acte aditionale de prelungire a termenului de executie

Pun in discutie o problema controversata ; prevederi legale versus notificare ANRMAP.
In cazul contractului (de lucrari de ex.)incheiat urmare a unei proceduri prevazuta de OUG 34/2006, in care criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economico-financiar, iar unul din factorii de evaluare a fost termenul de executie sau durata de executie, ( factor de evaluare in baza caruia ofertantul devenit castigator a castigat puncte) se cere incheierea unui act aditional de prelungire a termenului(duratei de executie). Dupa parerea mea, nu sunt de acord cu incheierea acestui aditional prin simplul fapt ca duc in derizoriu procedura de atribuire.(prin acest act denaturez concurenta din procedura de licitatie)
Acum parerea ANRMAP printr-o Notificare semnata de Cristina Traila spune pentru speta in cauza "...recomandam prudenta sporita in acceptarea si semnarea actelor aditionale..." in speta de care facem vorbire. Prin aceasta indica posibilitate aceeptarii prelungirii duratei lucru pe care nu il consider corect....Astept comentarii.

Daca in componenta

Daca in componenta punctajului care sta la baza desemnarii ofertei castigatoare se utilizeaza ca si factor de evaluare termenul de executie, modificarea (prelungirea) acestuia prin act aditional, este echivalent cu modificarea ofertei. E ca si cum ai modifica pretul sau alt factor de evaluare utilizat in criteriu de atribuire.

exact ce am spus si eu,

Exact ce am spus si eu, actul aditional de prelungire a duratei in acest caz nu ar trebui sa existe.Dar citind notificarea, nu inteleg numai "grija si prudenta" de a accepta asemenea acte ci si "portita" deschisa ca ele sa existe.Si daca notificarea nu era data de ANRMAP nici nu mai deschideam discutia...

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri