formulare contestatie versus nedepunere GP

In sensul prevederilor art. 255, alin. (2), lit. a, din OUG 34/2006, se poate intelege faptul ca operatorul economic (persoana vatamata care are dreptul de a formula o contestatie) este doar acea persoana care a depus garantie de participare iar "interesul legitim in legatura cu respectiva procedura" despre care se vorbeste la art mai sus mentionat, este consecinta a depunerii respectivei garantii?
Fac mentiunea ca, in urma unei proceduri desfasurate, un operator economic a depus o contestatie la CNSC, contestatie pe care a pierdut-o insa, autoritatea contractanta nu s-a putut prevala de prevederile art. 278^1 din OUG 34/2006, intrucat operatorul economic nu a depus garantia de participare.Cum se procedeaza in acasta circumstanta?

Mi se pare frustrant ca orice furajat care se plictiseste depune o contestatie la procedura, treci printr-o serie de documente inaintate lui, celorlalti operatori economici, CNSC-ului, copie dupa tot dosarul, poate mai esti si slab de inger si suspenzi procedura pana la pronuntarea consiliului (cu solicitari apoi de prelungiri de GP etc) si cand tristul pierde si crezi ca iti ramane satisfactia sa ii incasezi garantia de particip, constati ca nu a depus... Oare pt asemenea "ofertanti" nu exista niciun tratament???

Stef , explica-ne cum a ajuns

Stef , explica-ne cum a ajuns sa depuna contestatie un operator ec. a carui oferta a fost (ar fi trebuit) respinsa in cadrul sedintei de deschidere pe motiv ca nu a constituit GP? Singura situatie cand poate depune contestatie fara GP este atunci cand contesta documentatia de atribuire.

Exact. A contestat inainte de

Exact. A contestat inainte de deschidere cu vreo 3 zile. Depasise termenul tinand cont ca era vb de DA. Dar, tot s-a petrecut toata nebunia cu cnsc. Depusese toate documentele pe seap, mostrele la sediul autoritatii... Toate mai putin Gp. Bineinteles ca nu a avut castig de cauza, in primul rand ca fusese decazuta din termen.

In cazul de fata nu puteai

In cazul de fata nu puteai sa-i retii din GP pt ca la momentul formularii contestantiei (inainte de termenul limita de depunere a ofertei) acesta avea calitatea de operator economic nu cea de ofertant.

Pai asta stiu si eu... ca nu

Pai asta stiu si eu... ca nu am avut ce sa opresc... dar asta intreb, de fapt... Te poate contesta oricine fara sa faci nimic?? Imi dau seama ca asa e, doar ca nu mi se pare ok...