Responsabil de contract

Care este legislatia care mentioneaza sau reglementeaza necesitatea responsabilului de contract ?

HG 925/2006: ART. 72 - (1)

HG 925/2006: ART. 72 - (1) Autoritatea contractantă va numi o persoană responsabilă cu aplicarea procedurii de atribuire, persoană care devine, totodată, şi preşedinte al comisiei de evaluare. Preşedintele poate fi membru în cadrul comisiei de evaluare sau rolul său poate fi limitat numai la aspectele de organizare şi reprezentare, în acest din urmă caz neavând drept de vot. În orice situaţie, preşedintele comisiei de evaluare semnează raportul procedurii de atribuire.

Alina, scuza-ma dar nu are

Alina, scuza-ma dar nu are nici o legatura acest articol cu ceea ce a intrebat pascu, tu vorbesti de presoana responsabila cu derularea procedurii si pascu a intrebat de responsabilul de contract, adica cel ce urmareste contractul dupa atribuire. Sincer eu in legislatia achizitiilor nu am idee despre vreun astfel de articol care sa reglementeze responsabilul de contract, poate vreo lege speciala ceva pt ctr de lucrari, pe la Fidic, dar ma depaseste...nu stiu....

Aaaa, pai m-am gandit la

Aaaa, pai m-am gandit la articolul ala, ca pt derularea contractului nu cunosc nici eu vreo reglementare speciala. Oricum art. 72 nici nu explica "necesitatea". Daca despic acum firul in patru, responsabili de contract sunt si salariatii operatorului, pentru care cerem noi documente de calificare la servicii si lucrari, in virtutea art. 188 din OUG 34...

Responsabil de contract

Te referi la responsabil de contract din partea achizitorului sau din partea OE? Mai exact de ce pui aceasta intrebare, cu ce te confrunti?

pascu

Nu am fost pe "faza" cand ati comentat subiectul.
Va multumesc pentru interventie.
In porocedura de achizitie a autoritatii contractante apare un responsabil de contract care prin atributiile trasate se ocupa de urmarirea si executia contractului: livrarile si platile sa se faca in termen; caracteristicile produselor livrate sa fie conforme cu solicitarile; etc.
Intrebarea a vrut sa fie, daca numirea acelui "responsabil de contract" are la baza un articol de Ordonanta sau de Hotarare?

Te-am inteles, pascu si noi

Te-am inteles, pascu si noi avem in procedura operationala privind achizitiile publice, acest responsabil de contract dar sincer nu cunosc un temei legal in baza caruia e numit.

Tine de legile nescrise, de

Tine de legile nescrise, de bunele practici in domeniu si de politica societatii in care lucrezi. Ar trebui sa ai scris in fisa postului cateva randuri in aceasta privinta.

Buna seara Scuze daca am

Buna seara
Scuze daca am postat unde nu trebuie
Va rog sa-mi spune-ti daca responsabilul cu achizitiile publice dintr-o primarie (sef birou) are voie sa semneze sau nu un contract de achizitie publica, tinand cont ca intocmeste DA si participa in procesul de evaluare.
Oare nu se afla intro situatie de incompatibilitate?
M-ar ajuta foarte mult daca stiti cumva si actul normativ.
Mii de multumiri anticipate.
O seara buna tuturor.

In ce calitate semnezi acel

In ce calitate semnezi acel contract? De responsabil de contract, nu? Atunci nu numai ca nu e nici o incompatibilitate ci mai mult este indicat sa-l semnezi, ca tu-l urmaresti si esti reponsabil de modul de derulare a contractului.

Buna ziua. Nu, in calitate de

Buna ziua.
Nu, in calitate de sef birou achizitii publice pentru toate achizitiile facute (si directe si cele prin procedura).
Mie una nu mi se pare corect sa semnez efectiv toate contractele de achizitie publica. Dar nu gasesc actul normativ care precizeaza cine semneaza din partea autoritatii contractante.
Mi s-ar parea normal sa semneze doar persoanele care reprezinta autoritatea contractanta si care au drept de semnatura, dar negasind niciun articol de lege...
Multumesc anticipat.
Iulia.
O zi buna va doresc.

cine semneaza contractul de achizitie

stie cineva cine trebuie sa semneze contractul de achizitie?

scrie undeva in legislatie cine are aceasta obligatie?
eu nu am gasit si as vrea sa stiu cum procedati voi la achizitiile directe
faceti contracte sau nu? si cine le semneaza

o zi frumoasa la toti

poate are cineva timp sa imi raspunda

Sunt achizitii directe pentru

Sunt achizitii directe pentru care incheiem contract, iar pentru altele nu. Indiferent ca vorbim despre contracte incheiate pentru achizitii directe sau de contracte incheiate ca urmare a derularii unei proceduri de achizitie, la noi contractele sunt semnate de urmatoarele persoane (in ordine direct proportionala cu functia si atributiile fiecaruia): responsabil de contract, control financiar preventiv, bioru juridic, director economic, director general.

Responsabil derulare contract.

Bună ziua, vă rog să mă lămuriți intr-o problemă;
După semnarea contractului de servicii, cine are obligația să urmărească derularea contractului; compartimentul achiziții sau cel care a solicitat, prin referatul de necesitate, serviciul respectiv?
Vă mulțumesc.

Cel care a solicitat, care

Cel care a solicitat, care trebuie sa va anunte si pt indeplinirea lui prin completarea documentului constatator