APAR INSTRUCTIUNILE IN CURAND IN M. OF. - actualizate ieri 10.06.2014

Publicat de root la data de 10 Iunie 2014
ANUNŢ

În temeiul art. 7 din Legea 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice supune dezbaterii publice, următoarele proiecte de instrucţiuni:

1. INSTRUCȚIUNE privind modalitatea de aplicare a prevederilor legale referitoare la obligaţia de a finaliza procedura de achiziţie publică şi de a încheia contractul de achiziţie publică în situaţia în care după încheierea procedurii de atribuire nu sunt aprobate fondurile necesare executării contractului (art. 93 şi art. 94 din H.G. nr. 925/2006)

- Referat de aprobare a Instrucțiunii privind modalitatea de aplicare a prevederilor legale referitoare la obligaţia de a finaliza procedura de achiziţie publică şi de a încheia contractul de achiziţie publică în situaţia în care după încheierea procedurii de atribuire nu sunt aprobate fondurile necesare executării contractului (art. 93 şi art. 94 din H.G. nr. 925/2006)

2. INSTRUCȚIUNE privind modalitatea de aplicare a prevederilor art. 122 lit. i), respectiv art. 252 lit. j) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2006

- Referat de aprobare a Instrucțiunii privind privind modalitatea de aplicare a prevederilor legale care reglementează dreptul autorității contractante de a aplica procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare în cazul in care este necesară achiziţionarea unor lucrări sau servicii suplimentare/adiţionale, care nu au fost incluse în contractul iniţial, dar care datorită unor circumstanţe imprevizibile au devenit necesare pentru îndeplinirea contractului în cauză (art. 122 lit. i) şi art. 252 lit. j) din O.U.G. nr. 34/2006)

3. INSTRUCȚIUNE privind modalitatea de aplicare a prevederilor art. 122 lit. f), respectiv ale art. 252 lit. f) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2006

- Referat de aprobare a Instrucțiunii privind privind modalitatea de aplicare a prevederilor legale care reglementează dreptul autorității contractante de a aplica procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare pentru achiziţionarea de materii prime cotate la bursele de mărfuri (art. 122 lit. f) şi art. 252 lit. f) din O.U.G. nr. 34/2006).

În termen de 10 zile de la publicarea proiectelor de instrucţiuni, persoanele interesate pot formula propuneri, sugestii şi opinii la sediul Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice din Bd. Dinicu Golescu nr. 38, et. 4, sector 1, Bucureşti, tel/fax: +4 (021) 311.80.90 / +4 (021) 311.80.95 sau la adresa de e-mail andra.ghitulescu@anrmap.ro, persoana de contact fiind dna. Andra Ghiţulescu.

Sper sa remedieze si

Sper sa remedieze si greselile din cadrul lor, inainte sa le publice.

Ar trebui sa detalieze

Ar trebui sa detalieze procedura de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare , pt ca in nicio lege nu se descrie modul in care se deruleaza. Fiecare face cum il taie capul dupa care vine ANRMAP-ul si iti taie capul.

pret identi la un LOT

Hello!

Pls help! Am o achizitie pe loturi si la unul din loturi,ofertantii clasati pe primul loc au preturi identice.Cf Fisei de date am cerut reofertarea.Raspunsul:ne mentinem preturile! Deci.....eu ce fac cu acest lot? Ma ajuta cineva?

Parerea mea este ca ar trebui

Parerea mea este ca ar trebui sa-i nformezi pe ambii ca au preturi egale si le soliciti sa-ti completeze un nou formular de oferta. Daca X o sa-ti raspunda ca ne mentinem pretul iar Y iti da un nou formular cu acelasi pret ca si cel initial, pe X il descalifici pt ca nu a raspuns solicitarii.

geo6004

Multumesc!
Da...din pacate amandoi au formulat...ne mentinem pretul...M-am gandit sa anulez pe 29 lit c....oare e ok?

Geo, tu le-ai scris clar in

Geo, tu le-ai scris clar in solicitarea ta de clarificari ca cei doi ofertanti de pe locul 1 au oferte financiare identice si ca in vederea atribuirii contractului unuia dintre ei, trebuie sa reoferteze???? Le-ai spus negru pe alb ca "tu X ai aceeasi oferta cu Y si trebuie sa transmiti o noua propunere financiara pentru a te departaja de y"??? Daca da si ambii ti-au raspuns ca ne mentinem oferta, eu una interpretez ca nu au raspuns la solicitarea de clarificari, adica raspunsul a fost neconcludent si i-as da afara pe amandoi si m-as duce sa inchei contractul cu cel de pe locul 2

Inseamna ca nu vor sa

Inseamna ca nu vor sa castige, asa ca paaaaa, sunt altii la coada.

ms

ok...am anulat lotul...209 lit c...dar acum nu stiu ce fac cu acest lot cu valoare totala de 800 euro...il pot atribuii prin achizitie directa?

procedura lot

Se aplica aceiasi procedura in care a fost lotul initial. SEAP-ul va accepta chiar daca este sub valoarea art.19.

Asa este.

Asa este.

actualizare valoare contract multianual

Dupa ce perioada de derulare a contractului se poate face actualizarea contractului?