ajustare pret

Buna ziua,
Am incheiat un contract de executie lucrari in dec.2011,cu o durata de executie de 9 luni.Ordinul de incepere a fost dat in iunie 2012.In luna oct.2012 Achizitorul ma notifica sa diminuiez ritmul lucrarilor din lipsa de fonduri,iar in luna decembrie imi da ordin de sistare pana in primavara 2013.In 2013 ma informeaza prin alta adresa de lipsa fondurilor si se prelungeste termenul pana in martie 2014.
( contract nu prevede sistarea din lipsa fondurilor)
In contractul de executie este prevazuta ajustarea pretului pentru o perioada de executie mai mare de 12 luni cf.HG925/2006 art.97 (1)(2),si este prevazuta formula de ajustare a restului ramas de executat la sfarsitul perioadei de 12 luni.
La adresa facuta catre achizitor privind ajustarea pretului am primit raspuns ca ,nefiind stipulat acest lucru si in documentatia de atribuire,nu este posibila ajustarea pretului.(dar in documentatia de atribuire termenul de executie este 9 luni,iar ajustarea pretului cf.HG925 se face pt.per.>12 luni).
Cum pot proceda?
Multumesc!

Aceeasi problema, plus alt aspect

Sincer sa fiu, de problema asta ma lovesc si eu din ce in ce mai des. Se pare ca singura optiune la momentul asta e art 97, alin 6, HG 925/2006. Cu toate ca Ac si contractantul doresc continuarea contractului in conditii de etica absoluta - actualizarea cu indicele INS daca executia se prelungeste din lipsa de fonduri - Curtea de Conturi e cel mai inversunat adversar al acestei solutii logice si de bun simt. Chiar sunt intr-un proces cu o AC pentru ca baietii de la Curtea de Conturi n-au fost de acord cu aceasta minima compensatie. Am formulat reconventionala tocmai in temeiul art 97, alin 6, HG 925/2006 coroborat cu articolul din contract care prevede ca ,,daca executarea se prelungeste fara vina executantului, partile pot stabili :...... totalul cheltuielilor suplimentare .... ''.
Sunt curios sa vad ce o sa iasa.
Problema e, ca o astfel de procedura ar trebui sa aiba loc inainte de continuarea contractului dar AC se feresc de asta din cauza Curtii de Conturi.
Si a doua problema: Ac nu doreste receptie partiala deoarece HG 273 a fost editat pentru situatiile normale nu pentru astfel de situatii. Si astfel se prelugeeeeste garantia de buna executie pana dincolo de orice limita de bun simt.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri