Acces dosar achizitie publica

Buna ziua,

Cerinta minimala din caietul de sarcini: format hartie copiator A3+
Ofertantul declarat castigator are un pret aberant de mic dar nu se incadreaza in art. 202 din OUG 34/2006. Ceilalti ofertanti avem ofertele de pret foarte apropiate, rezultand ca am participat cu acelasi echipament. Niciun operator economic nu a depus contestatie, asteptand sa se semneze contractul de achizitie publica. Acesta s-a semnat la inceputul lunii iunie. Inainte de semnarea contractului de achizitie publica, am intrebat autoritatea contractanta daca ofertantul declarat castigator a ofertat un tip de echipament ce suporta formatul hartiei A3+ și nu A3 sau A3 wide. Am explicat in 2 randuri ca formatul de hartie A3+ are dimensiunile 329mm x 483mm in timp ce formatul de hartie A3 are dimensiunile 297mm x 420mm si formatul de hartie A3 wide are dimensiunile 311mm x 457mm. Deci cerinta din caietul de sarcini, respectiv A3+ fiind minimala, celelalte formate sunt inferioare. In acest sens, am transmis autoritatii contractante inainte de a semna contractul de achizitie publica, o adresa prin care am cerut sa ne comunice daca ofertantul declarat castigator a ofertat un echipament A3+. Autoritatea contractanta ne raspunde ca informatiile solicitate de noi fac parte din cadrul propunerii tehnice a ofertantului care a participat la aceasta proceclura de achizitie publica si propunerea tehnica depusa de ofertant nu face parte din documentele pe care trebuie sa le cuprinda dosarul actrizitiei publice si prin urrnare nu poate da curs solicitarii noastre. Ne mai explica ca intentia legiuitorului este de a proteja continutul propunerilor tehnice ale ofertantilor respectand principiile concurentei loiale. Vin si intreb, dupa ce se semneaza acest contract de achizitie publica, nu devine intreg dosarul cu absolut toate documentele, un dosar public ? Nu se poate accesa acesta in baza Legii 544/2001 ? In mod evident, daca constatam ca ofertantul declarat castigator a ofertat un echipament ce nu este A3+, dorim sa mergem mai departe pe cale administrativa/penala.

Cereti sa va puna la

Cereti sa va puna la dispozitie contractul care este un document public. In contract, la obiectul acestuia trebuie sa fie cuprins marca si modelul echipamentului. Dupa aia googaliti si o sa vedeti parametri tehnici daca corespund sau nu.

Propunerile tehnice ale

Propunerile tehnice ale ofertantilor nu fac parte din dosarul achizitiei publice cf art 213 din OUG 34/2006. Ele pot fi consultate doar cu acordul scris al ofertantului in cauza. Dar propunerea lui Dan este ok, va puteti lamuri prin solicitarea contractului, insa chiar nu stiu daca-si mai are rostul asta acum.....De ce n-ati reactionat de la deschidere, de cand ati aflat ofertele financiare (daca a fost offline). Sau de ce n-ati contestat?

pt dan_one

in contract sunt mai mult ca sigur denumirile generice din caietul de sarcini asa cum am observat ca se practica in general. o sa ajungem si la studiul lui curand, totusi.

pt mircea_raluca2000

se refera numai in situatia in care e o contestatie si nu ai acces la propunere tehnica decat cu acordul scris. insa din moment ce s-a declarat castigatorul, s-a semnat contractul etc, intreg dosarul trebuie sa fie public. cu atat mai mult cu cat s-a ofertat un copiator nu un calculator in care sa zicem ca e nu stiu ce secret de fabricatie sau brevet sau nu mai stiu ce. nu e cazul ca nu au inventat un copiator. Extras dintr-un rezumat al ec. Nunweiler Johann: "Pentru a asigura transparenta, autoritatile contractante au obligatia de a permite accesul persoanelor interesate la informatiile cuprinse in dosarul achizitiei publice, dupa finalizarea procedurii de atribuire, cu respectarea prevederilor legale referitoare la liberul acces la informatiile de interes public. In acest sens, dispozitiile art. 215 din O.U.G. nr. 34/2006 prevad ca dosarul achizitiei publice are caracter de document public, in forma in care se afla la momentul solicitarii accesului la informatiile din cuprinsul acestuia. Accesul persoanelor la aceste informatii se realizeaza cu respectarea termenelor si procedurilor prevazute de reglementarile legale privind liberul acces la informatiile de interes public si nu poate fi restrictionat decat in masura in care aceste informatii sunt confidentiale, clasificate sau protejate de un drept de proprietate intelectuala, potrivit legii. Se poate observa ca legiuitorul instituie o exceptie de la caracterul public al documentelor ce fac parte din dosarul achizitiei publice, respectiv situatia in care aceste informatii sunt confidentiale, clasificate sau protejate de un drept de proprietate intelectuala, potrivit legii." Deci nu e cazul, nu avem copiator inregistrat la OSIM, Jesus ?!

Revin si subliniez, Latitude,

Revin si subliniez, Latitude, PROPUNERILE TEHNICE nu fac parte din dosarul achizitiei. PUNCT. Asa ca dosarul e public de cand vrei si tu si pana la calendele grecesti, dar atat timp cat oferta tehnica nu face parte din el, nu ai ce vedea si AC nu ti-o va arata.

Si eu revin si spun ca in

Si eu revin si spun ca in contract trebuie inscris la obiect exact marca si modelul copiatorului. Nu poate fi trecuta doar o denumire generica caz in care oferta tehnica nu este conforma. Adica trebuie ofertat ceva concret , ex. nu poti spune ca ofertezi autoturism cu 4 usi, 4 roti si volan. Trebuie sa spui ca ofertezi Logan sau Audi A4. Amandoua respecta cerintele dar pretul este cu totul altul. Se poate interpreta ca ai ofertat Audi ca pret, dar poti sa livrezi si Logan daca in contract se specifica la obiect "autoturism cu 4 usi, 4 roti si volan"

pt dan_one

In caietul de sarcini s-a solicitat: COPIATOR format hartie copiator A3+
In oferta tehnica s-a ofertat: COPIATOR format hartie copiator A3+
In contract se regaseste denumirea: COPIATOR format hartie copiator A3+

In anunt (modul de prezentare

In anunt (modul de prezentare a propunerii tehnice) nu se precizeaza ca ofertantul va indica marca si modelul? Nu poti sa spui ca achizitionezi doar copiator A3 asa generic.

propunerea (oferta) tehnica ...

Dragilor ... art 213 alin 1 din OUG 34/2006 spune clar "...dar fara a se limita la urmatoarele" unde in continuarea textului de lege sunt enumerate asa zisele"piese la dosar" fara a specifica direct propunere tehnica ci doar FORMULARE de oferta ... respectiv art 213 alin 1 litera h "formularele de ofertă depuse în cadrul procedurii de atribuire" iar pentru o corecta intelegere avem definit la art 3 lit q " oferta ... oferta cuprinde propunerea financiara si PROPUNEREA TEHNICA " nu trebuie sa limitam ca: formular de oferta este doar formularul de oferta financiara . Limitarea dreptului de a fi vizualizata propunerea tehnica (oferta) poate fi facuta doar in conditiile art 170 din OUG 34/2006 ... doar ofertantul indica ce informatii sunt protejate de drept de proprietate intelectuala sau sunt confidentiale ... nu si autoritatea comntractanta . ASTFEL ... conform art 215 alin 1 din OUG 34 ... orice persoana interesata are acces la respectivul dosar de achizitie publica, chiar si la 'confidentialul" copiator A3+++++++

corect

vom ajunge sa studiem dosarul luni, ne auzim curand.