majorarea pretului Contractului ?

- la aceasta data, in urma unei licitatii publice, avem in derulare un contract de prestari servicii cu o firma de paza.

- la data de 01.09.2014 firma de paza ne-a adus un Act aditional la Contract si solicita majorarea pretului Contractului, avand in vedere ca, potrivit HG nr. 871/2013 ( pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 7 03 din 15 noiembrie 2013 ), salariul minim pe economie va creste din 1 iulie 2014, la 900 lei pe luna.

- consilierul juridic al institutiei refuza sa semneze un asemenea document, intrucat acea HG nr. 871/2013 este publicata in Monitorul Oficial tocmai din 15.11.2013, si nu in timpul derularii contractului, iar la prezentarea ofertei de pret firma de paza trebuia sa ia in calcul si acest lucru.
... si ca odata ce a prezentat acel pret firma de paza a vrut sa castige licitatia.
.... si ca, daca ar fi luat in calcul la stabilirea pretului si faptul ca din 1 iulie 2014 salariul minim pe economie urma sa fie de 900 lei pe luna, atunci pretul ar fi fost altul, mai mare, si poate ar fi castigat alta firma.
... asa ca, Contractul nu va fi schimbat in acest an, pretul ramanand acelasi.

- este corect ?

Da, juristul vostru, din

Da, juristul vostru, din punctul meu de vedere, a gandit corect. Nici eu n-as accepta o astfel de majorare acum.

este corect, mai ales daca

este corect, mai ales daca procedura a fost licitatie deschisa si prin documentatia de atribuire si contract s-a stabilit clar de la inceput ca pretul ramane ferm si nu se va ajusta. este strict problema lor.

Asta-i sora cu supraacciza la

Asta-i sora cu supraacciza la carburanti a lui Pinochio. Ia sa-mi spuneti care furnizor de carburanti v-a livrat carburant la pretul contractat inainte de "pacalici" (1 aprilie)?

Eu zic asa.

Revezi "fundamentarea pretului orar" din licitatie.Vezi din ce elemente este format si daca cheltuielile conexe, si profitul pot compensa cresterea prevazuta de lege.(majorarea sal min la 900 lei). In cazul in care in contract nu este prevazuta ajustare in cazul aparitiei de modificari legislative il "rogi " sa-si compenseze cresterea prin renuntarea la alte componente ale pretului.(adica sa-si reduca profitul si chelt. conexe).

intrebare

Dar de ce a trebuit sa faceti o licitatie? Serviciile de paza nu sunt exceptie de la legea 34, fiin in anexa 2b?

majorarea salariului minim pe economie.

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Avem un contract de executie lucrari. S-a majorat salariul minim cu 01.01.2018, va rog sa imi spuneti cui trebuie sa ma adresez pentru a obtine cresterea pretului cu forta de munca la nivelul salariului minim de 1900 lei. In contract beneficiarul nu a prevazut modificari de majorari de pret. Cresterea este foarte mare nu pot garanta acordarea salariului minim salariatilor pe acest contract. Am facut adresa catre ANAP mi-au dat raspus legea pe care o stiu si eu, dar totusi au venit majorarile prea mari care nu s-au prevazut in asa masura.
Va rog frumos sa ma invatati cum sa procedez daca se poate si baza legala.

Multumesc frumos si va doresc spor la treaba .

La data la care ati intocmit

La data la care ati intocmit oferta aveati cunostinta despre intentia de majorare a salariului minim incepand cu 2018 , la plafonul de 1900 lei? Daca nu, puteti stabili cu beneficiarul o formula de reactualizare a pretului manoperei (pe care o aveti evidentiata distinct in formularele de deviz).Daca da, atunci ati fost in cunostinta de cauza si aveti optiunile sa mergeti in pierdere sau sa solicitatiti rezilierea argumentand ca nu mai puteti sustine cheltuielile cu forta de munca. Aceasta optiune din urma presupune ca manifestati un comportament neadecvat in indeplinirea contractului si veti fi sanctionata cu un document constatator cu referinte negative.