contestatie

Care considerati ca este ziua urmatoare luarii la cunostinta pentru o comunicare privind rezultatul procedurii?De exemplu , transmit azi, 30.06.2014, o comunicare privind rezultatul procedurii, pentru un contract de 80.000 euro, care este data pana la care se pot depune contestatii?

Daca trimiti pe 30 iunie 2014

Daca trimiti pe 30 iunie 2014 o comunicare, la o valoarea estimata de 80.000 euro, ultima zi de depunere a unei contestatii este 7 iulie pana la ora 24.00 inclusiv. Daca cumva te-ai referit la 30 mai 2014 (si ai scris tu gresit 30.06???!!!) ultima zi de depunere a unei contestatii este 4 iunie 2014 pana la ora 24.00 inclusiv.
Cred ca intrebarea ta era ceva de genul daca un termen incepe sa curga dintr-o zi nelucratoare (sambata, duminica): raspunsul este DA incepe sa curga de sambata sau duminica. In schimb daca termenul se finalizeaza intr-o zi de sambata sau duminica acesta se proroga pana in prima zi lucratoare la ultima ora (cazul cu 30 iunie, al carui termen cade la implinirea celor 5 zile sambata 5 iulie si se duce duminica 6 iulie care este tot zi nelucratoare si uite asa ajungem luni 7 iulie ca fiind ultima zi de contestatii).

M-am intors si eu...

M-am intors si eu... Raluca...sa nu se referere prietenul nostru la acelasi lucru despre care am dezbatut mult si bine acum cateva saptamani... Si anume ca autoritatea contractanta stie cand trimite instiintarea privind rezultatul procedurii si incepe sa numere raportat la acea zi (iar explicatia ta este cat se poate de clara), dar...sa nu uitam ca operatorul poate invoca plecarea din tara ( la Honolulu, parca era) si atunci... degeaba numara autoritatea...

Si daca pleaca operatorul la

Si daca pleaca operatorul la Honolulu, ceasul continua sa mearga la fel si pt el ca si pt AC .Nimica nu-l scuza, numaratoarea il ajunge din urma.

Pai cum, Dan? Chiar cu tine a

Pai cum, Dan? Chiar cu tine a fost "tranta" cea mai mare cand imi spuneai ca daca operatorul demonstreaza ca nu a intrat in posesia comunicarii, te poate contesta si peste 5 luni! Ai uitat?

Stef , e o diferenta intre

Stef , e o diferenta intre operatorul Popescu si mijloacele electronice (fax, email) ale operatorului Popescu. Daca Popescu nu se uita pe fax sau in posta sau pe email e problema lui. Se considera luare la cunostinta momentul cand ii intra mesajul pe fax, email cea ce poate fi probat cu listing fax sau cu print screen email. Cu conditia sa fie adresa de fax sau email oficiale a lui Popescu adica acele inscrise si semnate de el in fisa de informatii generale. Cu traficul de internet de azi trimiti un email acum si il primesti si dupa 2 zile. La fel si cu faxul nu poti dovedi ce contine documentul transmis. Cel mai sigur e posta cu confirmare de primire. La asta ma refeream, poate ca nu m-am exprimat bine.

Dan, Eu sunt de parere ca

Dan,
Eu sunt de parere ca poti dovedi ca faxul intrat pe aparatul lui Popescu la ora 12.03 min din data x este cel care contine comunicarea cu pricina. Eu cand trimit faxul la Popescu, astept confirmarea de primire. Si la mine scrie ora si minutul la care a plecat faxul. La Popescu va scrie, de asemenea nr de fax de la care s-a primit, precum si ora si minutul. Care e probabilitatea ca faxul din data de x, ora y de la nr meu, sa fie altul decat cel care contine comunicarea? Zero! Deci, poti dovedi!

Sper ca e cat de cat coerent si ca intelegi ce am vrut sa spun...

Inteleg , dar exista

Inteleg , dar exista posibilitatea ca ofertantul sa nu recunoasca in sensul ca el poate zice ca ai trimis de ex o pagina alba fara continut. Nu poti dovedi niciodata ca in ziua x ora y ai trimis comunicarea catre el, pt ca nu exista in lume un fax atat de destept care sa-ti memoreze si continutul documentului transmis.

Parca suntem intr-o bucla a

Parca suntem intr-o bucla a timpului... :)) Discutia asta (cu aproximativ aceleasi cuvinte) am avut-o si data trecuta. Pai cum sa nu poti dovedi? Iei faxul pe care il ai tu (fizic) si pe care scrie nr de inregistrare, nr de fax catre care s-a dus, ora si minutul la care s-a inregistrat confirmarea de primire - iar pe faxul asta se poate vedea si continutul - si ii ceri respectivului operator sa prezinte faxul lui de la nr meu de fax, de la aceeasi ora x, minutul y.

Stef , in lumea de azi nu

Stef , in lumea de azi nu toata lumea este de buna credinta ca mine sau ca tine. Nu vezi ca sunt oameni care spun ca cutare chestie este neagra desi toata lumea o vede alba? Treaba cu pagina fax ce apare cu numar , data si ora de primire se face de cel care receptioneaza faxul nu la cel care trimite. Daca persoana face parte din categoria excrocilor , niciodata nu va recunoaste si nu va prezenta pagina respectiva spunand ca nu a primit-o. De asta am insistat pt ca eu sunt "Stan patitul"