Respingere oferta

Buna.Sunt noua pe acest forum si ma bucur ca v-am gasit.
Am avut o cerere de oferte pt pulpe de pui si am solicitat in fisa de date pe langa alte documente ca ofertantul sa prezinte si certificatul ISO 9001 sau echivalent si ISO 22000 sau echivalent. La sedinta de deschidere a ofertelor unul din cei 3 ofertanti nu a depus aceste certificate ci doar o declaratie pe propria raspundere ca au implementat aceste certficate.Dupa sedinta de deschidere le-am solicitata sa prezinte aceste certificate in termen de 3 zile si la fel au trimis o declaratie prin care spuneau ca este in curs de certificare si ca auditul de certificare va avea loc in 29 martie 2013.Imi spuneti va rog daca am procedat bine respingand oferta ca neconforma cu documentatia de atribuire?Multumesc.

Neconforma nu este, este

Neconforma nu este, este inacceptabila in temeiul art 36 alin 1 lit b) din HG 925/2006 in sensul ca oferta a fost depusa de un ofertant care nu indeplineste una din cerintele de calificare. Doi, ai procedat bine respingand oferta intrucat auditul in curs de certificare nu asigura garantia ca acel operator va si obtine certificatul ISO. Exista un punct de vedere pe site-ul ANRMAP in acest sens, da-i o cautare la info point, puncte de vedere, cauta ISO si il vei gasi.

Multumesc

Multumesc

Cifra de afaceri

La o firma infiintata de exemplu in anul 2011 pot solicita o anumita cifra de afaceri?

Bineinteles ca poti cere si

Bineinteles ca poti cere si oricum cand intocmesti fisa de date tu nu te gandesti cand s-a infiintat un operator sau nu. Tu ceri un anumit cuantum, valoare a cifrei de afaceri raportata la valoarea estimata a contractului tau. Poti cere maxim de doua ori valoarea estimata. De exemplu ai o valoare estimata de 100.000 lei. Poti cere ca media cigrei de afaceri globale pe ultimii 3 ani sa fie de 200.000 lei. Aceasta media tu ai raportat-o la ultimii 3 ani, dar daca operatorul iti face dovada ca el s-a infiintat in ultimii 2 ani (cum ai zis tu 2011), tu faci repede o regula de trei simpla si-ti va da ca pe ultimii 2 ani ar trebui sa aiba o medie a cifrei de 133.333,(33). Nu stiu daca m-am facut inteleasa, adica tu ai cerut 200.000 dar te-ai gandit la ultimii 3 ani, dar daca el vine cu ultimii 2 ani acesta medie se diminueaza proportional prin regula de trei simpla. Daca 200.0000 ................. 3 ani
x .........................2 ani
x=(2x200.000)/3 = 133.333,(33).
E doar un exemplu si eu asa il gandesc

Pai daca e medie, ramane

Pai daca e medie, ramane aceeasi. Nu ceri valoarea CA cumulata pentru cei 3 ani. Asa ca la CA nu are importanta valoarea in sine, ci doar faptul ca nu va raporta decat pentru 2 ani.

Eu calculez media aritmetica

Eu calculez media aritmetica raportat la numarul de ani de activitate. Adica daca are doar doi ani de activitate impart suma cifrelor de afaceri la 2 nu la 3. In caz exceptional daca ofertantul are doar un an vechime media solicitata este chiar cifra de afaceri pe anul respectiv.

am avut

am avut un caz recent cand nu am cerut decat declaratie privind cifra de afaceri pe ultimii 3 ani fara sa impun o anumita suma, si un o societate infiintata in 2011 a depus declaratia cu CA zero si era si oferta cu cel mai mic pret.Procedura a fost anulata din alte motive , dar daca nu o anulam nu stiu ce trebuia sa fac.

Sa inteleg ca ai cerut numai

Sa inteleg ca ai cerut numai prezentarea CA? Daca ofertantul a depus documentul respectiv inseamna ca a indeplinit cerinta de calificare. Ce motiv ai fi avut sa-i respingi oferta?

Nu-l respingeam

Pai nu as fi avut niciun motiv, doar ca ma gandeam ca dupa incheierea contractului poate am fi avut probleme cu prestarea servicilor

Pe vremea cand inca eram

Pe vremea cand inca eram novice in ale achizitiilor am avut un caz si mai bizar. Am solicitat prezentarea formularului cu media cifrei de afaceri pe ultimii 3 ani si declaratie insotita de anexa privind contracte similare pe ultimi 3 ani. Ce sa va spun ca din certificatul constatator ORC reiesea ca firma a fost infiintata cu 2 saptamani inainte de deschiderea ofertelor, media cifrei de afaceri era ZERO, iar anexa privind contracte similare era GOALA ,dar semnata si stampilata. Binenteles ca nu am respins oferta pentru ca ofertantul a depus formularele solicitate iar in fisa de date nu am impus o anumita cifra de afaceri si nu am solicitat in mod expres prezentarea cel putin a unui contract. Intamplarea a facut ca glontul sa-mi zboare foarte aproape pe langa ureche pt ca ofertantul a fost clasat pe locul 3.

Eu am renuntat sa mai solicit

Eu am renuntat sa mai solicit documente privind capacitatea economico-financiara pentru contractele de furnizare curente, care nu presuspun nu stiu ce mari prestatii din partea ofertantilor. Si mi-e foarte bine, nu-mi mai bat capul cu nimic si le-am scos si celor de la ANRMAP un motiv de respingere ca m-am saturat de ei si de respingerile lor aberante

PRAG

A facut careva achizitii pe PRAG?

Fii mai explicita beatrice,

Fii mai explicita beatrice, cum adica pe PRAG? Sincer nu stiu ce inseamna..

PRAG

Achizitiile in cadrul unui proiect Roamnia Ungaria se fac respectand OUG 34 iar achizitiile in cadrul unui proiect Roamania Serbia se fac respectand PRAG diferita de OUG in primul rand ca toate actele se fac si se depun in limba engleza si difera pragurile si procedurile de achizitie

Nu stiam de aceste proiecte

Nu stiam de aceste proiecte pana acum si raspunsul e NU, nu am facut asemenea achizitii.

Beatrice

În sensul în care ai o convenţie în baza căreia se derulează procedurile de achiziţii, nefiind obligatorie folosită legislaţia românească ci doar ghidul aferent, vei proceda conform celor prevăzute acolo, probabilitatea ca nimeni de aici să ştie despre ce este vorba fiind dată chiar de particularitaea viitorului contract, părerea mea.

Ovidius

evaluare tehnica - respingere oferta

Salut , va scriu referitor la o procedura de cerere de oferte in care am intalnit o speta (ca si autoritate contractanta):
in documentatia tehnica aferenta procedurii noi am atasat in seap formularele F(F1, F2, F3) si de asemenea formularele C ( extrasele cu transportul, manopera, utliaje ...)
la procedura fiind o valoare marisoara (aprox 1,5 mil euro) si pe fonduri europene, s-au ingramadit multi ofertanti respectiv 9.din acestia 9 ofertanti 3 nu au atasat in ofertele lor formularele C completate.
le-am cerut clarificari referitor la aceste formulare si 2 din ei au motivat ca noi nu l-am cerut expres in fisa de date la sectiunea "modul de intocmire a ofertei tehnice", sau ca in conf cu ordin 863 /2008 formularele legale sunt doar F-urile
.dar problema e ca la decontari, pe fonduri, finantatorul ne cere C-urile, la evaluarea dosarului achizitiei din moment ce noi am atasat Formularele C, astia de la fonduri o sa ni-le ceara si pentru ofertanti ...

INTREBARE:cum as putea sa motivez mai bine ca autoritate descalificarea celor ce nu mi-au pus C urile in oferta initiala, ca in caz ca vre-unul face contestatie sa nu-mi dea CNSC ul peste nas ca nu am avut dreptate cand i-am descalificat??

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri