act aditional la contractul de asigurari RCA

In luna decembrie 2011 am incheiat un contract de asigurari de raspundere civila pentru masinile din dotarea unitatii prin procedura de cerere de oferta pe o perioada de 12 luni. In documentatie si anume in caietul de sarcini am introdus o conditie prin care operatorul castigator va fi obligat pe parcursul anului 2012, sa ne asigure la aceleasi prime de asigurare si noile masini primite de la minister(daca acest lucru se va intampla). Acest lucru l-am trecut si in contractul incheiat cu asiguratorul. Acum, ma vad in fata faptului implinit, am primit 3 masini noi si nu stiu daca este corect sa fac actul atitional la care faceam referire.

achizitie cu broker asigurare

Buna, va rog mult sa ma ajutati sunt o autoritate publica si mi s-a cerut sa fac o achizitie câde servicii RCA si cu brokerii societatilor nu numai cu societatea de asigurari, eu am dubii in ce privesc acesti brokeri suntem totusi o institutie publica destul de mare , va rog sa ma ajutati daca este o reglemetare legala in ce priveste sa nu fac achizitie cu brokeri, stiam ca ar fi ceva dar nu mai sunt la curent. Multumesc, astept urgent un raspuns

Estimarea serviciilor tale de

Estimarea serviciilor tale de RCA depasete 15.000 euro? Daca da, din cate stiu eu, exista pe site-ul ANRMAP un model FDA pentru aceste servicii. Poate gasesti acolo ceva, desi ma indoiesc. Noi avem incheiat contract de servicii RCA si CASCO cu o anumita societate de asigurari, dar prin broker si nu e nici o problema. Nu va costa mai mult pe voi ca si autoritate, din contra. Comisioanele se platesc intre broker si firma de asigurari.
Acum ca recitesc postarea ta imi dau seama ca estimarea este sub 15.000 euro din moment ce spui ca ti s-a cerut sa faci o achizitie si cu brokeri si cu societati de asigurare, ca daca ar fi fost peste, ai fi publicat o invitatie/un anunt in SEAP si n-aveai de unde sti cine va participa.

da ar fi fost mult mai usor

da ar fi fost mult mai usor pt mine dadeam invitatia si o faceam si integral off line si nu mai aveam probleme, imi este teama ca daca nu se indeplineste contractul . Multumesc mult

Nu ai de ce sa-ti fie frica,

Nu ai de ce sa-ti fie frica, tu nu inchei contractul cu brokerul, tu inchei contractul cu societatea de asigurari, brokerul doar te va reprezenta in relatia contractuala in caz de dauna cu societatea de asigurari, el mediaza oarecum acesta relatie contractuala. Lasa-mi un id daca vrei si-ti dau mai multe detalii.

suntem o institutie publica

suntem o institutie publica care a initiat o procedura de cerere de oferta pentru achizitionarea de servicii de asigurare casco. Sunt foarte multi brokeri de asigurari care sunt interesati sa participe la procedura, lucru care nu s-a mai intamplat pana acum. Ei spun ca detin toate documentele de calificare solicitate de autoritatea contractanta. Este Ok participarea acestora? Nu inteleg cum se va incheia contractul si cu cine.

Pai din punctul meu de vedere

Pai din punctul meu de vedere oferta trebuie sa vina din partea unei asocieri, ofertantul tau va fi asocierea intre broker si firma propriu zisa de asigurari. Doc de calificare trebuie depuse de ambii. Iar contractul il vei incheia cu asocierea.

Capacitatea tehnica si cea

Capacitatea tehnica si cea econ-financiara se cumuleaza, asta stii.

pai firma de asigurare a

pai firma de asigurare a depus la sediul institutiei o adresa prin care imputernieste firma de brokeri sa semneze acte sa depuna documente si sa participe in numele ei la procedura.Tot in adresa spune ca ii imputerniceste sa raspunda la clarificari si sa depuna contestatii. Deci, care este ofertantul ? Cine va semna contractul (broker-ul sau firma de asigurare)? Cine va face politele de asigurare Casco?

Deci tu ai primit deja si

Deci tu ai primit deja si ofertele? ce intelegi tu prin cerere de oferte? sper ca procedura cf art 124 din oug 34.....daca da atunci cine ti-a depus oferta?

Noi avem contract semnat cu

Noi avem contract semnat cu firma de asigurari, prin broker, politele le emite brokerul dar la numele firmei asiguratoare va trece numele firmei de asigurari.

Atentie la brokeri si la

Atentie la brokeri si la asociere cu societati de asigurare ca e posibil sa aveti situatii prevazute de art.46, alin.(1) litera a)

e foarte simplu. Procedura

e foarte simplu. Procedura este cerere de oferta online. Unul din ofertanti x (o firma de brokeri) inregistrati in SEAP depun documente de calificare pentru o firma de asigurare Y. Toate documentele acestei firme de asigurare sunt pe numele asiguratorului. Tot in SEAP la documente de calificare aceasta firma de asigurare imi posteaza o imputernicire prin care da dreptul firmei X de brokeri sa-i reprezinte si sa depuna documentele lor. Intre acestia nu exista un contract de asociere ci numai imputernicirea fara nici un numar de inregistrare. Firma de asigurare a recurs la aceasta imputernicire pentru ca ei nu sunt inregistrati in SEAP si pentru ca nu pot participa altfel la procedurile online.
Ca si ofertant apare firma X.Documentele de calificare sunt ale firmei Y. No, ce-i de facut? Pe ce baza ii pot respinge. Daca ii accept la procedura si le evaluez ofertele, si au pretul cel mai scazut, le atribui contractul iar in anuntul de atribuire va aparea firma x de brokeri desi contractul va fi semnat de firma de asigurare care nu are nici o asociere cu acestia.

am trimis adrese la anrmap si

am trimis adrese la anrmap si la seap. Nu stiu cand voi primi un raspuns. Cu cei de la seap am vorbit la telefon si mi-au spus ca nu au intalnit pana acum un operator economic neinregistrat in SEAP care depune oferta in SEAP printr-o imputernicire catre un alt operator inregistrat in SEAP!!!!!

Pai oferta depusa de firma x

Pai oferta depusa de firma x este inacceptabila in temeiul art 36 alin 1 lit a si b si neconforma in temeiul art 36 alin 2 lit a din HG 925. Simplu ca buna ziua. Ofertantul tau x nu a depus nici un document nici o oferta. So......out.

asa am spus si eu. Si cei de

asa am spus si eu. Si cei de la UCVAP. Multumesc oricum se sfat. Bafta la prceduri.

Multumim la fel.

Multumim la fel.

S-a incheiat un contract

S-a incheiat un contract pentru servicii de asigurare CASCO in decembrie 2013 prin procedura de cerere de oferta. Valoare este aprox. 36000 euro. Contractul este pe 12 luni, cu 12 rate lunare, care vor fi platite in cursul anului 2014 . In luna ianuarie ministerul ne va mai trimite 3 masini. Valoarea estimata pentru asigurarile celor 3 masini noi este mica, aproximativ 1500 euro. Pot face achizitie directa in luna ianuarie 2014 (avand in vedere ca este un alt an bugetar) pentru asigurarile celor 3 masini sau trebuie sa tin cont si de contractul incheiat in anul precedent si care se intinde si in anul 2014?Multumesc mult.

Contractul incheiat acum in

Contractul incheiat acum in decembrie 2013 in baza carui necesar s-a incheiat? Probabil in baza celui pe 2014, adica ai avut in vedere cate masini trebuie asigurate rca si casco in 2014, nu? Deci si cele 3 masini din ianuarie se vor aduna la acestea multe din decembrie, deci trebuie procedura si pt alea 3 masini.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri