Prelungire acord cadru

Am incheiat un acord cadru pe 12 luni, si care urmeaza sa expire peste 2 luni. As vrea sa stiu daca exista posibilitatea prelungirii acestuia, in conditiile in care abia am atins cantitatea minima previzionata. Nu vreau sa modific cantitatea de livrare sau valoarea acestuia, ci doar perioada de valabilitate. Nu depasesc valoarea estimata a acordului cadru. Mentionez ca in acordul cadru nu am precizat posibilitatea de prelungire. In legislatie nu am gasit vreun termen de prelungire a acordului cadru. Este legal sau nu?

prelungire acord-cadru

Nu se poate prelungi, dar exista o solutie legala. Art. 31 din OUG 34/2006 prevede faptul ca valoarea estimata a acordului cadru se considera a fi valoarea estimata, fara TVA, a tuturor contractelor ce se anticipeaza ca vor fi ATRIBUITE (deci nu finalizate) in baza acordului cadru respectiv, PE INTREAGA SA DURATA (vezi si art. 66 lit. e) si f), art. 67 lit. a) din HG 925/2006). De aici rezulta fara echivoc ca se poate incheia un contract subsecvent a carui durata sa depaseasca perioada de un an a acordului cadru, cu precizarea ca nu pot fi modificate substantial elementele/conditiile stabilite initial prin acordul-cadru.

multumesc pentru informatii

multumesc pentru informatii

Prelungire acord cadru

Unde scrie ca nu este legala prelungirea acordului cadru? Daca din gresala am intocmit un subsecvent dupa expirarea acordului cadru, ce e de facut?

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri