Act aditional optiune prelungire contract

Buna ziua!
Am un contract de prestari servicii incheiat in 2013 cu clauza de prelungire pe patru luni, iar in actul aditional pe 2014 am clauzele: 1. Durata de valabilitate a contractului se prelungeşte până la data finalizării procedurii de atribuire a unui nou contract, dar nu mai târziu de 30.04.2014.
2.Calculul valorii maxime estimate a celor 4 luni s-a realizat având la bază cheltuielile aferente anilor precedenţi şi este de X lei fără TVA, la care se adaugă Y lei TVA. Valoarea totală maximă a prezentului act adiţional este de Z lei, inclusiv TVA.
3. Valoarea totală maximă (Z lei) de la art. 2.2. poate scădea în funcţie de data la care se finalizează procedura de atribuire a unui nou contract.
Puteti sa imi spuneti parerea Dvs. cu privire la aceste clauze?
Multumesc!

revin

Revin cu rugamintea de a-mi spune parerea Dvs. cu privire la legalitatea scurtarii duratei actului aditional de suplimentare cf art 6, alin. (3) din HG 925/2006 daca intre timp se finalizeaza noua procedura de cerere oferta si, drept consecinta, diminuarea valorii acestui act aditional.
Stiu cu certitudine ca in cazul unui contract nu ai voie sa scazi suma contractata, dar in aceasta situatie este posibil?
Multumesc!

Din punctul meu de vedere NU.

Din punctul meu de vedere NU. Autoritatea trebuie sa incheie actul aditional pe o perioada determinata si sa respecte acea perioada.

Act aditional prelungire valabilitate contract

Contractul cu firma de paza a fost reziliat de comun accord al ambelor parti la inceputul lunii octombrie. Am fost nevoiti sa incheiem un nou contract cu o alta firma de paza pe o durata de 3 luni(pana la finele anului) prin achizitie directa. Pentru anul urmator pot prelungi contractul prin act aditional pentru o perioada in care sa ma incadrez in prag.val.de 30.000Euro(in aceasta perioada sa pot pregati documentatia pentru licitatie deschisa si sa lansez procedura in SEAP)?

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri