Cerere de interventie in interes propriu
Buna seara,
Am participat la o licitatie la care am iesit pe primul loc. Firma de pe locul 3 a depus contestatie sustinand ca nu s.au respectat conditiile tehnice ale caietului de sarcini (!) avand in vedere ca pretul este sub pragul de 70% din valoarea estimata si a cerut sa vada documentatia mea pentru a putea gasi motive de contestatie.
Intrebarea mea este daca ar fi oportun sa depun cerere de interventie in interes propriu si daca da care este timpul legal in care pot face acest lucru? Oricand inainte de pronuntarea CNSC-ului?
AC mi.a cerut clarificari pentru pretul scazut al ofertei si le.am oferit in detaliu. Ei oricum vor depune la CNSC aceste clarificari nu?
CNSC-ul imi poate cere si mie clarificari suplimentare?
Multumesc.
- autentifică-te sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii
- 5985 afişări
Autentificare utilizatori
Căutare
Subiecte active pe forum
- INSTRUCŢIUNEA ANAP Nr. 2/2018 din 21 decembrie 2018 privind ajustarea preţului contractului de achiziţie publică/sectorială
- Criteriu de atribuire- manager proiect, cu nr. de contracte finalizate
- Documentele constatatoare
- MODIFICARE OUG 98/2017 PRIN INTRAREA IN VIGOARE A OUG 114/2018
- valoare manopera in deviz oferta
Comentarii recente
- Criteriu de atribuire...
în urmă cu 2 zile 21 ore - anulare publicaare document constatator
în urmă cu 2 zile 23 ore - Trimiteti o solicitare catre
în urmă cu 3 zile 17 ore - Dar de ce vreti sa aplicati
în urmă cu 3 zile 17 ore - Bună ziua! Am în verificare
în urmă cu 4 zile 18 ore - anulare publicaare document constatator
în urmă cu 4 zile 22 ore - Nenorocirea e ca si daca ai
în urmă cu 2 săptămâni 1 zi - salve
în urmă cu 2 săptămâni 1 zi - Instructiunea ANAP nr.
în urmă cu 2 săptămâni 4 zile - Inlocuirea subcontractantului
în urmă cu 2 săptămâni 4 zile
Articole recente pe blog
- Banul public si interesul privat: O evaluare a eficientei, integritatii si transparentei sistemului de achizitii publice in R...
- Rolul activ al CNSC
- Particularităţi ale contractului de achiziţie publică în ceea ce priveşte momentul încheierii şi executarea obligaţiilor contrac
- Notificarea contestaţiei către autoritatea contractantă
- Eliberarea garanţiei de participare pentru ofertanţii necâştigători
- Achiziţia directă
- Negocierea fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare
- Depăşirea valorii estimate
Offffff, asa imi vine sa
Offffff, asa imi vine sa incep comentariul meu. Sa-ti explic si de ce: acum cate luni ai participat la procedura asta, madalina??????? Procentul de 70% la pret aparent neobisnuit de scazut este modificat din IUNIEEE 2013 prin legea 193, procentul de care vorbim acum este de 80% (vezi art 202 alin 1^1 din OUG 34/2006). Eu sper ca ai gresit tu cand ai scris pe forum, nu ca autoritatea asa ti-a evaluat oferta, speeeerrrrrr din toata inima.
Doi: autoritatea va depune punctul de vedere in care va explica situatia ofertei tale si oricum clarificarile solicitate de autoritate si transmise de tine sunt la dosarul achizitiei si CNSC-ul va avea acces la ele (daca citeste cineva dosarul achizitiei :) ) Poti face si cerere de interventie, probabil ca iti va fi acceptata avand in vedere ca ofertantul contestator contesta oferta ta, iar termenul in care poti face interventia (desi nu cunosc termenul legal, eventual poti citi art 49 si urmatoarele din Codul de Proc Civila) este asa cum spune codul pana la inchiderea dezbaterilor, adica la inceputul perioadei in care cnsc-ul a primit contestatia, in perioada cand consiliul inca mai aduna "dovezi" la dosar, adica poate cere puncte de vedere si orice alte documente considerate edificatoare pentru solutionarea contestatiei.
Raluca , nu e mare gresala ca
Raluca , nu e mare gresala ca oricum 70% e sub 80%, deci situatia ramane neschimbata. Pentru ca contraofertantul sa aiba acces la oferta tehnica a Madalinei, trebuie sa i se ceara acordul acesteia, care sunt convins ca nu-l va da.
Dan, asa este dar a trecut
Dan, asa este dar a trecut deja un an de la modificare si as avea pretentia sa cunoastem prevederile legale. Cat despre acordul madalinei, cnsc-ul nu i-l va cere in vecii vecilor si ii va da oferta sa contestatorului. Mai mult daca madalina nu a precizat in cadrul ofertei sale care parti le ofertei sunt considerate confidentiale, cnsc-ul deja s-a disculpat.
Cand am zis 70 % ma gandeam
Cand am zis 70 % ma gandeam la valoarea ofertei mele nu la prevederea legislativa. Din fericire stiu de modificarea legii. Si chiar daca nu stiam nu era cazul sa va suparati. Tocmai de asta v-am solicitat si voua parerea pentru ca nu stapanesc foarte bine acest domeniu.
In alta ordine de idei stiu ca propunerea tehnica nu o pot vizualiza decat cu acordul meu indiferent daca eu am specificat ca e confidentiala sau nu (asa am inteles eu din art 274 - OUG 34/2006).
Faptul ca mi-ai spus ca exista posibilitatea ca documentele de la dosar sa nu fie citite am hotarat sa depun cerere de interventie in nume propriu in speranta ca macar pe asta se vor uita. Intrebarea mea este daca raspund strict la acuzele din contestatie spunand ca toate aceste lucrari au fost clarificate in urma solicitarilor primite de la AC (eventual anexez si eu raspunsul la clarificari) sau elaborez si mai explic o data cum anume am respectat prevederile caietului de sarcini si justificarea pretului.
Faci stricta referire de
Faci stricta referire la acuzatiile din contestatie, scurt si la obiect....
CNSC-ul nu e acolo ca sa-ti
CNSC-ul nu e acolo ca sa-ti reevalueze tie oferta asa ca nu ai de ce sa reiei argumentele deja prezentate autoritatii, tu doar incearca sa combati fiecare din motivele contestatorului.
Am depus cererea de
Am depus cererea de interventie dupa cum m-ati sfatuit. Acum problema este ca contestatarul a avut acces la dosarul licitatiei si a adus completari la contestatie facand niste presupuneri total aiurea asupra felului in care am elaborat eu oferta. Eu pot sa mai revin cu o cerere de interventie avand in vedere noile argumente sau cu completari la prima cerere ca sa explic pe concret ce si cum? Normal ar fi ca cnsc sa ma intrebe si pe mine ceva dar oare ma va intreba?
Multumesc.
Completarile la contestatie
Completarile la contestatie nu sunt admise daca sunt capete de cerere noi fata de cea a contestat initial. CNSC-ul nu-ti va cere tie nimic, ia legatura cu autoritatea contractanta si zi-i sa depuna concluzii scrise la intampinarea contestatorului, da-i tu punctul tau de vedere si ea, autoritatea il va insera in aceste concluzii scrise.
AC deja si-a depus
AC deja si-a depus concluziile. Contestatorul nu are capete de cerere noi ci doar le-a completat pe cele initiale dupa ce e avut acces la documentele mele. El a depus tot acum si punctul lui de vedere in ceea ce priveste concluziile AC.
AC mai depune o data concluzii la noile completari aduse de contestator? Daca ei nu mai depun eu cum pot sa fac sa depun singura?
Poate depune o noua serie de
Poate depune o noua serie de concluzii si atunci poti sa-i transmiti si tu punctul tau de vedere, daca nu vrea, poti trimite si tu, n-ai nimic de pierdut, oricum nu stii daca CNSC-ul se va uita pe ele sau nu.