Prelungire durata contract

Se poate incheia un act aditional de prelungire a duratei contractului de achizitie publica in urmatoarele conditii?:
- procedura a fost licitatie deschisa,
- contractul a fost incheiat pe un an si expira la 05.09.
- nu s-a achizitionat toata cantitatea de produse prevăzută în contract,
- se doreste achizitionarea cantitatii ramase de produse,
- furnizorul este de acord cu o astfel de prelungire,
Deci, nu se modifica pretul, nici obiectul, nici cantitatea, nu e vb de o suplimentare, si pretul ramane mai avantajos oricum decat daca s-ar achizitiona restul de produse printr-o noua procedura..
Ati mai trecut prin situatia aceasta? Se poate sau nu se poate face o astfel de prelungire?
Art.6 din HG are in vedere o suplimentare, deci majorare de pret si de cantitate...de aceea am impresia ca nici nu se permite in mod expres asa ceva dar nici nu se interzice..

mi-ar prinde bine o parere,

mi-ar prinde bine o parere, daca a mai trecut cineva prin asa ceva, va rog frumos...

Daca, nu modifici cantitatea,

Daca, nu modifici cantitatea, nu modifici pretul unitar si pretul total nu vad ce nu e in regula. Eventual modifici durata contractului prin act aditional.

exact! ma simt mai bine

exact! ma simt mai bine acum..doar ca ....in contract este trecuta clauza aceea din modelul dat de ANRMAP care mie mi se pare invechita si absurda: "Părţile contractante au dreptul, pe durata îndeplinirii contractului, de a conveni modificarea clauzelor contractului, prin act adiţional, numai în cazul apariţiei unor circumstanţe care lezează interesele comerciale legitime ale acestora şi care nu au putut fi prevăzute la data încheierii contractului." ...dar nefiind o clauza esentiala, si fiind de acord si furnizorul nu cred ca este o problema...

numai dacă

nu cumva termenul de livrare a fost factor de evaluare.
sau daca, o durata mai mare a contractului precizata de la inceput ar fi putut fie sa permita si accesul altor participanti la procedura, sau ar fi condus la desemnarea unui alt castigător.

da, bine gandit... in cazul

da, bine gandit... in cazul acesta nu a fost vb de factori de evaluare, criteriul a fost pretul cel mai scazut...si fiind un contract de furnizare si nu de lucrari de ex..cred ca durata nu a fost/este o problema in sensul acesta. sper :)

Buna tuturor! Parerea mea

Buna tuturor!
Parerea mea este ca poti intocmi actul aditional cu prelungirea perioadei contractuale, daca intrunesti conditiile art. 6 , alin. 3 din HG 925.

da, dar consider ca art 6 se

da, dar consider ca art 6 se aplica strict in cazul contractelor cu caracter de regularitate şi in situatia in care ai vrea o suplimentare, in sensul ca iti da voie, dar cu niste conditii....pentru ca daca nu te-ar limita tu ai achizitiona la nesfarsit prin prelungiri, cantitati noi, de la acelasi operator ec si ai incalca toate principiile......in schimb pentru cele care nu au caracter de regularitate, si unde nu e vb de suplimentare art.6 isi pierde aplicabilitatea. In a doua situatie nu ar trebui sa ai restrictii, din moment ce nu incalci niciun principiu, nu aloci fonduri noi...

intrebare

De ce nu a fost executat contractul in termen?
Totusi, indiferent din a cui culpa s-a ajuns la aceasta situatie, consider ca se poate prelungi contractul si trebuie avut in vedere art.97, alin.6, din HG925/2006.

da, din art. acela deduci cel

da, din art. acela deduci cel mai bine ca se poate prelungi durata contractului..si mai bine este ca furnizorul nu a cerut daune-interese :)

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri