OFERTE ALTERNATIVE

Va rog, am nevoie urgenta de o parere despre evaluarea ofertelor alternative. Am initiat o LD avand ca obiect proiectare si executie statii de tratare apa. ANRMAP prin Ordinul 2266 ne "recomanda" sau mai bine zis ne obliga sa acceptam depunerea de oferte alternative - solutii tehnologice diferite.
Intrebare: cum evaluez eu autoritate aceste oferte alternative? Ce inseamna oferta alternativa - alternativa din punct de vedere tehnic sau din punct de vedere tehnic si economic. Intreb acest lucru intrucat normal ca o solutie tehnologica presupune o valoare financiara iar o solutie tehnologica mai buna va presupune si o valoare financiara mai mare.
Deci ofertantul X imi aduce ofertele A si B. Eu cum o aleg pe A sau pe B??? Sau din punct de vedere tehnic le aleg pe amandoua si le aplic factorii de evaluare si cea cu punctajul cel mai bun o aleg ca fiind oferta lui finala si apoi o compar cu a celorlalti si vad care e castigatoare?????

Stabilesti cei mai importanti

Stabilesti cei mai importanti cativa parametri tehnici ce pot fi cuantificati pe care ii declari minimali, respectiv algoritmul de punctare. Ofertantul X o sa propuna sa zicem 2 solutii tehnice A si B care inglobeaza OBLIGATORIU parametri tehnici stabiliti pt care se aplica algoritmul de calcul. Evident ca si cele 2 oferte de pret A si B vor fi diferite. La fel o sa propuna si ofertantul Y solutiile C si D. Problema delicata va fi atunci cad stabilesti punctajul , ce o sa iei in calcul : toate variantele A,B,C,D sau A cu C sau B cu D sau A cu D sau B cu C?
Exemplu:
cazul 1. A =100 lei, B=120 lei, C= 80 lei, D= 110 lei , algoritmul este:PA=80/100 , PB= 80/120, PC=80/80, PD=80/110
cazul 2. A=100 , D=110 , algoritmul este:PA=100/100, PD=100/110
cazul 3. A=100 , B=120, C=80,algoritmul este:PA=80/100, PB=80/120, PC=80/80
Se observa ca se modifica punctajul lui A in cele 3 cazuri in functie de cel mai mic si cel mai mare pret a variantelor.
Ar trebui sa se precizeze undeva ca daca se depun oferte alternative de mai multi ofertanti la aplicarea algoritmului se vor lua in considerare toate ofertele alternative.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri