheiat si/sau sa fi inceput un astfel de contract in urma cu mai mult de 5 ani?
Multumesc si o zi minunata!!!

Buna

ma poate ajuta cineva cu o nota justificativa de prelungire a perioadei de evaluare a ofertelor, am nevoie urgent adresa de e-mail clascu31@yahoo.com

Calificare cerinte minime

Daca este contract de lucrari(vezi codul CPV) da, art.188 , alin.3, lit.aOUG 34 actualizare OUG 94/ 2007.

Daca intarzii o saptamana cu

Daca intarzii o saptamana cu transmiterea anuntului de atribuire , ANRMAP te sanctioneaza cu amenda de 20.000 lei. Daca ei intarzie cu 2 saptamani sa-ti verifice documentatia, nu se intampla nimic desi legea spune ca in MAXIM 10 zile de la transnmiterea documentatiei , emit acceptul sau refuzul publicarii.

Si eu am Dan o documentatie

Si eu am Dan o documentatie transmisa pe 30.06 si nu e validata/respinsa nici acum.

Raluca mai ai de asteptat .

Raluca mai ai de asteptat . Eu am si de pe 27 iunie. Sunt deja 16 zile.

validare doc atr

Validarea de catre ANRMAP este o faza inutila, deoarece pretinzand ca ne ajuta nu-si iau raspunderea pentru nimic, autoritatea contractanta fiind singura raspunzatoare in fata legii, unde mai pui intarzierile si nerespectarea art 33-1 OUG 34 actualizata - 10 zile, ex: intr-o perioada de 17 zile inca nu am primit raspuns pentru o cerere de oferta. Inca sunt multe "scleroze" in legislatie ce ar trebui rezolvate!!

10 zile lucratoare

10 zile lucratoare dar am sunat azi la ANRMAP si mi-au spus ca sunt in intarziere, abia azi verifica documentatiile postate in data de 30.06.2014

Beatrice vezi ca se vorba de

Beatrice vezi ca se vorba de 10 zile CALENDARISTICE. Vezi art.3 litera z) zile - zilele calendaristice, in afara cazului in care se prevede expres ca sunt zile lucratoare. Ori la art 33-1 OUG 34 actualizata -e vorba de 10 zile. Nu se precizeaza in mod expres ca e vorba de zile lucratoare.

documentatie respinsa

Cum trebuie sa fac corecturile la o documentatie respinsa pt a o putea retransmite? Trebuie să introduc din nou toate informaţiile?

Aoleu...maria, de cand

Aoleu...maria, de cand lucrezi in domeniul achizitiilor???? Se pare ca nu demult sau...mai rau...demult si degeaba...
La documentatia respinsa intri pe lupita si in josul paginii ai un buton "Creaza copie" si apesi pe el si sistemul iti creaza o copie a documentatiei iar tu te duci pe sectiunile respinse, ca doar acelea sunt active, si modifici in conformitate cu motivele respingerii ANRMAP.
Cred ca ai inteles totul...:)

Am o lucrare de reparatii

Am o lucrare de reparatii generale fff urgenta cu valoare de 350.000 lei fara TVA care ar trebui sa fie abordata cel mai tarziu la 1 iulie si am primit abia acum caietele de sarcini. Am publicat in SEAP documentatia de atribuire pt procedura simplificata (pt ca nu pot face AD deoarece mai am lucrari similare). Din nenorocire a fost selectata pt validare ceea ce inseamna ca la data respectiva abia se vor deschide ofertele. Ce risc daca repun documentatia de atribuire din nou pe SEAP de atatea ori pana cand va scapa nevalidata?

Scuze, Daniel , dar te

Scuze, Daniel , dar te credeam un achizitor serios.Nu pot sa imi imaginez ceea ce ai mentionat ca doresti sa faci.
Asta este, este ghinionul tau, te lupti sa ti se aprobe documentatia si incerci sa decalezi termenul de executie lucrari.
Nu este vina ta ca ai primit tarziu caietele de sarcini, estimeaza un calendar al procedurii si inainteaza l ordonatorului tau cu mentiunea ca executia lucrarilor v a trebui decalata datorita acestei intarzieri care nu tine de tine.

Pot spune ca nu am vazut

Pot spune ca nu am vazut nicaieri in lege faptul ca nu poti publica din nou aceeasi documentatie de atribuire sau ca ai avea obligatia ca o documentatie validata sa o publici in SEAP cu anunt de participare. Care este diferenta dintre o ducumentatie validata de ANAP si una neselectata pt validare? Scopul nu e de a ocoli ANAP-ul ci de a castiga cele 14 zile de validare. Nu am de ce sa ma lupt cu validarea pt ca nu am impus nicio cerinta de calificare.
Imagineaza-ti ca lucrarea poate fi facuta exclusiv in perioada 1-31 iulie pt ca in celelalte 11 luni cladirea supusa renovariilor este ocupata. Din luna martie se stia acest lucru, dar echipa manageriala s-a tras pe c..r si abia in 30 mai s-a decis asupra lucrarii si mi-a dat caietele de sarcini. Mai imagineaza-ti ca marii invatati din conducere au venit cu fel de fel de idei de aplicare a negocierii fara publicare pe motiv de extrema urgenta sau chiar de imprevizibilitate, solutii pe care evident le-am respins. Singura speranta a mea era sa trag lozul norocos si sa scap de perioada de validare. Sigur ca nu este vina mea dar prevad un scandal monstru pt ca in luna august (pana cand trebuie finalizate lucrarile) cladirea este inchiriata pe o suma cu 5 zerouri si cu siguranta voi fi avansat pe functia de tap ispasitor.

eu am fcut totusi un calendar

eu am fcut totusi un calendar prin care am informat conducerea cat dureaza procedura, am specificat cand am primit caietele de sarcini, etc, pt ca si la mine, exact ca la tine :) au inceput sa caute ei solutii de negocieri si alte bazaconii, iar pana atunci au tras mata de coada

Dan, ce te faci daca ti-o

Dan, ce te faci daca ti-o furi si a doua oara? Adica e dracul atat de negru incat iti va pica din nou la validare? Atunci chiar e riscul maxim! Eu n-as face asa ceva in ruptul capului, pt ce? Merita?