Modificare HG 925/2006

Monitorul Oficial nr. 0757 din 27 Octombrie 2011 Actul nr. 1045 din 19 Octombrie 2011 Emitent: Guvernul României Hotărâre privind modificarea art. 90 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publică din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii

noutati HG925

am aflat ca exista HG 1045/2011 dar nu stiu ce contine
daca poate cineva sa posteze pe forum acest act ........... il rog sa o faca
MULTUMESC

Textul HG 1045/2011

ART. I
Alineatul (3) al articolului 90 din Hotãrârea Guvernului nr. 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publicã din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 625 din 20 iulie 2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Dacã pãrţile convin, garanţia de bunã execuţie se poate constitui şi prin reţineri succesive din sumele datorate pentru facturi parţiale. În acest caz, contractantul are obligaţia de a deschide un cont la dispoziţia autoritãţii contractante, la o bancã agreatã de ambele pãrţi. În cazul în care autoritatea contractantã are calitatea de autoritate publicã, instituţie publicã sau operator economic cu capital integral sau majoritar de stat, contractantul are obligaţia de a deschide la unitatea Trezoreriei Statului din cadrul organului fiscal competent în administrarea acestuia un cont de disponibil distinct la dispoziţia autoritãţii contractante. Suma iniţialã care se depune de cãtre contractant în contul de disponibil astfel deschis nu trebuie sã fie mai micã de 0,5% din preţul contractului. Pe parcursul îndeplinirii contractului, autoritatea contractantã urmeazã sã alimenteze acest cont de disponibil prin reţineri succesive din sumele datorate şi cuvenite contractantului pânã la concurenţa sumei stabilite drept garanţie de bunã execuţie în documentaţia de atribuire. Autoritatea contractantã va înştiinţa contractantul despre vãrsãmântul efectuat, precum şi despre destinaţia lui. Din contul de disponibil deschis la Trezoreria Statului pe numele contractantului pot fi dispuse plãţi atât de cãtre contractant, cu avizul scris al autoritãţii contractante care se prezintã unitãţii Trezoreriei Statului, cât şi de unitatea Trezoreriei Statului la solicitarea scrisã a autoritãţii contractante în favoarea cãreia este constituitã garanţia de bunã execuţie, în situaţia prevãzutã la art. 91. Contul astfel deschis este purtãtor de dobândã în favoarea contractantului."
ART. II
(1) Dacã în contractele în curs de executare la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri nu sunt clauze care sã dispunã altfel, procedura prevãzutã la art. 90 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 925/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, astfel cum a fost modificatã prin prezenta hotãrâre, se aplicã şi reţinerilor succesive din sumele datorate pentru facturi parţiale, care se achitã de cãtre autoritãţile contractante.
(2) Sumele reprezentând garanţii de bunã execuţie existente la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri în conturi deschise la bãnci comerciale se utilizeazã conform prevederilor legale în vigoare la data constituirii acestora.

HG 1045

De ce simplu daca se poate complicat???
Poate cineva sa-mi "traduca" si mie aceste modificari? La contractele in curs de executare (ex. contract de lucrari) trebuie sa instiintez contractantul sa deschida cont la trezorerie? Ramane si contul la banca? Sau muta banii de la banca in contul de trezorerie???!!!
Multumesc anticipat!

HG 1045

Dupa capul meu, depinde mult de ce scrie in contractul tau in curs de executie. Logica si HGul n-au legatura si, daca nu ai ceva scris explicit in contractul tau, inafara de precizarea standard ca "se va constitui garantia prin retineri succesive in contul ... din banca comerciala ..." atunci trebuie deschis si operat pt garantie un cont la Trezorerie incepand de la momentul intrarii in vigoare a HGului 1045 si practic vei avea 2 conturi de garantie: unul in banca comerciala care va tine in el suma de pana la intrarea in vigoare a HGului si unul in Trezo pt sumele de dupa HG.

HG 1045

Buna ziua,

Imi puteti spune termenul in care trebuie virata garantia de buna executie in contul de trezorerie?

La scadenta facturii sau la inregistrarea acesteia in societate?

Voi cum procedati?

Nimeni?

Nimeni?

Prestatorul (contractantul)

Prestatorul (contractantul) persoana fizica poate sau sa nu sa deschida cont la Trezorerie? Stie cineva detalii despre aceasta interdictie? Ordinul 246/2005? Sau Ordinul nr. 1235/2003.
6.1.6. În scopul respectării principiilor nediscriminării şi tratamentului egal, prevăzute la art. 2 alin. (2) lit. a) şi b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări prin Legea nr. 337/2006, instituţiile publice nu pot impune condiţia de a avea conturi deschise la Trezoreria Statului operatorilor economici interesaţi să participe la procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică.
Contravaloarea bunurilor achiziţionate, serviciilor prestate sau lucrărilor executate instituţiilor publice de către operatorii economici organizaţi ca societăţi civile, fundaţii, organizaţii neguvernamentale, societăţi cooperative sau alte forme de asociere ale acestora, alte persoane fizice sau juridice care nu se încadrează în prevederile pct. 6.1.1 se achită în conturi de disponibilităţi ale acestora, deschise la instituţii de credit.

nu poate

sa deschida cont in trezorerie. am lucrat cu pfa-uri pe consultanta, dirigentie de santier etc, dar le-am platit in contul din banca, prin trezorerie (fara a deschide vreun cont in acest sens la trezo).

Poti sa imi spui o prevedere

Poti sa imi spui o prevedere legala in acest sens? De ce o persoana fizica (in speta contractant pe o procedura de achizitie publica) nu poate sa isi deschida un cont la Trezorerie?
Trebuie sa avizez un act aditional in acest sens. Mai mult, HG-ul il obliga la art. 90 pe contractant ( nu se face diferenta intre persoana fizica si cea juridica) sa constituie o garantie de buna executie prin contul deschis la Trezoreria Statului.

nu pot

sa-ti dau o prevedre legala. Eu am lucrat ca pfa si nu mi-au deschis nici un cont, si e aceeasi poveste si la cei cu care lucrez ca beneficiar. Ar fi bine sa dai un telefon la trezorerie.

modificare HG 925/2006

http://www.anrmap.ro/legislatie/hotarare-privind-modificarea-si-completa...

- nu se prea schimba nimic fata de ce exista acum,
- stufosul proiect anterior e ciuntit neregasindu-se acum multe din prevederile logice anterior propuse

Mda, au renuntat la

Mda, au renuntat la corelarile cu OUG 34. Ne vom gasi in situatia in care in 34 e prevazut ceva iar in 925 altceva. Un prim exemplu pe care l-am remarcat: art. 202 din OUG 34 vs art. art 36^1 din 925. Procentul pt pretul neobisnuit de scazut e de 70% in una si de 85% in cealalta :))

Da, asta e cel mai elocvent

Da, asta e cel mai elocvent exemplu, care culmea da bataie de cap autoritatilor de cele mai multe ori, adica ne confruntam cu el aproape la fiecare procedura, noua cel putin asa ni se intampla.

Luati exemplul guvernantilor

Luati exemplul guvernantilor si parlamentarilor si aplicati procentul dupa cum va cade voua cel mai bine. In nici o situatie nu veti incalca legea.

Noi mergem totusi pe OUg si

Noi mergem totusi pe OUg si nu pe norme, adica pe 70%, dar ma gandesc ca la o posibila contestatie si cum stim ca se pronunta CNSC-ul ...nu stiu cum iesim basma curata ......

In jungla legilor romanesti,

In jungla legilor romanesti, cica un OUG, care e aprobat printr-o lege, bate HG-ul, ca sunt niste amarate de norme :). Macar treaba asta nu se schimba... inca. :))

Nu!!! HG bate oug ca de aia

Nu!!! HG bate oug ca de aia le zice norme ca sa arate cum se aplica og-ul adica sa explice pe larg de ce alea 70 de procente sunt de fapt numai 85. Stiti zicala cu cei 4 apostoli care erau trei, Luca si Matei.

Nope! Legea are forta

Nope! Legea are forta juridica superioara, reprezentand principalul izvor de drept. Toate celelalte acte normative se supun legii. Iar cand spui OUG 34 ai imediat in minte ca este aprobata prin L 337. "Hotararile se emit pentru organizarea executarii legilor", cum zice constitutia, dar se supun ei.

Mda Alinaura si cum ai putea

Mda Alinaura si cum ai putea sa aplici o lege fara normele de aplicare. Ia vezi numai departe de legea privind obligativitatea conducerii vehiculelor mopede pe drumurile publice, cum se aplica in lipsa normelor de aplicare .Nu stie nimeni cu toate ca ar trebui sa se aplici ca doar e...lege. Probabil ca nici legea gravitatiei nu ar trebui sa se aplice fara norme metodologice.

:))

Doamne fereste de norme la legea gravitatiei! Iti dai seama cum am topai cu totii? Legea ne trage in jos, normele invers...
Acum serios, normele doar explica ce si cum, nu au putere sa contrazica legea.

HG 183 din 16 apr 2013

privind modificarea si completarea HG 925/2006.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri