Modificare HG 925/2006

Astazi pe site Guvern este supusa aprobarii modificarea HG 925 /2006. Pe scurt este vorba de modificarea art. 93 din HG 925 /2006 si anume: (1)-autorit.contr. are obligatia de a finaliza procedura de atribuire prin incheierea contr sau acord-cadru, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 209 din OUG 34, (2)-autorit.contr. nu are dreptul sa intarzie incheierea contr/acord-cadru cu mai mult de 7 zile calendaristice de la expirarea termenelor prevazute la art. 205 din OUG 34/2006.... ....................................... (6)-autorit.contr. are obligatia de a transmite ANRMAP prin mijloace electronice, in cel mult 48 ore de la data incheierii contr/acord-cadru, o notificare cu privire la contr/acord/cadru incheiat. Formatul notificarii se stabileste prin ordin al presedintelui ANRMAP.

AtaşamentMărime
HOTARARE 219 23-03-2012.doc9.25 KB

Contractele de achizitii publice se vor semna in maxim 7 zile

"Proiectul, initiat de Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, vizeaza limitarea explicita a perioadei pana la care autoritatile contractante pot incheia contracte dupa finalizarea procedurii de achizitie publica", a declarat Cristina Traila, presedintele ANRMAP, in cadrul unei conferinte de presa de la sediul Guvernului.

...

"Aceasta modificare era obligatorie pentru transparentizarea reala a acestui proces, si ma refer la momentul incheierii contractului de achizitie publica, pentru ca se poate finaliza o astfel de procedura, dar este posibil ca autoritatea publica, din motive imputabile acesteia, sa nu incheie contractul. Un al doilea motiv este evitarea intarzierilor in implementarea proiectelor majore, indiferent de sursa de finantare, cu precadere insa cele finantate din fonduri europene", a mai spus Cristina Traila.

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_28156/Contractele-de-achizit...

a aparut deja!

HG 219/23.03.2012, publicata in MO 197/26.03.2012.
in 10 zile intra in vigoare.
nu am gasit nicio sursa online pentru textul integral. puteti consulta site-ul monitorului oficial:
http://www.monitoruloficial.ro/RO/article--e-Monitor--339.html
textul este, insa, aproape identic cu cel din proiectul de lege de pe site-ul ANRMAP: http://www.anrmap.ro/PDF/noutati/Proiect%20HG%20925%20PM%20%2021%20marti...

deci sunt pe drum alte

deci sunt pe drum alte notificari,....

HG 219/2012

Am adaugat textul integral al actului normativ.

Cum functioneaza hotararea

Cum functioneaza hotararea cand lucrurile se intampla invers, adica ofertantul nu vine sa semneze contractul in cele 7 zile calendaristice? Eu am facut o atribuire de contract si au trecut vreo 10 zile de la expirarea termenului de contestare si ofertantul castigator nu s-a prezentat la semnarea contractului.

Ii executati scrisoarea de

Ii executati scrisoarea de garantie de participare. Dvs. trebuie sa faceti dovada ca l-ati invitat sa se prezinte pentru semnarea contractului in intervalul celor 7 zile.

boga24

ART. 87 din HG 925/2006
(1) Autoritatea contractanta are dreptul de a retine garantia pentru participare, ofertantul pierzand astfel suma constituita, atunci cand acesta din urma se afla in oricare dintre urmatoarele situatii:
c) oferta sa fiind stabilita castigatoare, refuza sa semneze contractul de achizitie publica/acordul-cadru in perioada de valabilitate a ofertei.

Pai perioada de valabilitate aofertei este de 90 zile, deci mai am de asteptat inca 80 zile ca sa-i execut GP

HG 219 se refera doar la

HG 219 se refera doar la autoritatile contractante!
alin (2): "Autoritatea contractantã nu are dreptul sã întârzie încheierea contractului de achiziţie publicã/acordului-cadru cu mai mult de 7 zile calendaristice de la expirarea termenelor prevãzute la art. 205 din ordonanţa de urgenţã din motive imputabile acesteia"

pentru intarzierile datorate operatorilor economici se aplica, intr-adevar, art 87 din HG 925... executam garantia dupa expirarea ofertei.

HG 219 vine sa puna la zid acele AC care se "fofileaza" si incurca furnizorii cu licitatii pe care prefera sa le anuleze, pentru ca s-au razgandit intre timp. drept pentru care sanctiunile din 219 sunt numai pentru AC.

HG219/2012

TRANSMITEREA IN 48 DE ORE DE LA SEMNAREA CONTRACTULUI A NOTIFICARII IMPLICA SI ACHIZITIA DIRECTA CARE SE FINALIZEAZA CU SEMNARE DE CONTRACT?

@ nena

achizitia directa nu este o "procedura" in sensul OUG 34 (vezi art. 3, lit. ş + art 18).
so, indiferent cum se finalizeaza achizitia directa, nu i se aplica HG 219.