Contracte pentru experienta similara

Buna ziua!

Se da urmatoarea potentiala situatie:

Autoritatea Contractanta solicita demonstrarea experientei similare sa zicem in valoare de cel putin 1000 lei prin maxim 2 contracte. Participarea la licitatie ar fi formata din 2 asociati.
Asociat 1 va prezenta un contract de 300 de lei iar Asociat 2 va prezenta un contract de 700 lei. Contractul ce urmeaza a fi prezentat de Asociat 2 a fost indeplinit in proportie 50% de catre Asociat 2, restul fiind indeplinit de catre o alta societate care intamplator este Asociat 1.

Intrebare:
Cum ar interpreta autoritatea contractanta potentiala situatie data ? S-ar considera indeplinita cerinta privind experienta similara prin prezentarea de maxim doua contracte care sa depaseasca valoarea de 1000 lei sau A.C. va lua in considerare din contractul prezentat de Asociat 2 doar 50% din valoare adica 350 de lei, ceea ce per total ar insemna neindeplinirea cerintei.

Din punctul meu de vedere

Din punctul meu de vedere conditia este indeplinita, per ansamblu asociatia prezinta doua contracte a caror valoare cumulata este de 1000 de lei intrucat acel 50% care nu apartine asociatului 2, se duce si se cumuleaza la asociatul 1, e ca si cum asociatul 1 ar veni cu 650 lei si asociatul 2 cu 350 de lei. Per total 1000 de lei. Eu asa vad situatia, asa ar trebui sa vada si comisia de evaluare.

Experienta similara

1. In cazul demonstrarii experientei similare prin prezentarea unor contracte de o anumita valoare, se considera ca fiind restrictiva impunerea unui numar maxim de contracte. Cerinta formulata corect este "prezentarea unuia sau mai multor contracte sau parti de contracte in valoare cumulata de cel putin...lei fara TVA" .
2. Cerinta privind experienta similara poate fi indeplinita prin cumularea unor contracte de cel putin 1000 lei.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri