Notificare SEAP la achizitii mai mari de 5000 €

Am incheiat un contract de lucrari prin cumparare directa cu valoarea mai mare de 5000E si as dori sa stiu daca notificarea pe care trebuie sa o transmit prin SEAP (conform art. 191 (1)) se face la 10 zile de la incheierea contractului sau de la primirea facturii. Ce intelegem prin “primirea documentului justificativ care sta la baza achizitiei directe” in cazul contractelor de lucrari?

De asemenea, daca este vorba despre o achizitie directa, se aplica prevederile art. 93, alin (6) din H.G. 925/2006 potrivit caruia autoritatea contractanta are obligatia de a transmite la ANRMAP, in cel mult 48h, o notificare cu privire la contractul incheiat?

Si in ultimul rand, pentru contracte incheiate prin achizitii directe, se aplica prevederile art. 971*) potrivit caruia autoritatea contractanta are obligatia de a emite documente constatatoare si a le transmite catre ANRMAP?

S-o luam pe rand:1.

S-o luam pe rand:
1. Documentul tau justificativ in acest caz este contractul de lucrari, deci dai notificarea in seap la 10 zile de la incheierea contractului.
2. Notificarea in 48 de ore pt anrmap se transmite in cazul contractelor incheiate in urma derularii unor proceduri de achizitie, ori achizitia directa nu este o procedura.
3. Trebuie sa emiti certificat constatator si pt contractele incheiate prin cumparare directa.

Raluca

"Trebuie sa emiti certificat constatator si pt contractele incheiate prin cumparare directa"
documentele constatatoare se trimit catre ANRMAP prin posta, fax???? ca am vazut si o rubrica pe seap "documente constatatoare" cum facem ?Le trimit catre ANRMAP sau completez pe seap .
Multumesc!

Daniel , cauta si arata-mi

Daniel , cauta si arata-mi articolul legislativ care prevede ca Documentele constatatoare se publica in SEAP. Eu stiu doar asta:
ART. 97^1, alineatul (2) din HG925/2006
Documentele constatatoare prevazute la alin. (1) se intocmesc in 3 exemplare, autoritatea contractanta avand urmatoarele obligatii:
a) sa elibereze un exemplar operatorului economic;
b) sa depuna un exemplar la dosarul achizitiei publice; si
c) sa transmita un exemplar Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, in cel mult 10 zile de la data expirarii termenelor prevazute la alin. (1)

dan_one

asa e ai dreptate dar am gasit pe seap la "Administrare" o rubrica cu "Document constatator" d-aia intreb,sunt si eu intr-o dilema, uita-te si tu pe seap.

Alex, Dan, amandoi aveti

Alex, Dan, amandoi aveti dreptate.
Unu: nu exista articol de lege in prezent care sa ne oblige sa publicam aceste doc pe seap, ci exista o notificare 108/14.08.2013 pe seap in care suntem informati ca se pot publica aceste doc pe seap. Probabil, din cate stiu eu si am auzit, se intentioneaza sa se creeze acesta platforma online accesibila tuturor celor implicati intr-un proces de achizitie publica si sa se renunte a se mai transmite in format tiparit la anrmap. Dar aceasta e doar o ipoteza la acest moment, asa ca obligatia e clara, trebuie transmise la ofertant, anrmap si unul la dosarul achizitiei.
Doi: pe de alta parte, notificarile si recomandarile si newsletter-ele au putere de lege pt anrmap (si stiu sigur ce vrobesc aici), asa ca probabil notificarea 108 din 14 august oarecum ne lasa pe noi autoritatile sa intelegem ce vrem, adica ori sa transmitem doc in seap si punct, ori sa le postam si pe seap dar sa le trimitem si la ofertant/anrmap. Eu nu cred ca vor fi stricti in sanctiuni daca nu trimitem aceste doc la anrmap/operatori, dar le postam pe seap, pana una alta transparenta si publicitatea e mult mai mare pe seap, le poate vedea oricine.
Off, ce ne-am face noi fara achizitiile publice? Ce monotona ar fi viata .... :)

AAAa, am uitat sa va zic,

AAAa, am uitat sa va zic, cred ca ati observat si voi, ne trimit acesta notificare pe 14 august ca sa ne informeze ca in seap este accesibila acesta platforma din IANUARIEEEEE, Dumnezeule si abia acum au aflat si ei????????!!!!!!!!!!!!!!!!!! Noi sigur stiam demult de ea, bine ca ne-au anuntat si ei .............

Din pacate SEAP-ul contine

Din pacate SEAP-ul contine multe facilitati de aplicatie precum aceasta de care legal nu avem nevoie si nu contine aplicatii de care legal am avea nevoie, spre exemplu notificarile de incheiere a contractelor in termenele stabilite de lege (art.93 din HG925/2006)

Corect

Corect

Intrebare

Pentru o achizitie directa OFFLINE, mai mare decat pragul de 5000 Euro, cum se realizeaza notificarea?

- DOAR din SEAP (am vazut ca este un camp la notiifcari: Cumparari directe - Notificare de atribuire la cumpararea directa?) sau trebuie si prin email, posta etc.?
- Trebuie trimis vreun formular online, precum spune ANRMAP? http://www.anrmap.ro/formulare/, sau asta e doar pentru proceduri de achizitie si nu pentru achizitia directa?
- La ce document constatator faceti referire?

Multumesc.

DOAR IN seap

se notifica doar in SEAP

Raluka23

1. trimiti notificarea in Seap
2. trimiti un "document constatator" catre Anrmap conform
ART. 97^1, alineatul (2) din HG925/2006
Documentele constatatoare prevazute la alin. (1) se intocmesc in 3 exemplare, autoritatea contractanta avand urmatoarele obligatii:
a) sa elibereze un exemplar operatorului economic;
b) sa depuna un exemplar la dosarul achizitiei publice; si
c) sa transmita un exemplar Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, in cel mult 10 zile de la data expirarii termenelor prevazute la alin. (1)

Faza e ca acum apare si pe Seap o rubrica cu "documente constatatoare" asta discutam cu colegii mai sus....

Notificarea 108

In ce sectiune a www.anrmap.ro este motificarea 108/14.08.2013 ca nu o gasesc?

Notificarea 108 este din

Notificarea 108 este din 30.07.2013 si cea din 14.08.2013 are nr 109, pe ambele le gasesti in seap, sectiunea Notificari intre entitatile sistemului - Notificari primite.
Notif 108 se refera la stabilirea termenelor din cadrul anuntului/invitatiei, iar notif 109 la posibilitatea autoritatilor de a transmite si in seap certificatele constatatoare.

notificarea 109

Multumesc mult!

Sigur documentele

Sigur documentele constatatoare prevazute la art. 97 indice 1 trebuie si pt cumpararile directe? Eu nu am realizat aceste documente pentru directe doarece din cuprinsul art. mentionat am inteles ca este o etapa a finalizarii procedurilor de atribuire, cumpararile directe nefiind considerate proceduri. De asemenea, scopul lor este de a prezenta informatii referitoare la indeplinirea obligatiilor contractuale, iar la directe nu e obligatoriu sa avem contract.

Parerea mea

Eu personal am trimis dcumnete const la achizitii directe ce implica contracte indiferent de suma ..... de exemplu am avut un contract de lucrari de 5000 ron si am trimis doc const primar.
Nu gasesc ce ai zis tu in cuprinsu art 97^1 "ca este etapa a finalizarii procedurilor de atribuire".
Am luat legatura cu alte AC si ei m-au sfatuit sa trimit documente.
M-am uitat si pe seap si sunt documente const. prin achizitii directe .Cauta si uita-te pe seap si vezi modele etc....
La controalele Anrmap-ului nu au insistat pe aceste documente constat .Dar nu se stie niciodata.....

document constatator

ok. Si... daca pana acum nu a fost emis si transmis nici un astfel de document?
Pentru legalitate am incercat acum sa pun pe SEAP astfel de documente, inclusiv pentru proceduri realizate in 2008, insa intampin urmatoarele dificultati:
- la rubrica "documente constatatoare" se cere "Selecteaza anunt/ invitatie de participare" si "Selecteaza anunt de atribuire" insa nu mi le incarca desi ii dau numarul invitatiei, tipul contractului etc. Ce pot face?
- daca pana acum nu au fost realizate astfel de documente constatatoare, pot eu trimite la ANRMAP procesele verbale de receptie realizate pentru procedurile desfasurate din 2008?

Notificare SEAP

am achizitionat un produs(antigel) printr-o cumparare directa pe 2 loturi. Am incheiat un contract cu castigatorul pe lotul 1 si un alt contract cu cel care a castigat la lotul 2. Din cele doua loturi(contracte) numai al doilea depaseste suma de 5000 euro. Intrebarea mea este: notificarea in SEAP se face numai pt contractul care depaseste 5000 euro, sau pentru intreaga suma, fiind vorba de acelasi cod cpv? (lot1 + lot2)..aceasta este o chestiune care nu mi-e inca clara si nu stiu sigur cum trebuie procedat..
Multumesc !

nu inteleg ceva

sub ce forma ati transmis la ANRMAP documentele constatatoare ? eu de ex. am lucrat contractele in 2 exemplare si voi transmite daca este un conform cu originalul...dar cum trimitem? cu scrisoare, online criptat, cum ati facut ...este prima data cand lucrez cu achizitii directe cu sume mai mari de 500 dar pana in 30000 euro ? va rog sa ma lamuriti....

trebuei sa incarcam documentele si pe SEAP...am contract de 7 pagini pdf si criptat si nu ma lasa spune ca exgede spatiul...

Bransament energie electrica

Solicit sprijin, va rog.
In urma derularii "procedurii" de racordare la energie electrica a unei cladiri (sediu admin.) sa procedat asa cum prevede Hotararea nr. 90 din 2008, pentru aprobarea regulamentului privind racordarea utilizatorilor la retelele electrice de interes public, respectiv s-a incheiat un contract cu Electrica in valoare de peste 5000 euro, apoi Electrica urmand sa incheie un contract de lucrari cu un operator economic ales de noi (AC).
Intrebarea mea este:
Valoarea contractului incheiat de mine (AC) cu Electrica trebuie notificata in SEAP asa cum prevede art. 19-1 din OUG 34/2006? si daca o fac, se va publica automat si in raportul centralizator catre ANRMAP asa cum se publica automat valorile achizitiilor directe realizate prin SEAP? Pt ca daca da, imi poate afecata nefavorabil procentul minim de 40%.

Daca pe o factura aveti de

Daca pe o factura aveti de exemplu detergenti (CPV 39831200-8) in valoare de 6000 euro fara TVA si hartie copiator (CPV 30197643-5) in valoare de 1000 euro fara TVA, cum faceti notificarea in SEAP? Banuiesc ca introduceti informatiile doar pentru detergenti si valoarea acestora? Dar daca valoarea hartiei ar fi 7000 euro, banuiesc ca introduceti fiecare pozitie in parte.

Notificare SEAP pentru cumparare directa cu mai multe CPV-uri

Buna ziua.
Am facut mai multe cumparari directe de pe seap dintr-o anumita categorie de produse, pe care le-am gasit sub mai multe cpv-uri, acestea fiind introduse separat. Jumatate din produse se regasesc pe acelasi CPV, iar restul sunt grupate cate 2 sau 3. Suma totala depaseste 5000 de euro. Cum voi realiza notificarea in SEAP, daca toate produsele le-am cumparat separat?
Multumesc.

Turismro, cate achizitii

Turismro, cate achizitii directe ai initiat si atribuit pe SEAP? Exista vreuna dintre acestea a carei valoare sa depaseasca 5000 euro? Daca da, numai pe aia o notifici in SEAP, daca nu, atunci nu notifici nimic.

Nici una din produsele

Nici una din produsele achizitionate nu depaseste suma de 5000 de euro. Multumesc pentru raspuns.

Achizitii directe peste 5000 de euro electronic

Exista o reglementare care sa impuna sau sa sugereze faptul ca achizitiile directe peste 5000 de euro trebuie realizate utilizand mijloacele electronice (pe seap sau alt site)? Nu ma refer aici la acel procent de 40%.
Sper ca m-am exprimat corect. Am primit acest sfat de la o persoana care lucreaza in achizitii publice, insa nu mi-a spus si de partea legislativa.
P.s. N-am stiu la ce subiect sa incadrez intrebarea.

Nu exista nici o reglementare

Nu exista nici o reglementare legala care sa prevada acest lucru.

Multumesc

Multumesc

Notificare 5000 E

Daca exista si contract si factura (cu date diferite evident) ce data se ia considerare pentru cele 10 zile de publicare in cazul depasirii celor 5000 E, data contractului ? sau data facturarii?
de exemplu contractul a fost incheiat in iunie dar factura e pe luna iulie. Multumesc.

Trebuia notificat contractul,

Trebuia notificat contractul, nu facturile, care pot fi mai multe sau poate fi una singura, insa in cazul in care se incheie un contract, acela este documentul justificativ al achizitiei directe. Deci....10 zile de la data incheierii contractului.