Recuperare sume datorate in urma nefinalizarii unui contract de lucrari

Buna seara!

In cadrul unui proiect pe fonduri europene, autoritatea contractanta a ``achizitionat`` prin cerere de oferta o firma care sa execute lucrari de renovare a unor sali de curs. Firma insa nu a respectat decat 25% din contract (a primit din pacate mai mult de 30% in avans din valoarea contractului - din neglijenta unei contabile) spunand apoi ca nu mai are bani si deci sa fie dat in judecata ca nu mai continua. Valoarea garantiei de buna executie este mult mai mica decat diferenta dintre cei 30% si banii incasati. De la minister ni se spune ca putem contracta alta firma pentru lucrarile restante, dar in limita banilor ramasi intre valoarea contractata (cea cu care s-a castigat cererea de oferta) si banii dati firmei castigatoare care nu mai vrea sa continue contractul.
Aceasta este data in judecata, dar eu vad un scenariu de genul: autoritatea contractanta se descurca si realizeaza lucrarile din banii ramasi.
Intrebarea este: Procesul este castigat. banii cand vor fi recuperati unde vor merge?

Va multumesc frumos!

Banii vor merge la buget,

Banii vor merge la buget, pentru ca nu sunt justificati pe obiectivul de lucrari. In acest caz s-au comis 2 greseli: a) estimarea initiala a contractului nu s-a facut corect din moment ce AC a finalizat lucrarea totala cu o suma mai mica decat cea prevazuta; b) AC a acordat un avans mai mare decat cel legal de 30%.
Probabil ca la un eventual control al curtii de conturi cineva va trebui sa umble la card sa plateasca ca si penalitati , dobanzile calculate la excedentul de avans acordat nelegal.