Modificare HG 525/2007

În cadrul ședinței Guvernului României, din data de 25 iulie 2012, a fost adoptată Hotărârea de Guvern privitoare la modificarea H.G. nr. 525/2007 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice.
Hotărârea de Guvern a fost adoptată la propunerea A.N.R.M.A.P. și va fi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, urmând a intra în vigoare la 15 zile de la data publicării.
Cea mai importantă modificare vizează abrogarea prevederilor cuprinse la art. 2, alin. (1), lit. k), din H.G. nr. 525/2007, referitor la elaborarea de către A.N.R.M.A.P. a unui punct de vedere la solicitările de clarificare pe care autorităţile contractante/potenţialii ofertanţi/autorităţile de management le transmit cu privire la modul de interpretare a prevederilor legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice.

Comentariu

Odată cu intrarea în vigoare a acestui act normativ, A.N.R.M.A.P. își propune ca autoritățile contractante să dea dovadă de mai multă responsabilitate pe parcursul procedurilor de achiziție publică.

De asemenea, pe lângă creșterea gradului de responsabilitate a autorităților contractante, A.N.R.M.A.P. vrea să elimine abordarea neunitară a dispozițiilor legale care reglementează domeniul achizițiilor publice și să dea un semnal autorităților contractante și operatorilor economici în vederea conlucrării acestora cu experți și consultanți în domeniul achizițiilor publice.

Întrebare : De acum înainte, A.N.R.M.A.P. va deveni parte într-un eventual proces deschis, de vreun operator economic năbădăios, unei biete autorităţi contractante, ţinând cont că litigiul poate avea ca subiect contestarea documentaţiei de atribuire a autorităţii contractante acceptate de către A.N.R.M.A.P. şi trimisă spre publicare în portalul www.e-licitatie.ro (în contextul în care se doreşte ca autorităţile contractante să dea dovadă de mai multă responsabilitate pe parcursul procedurilor de achiziţie publică) ?

http://www.sn-seap.ro/legislatie/comunicate/modificari-legislative-privi...

ovidius

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri