trebuie sa se modifice Contractul de paza - intrucat se instaleaza camere video ?

trebuie sa se modifice Contractul de paza - intrucat se instaleaza camere video ?

- institutia publica are un Contract de paza cu o societate comerciala,
dar vrea sa monteze si camere video
- acet lucru inseamna ca institutia
trebuie sa modifice Contractul de paza
si sa modifice pretul si obiectul Contractului
pt. ca firma de paza sa urmareasca pe camerele video
tot ce se intampla si sa aiba niste obligatii ?

re

Trebuie in primul rand sa soliciti firmei de paza sa modifice planul de paza (pe cheltuiala ei).
Poti face act aditional.

Sula si Prefectura

Daca contractul initial cu firma de paza precedea si supraveghere video, atunci se pune doar in aplicare contractul. Daca insa nu era asa ceva prevazut (cum banuiesc ca e cazul tau), atunci poti face asta in doua moduri:

1. Faci o achizitie de sistem supraveghere video separata (care implica achizitia camerelor, a monitoarelor si echipamentelor aferente, cat si manopera de instalare a retelei de cabluri care sa deserveasca sistemul) cu o firma specializata in retele si autorizata in ceea ce priveste montarea celor de supraveghere video (intrucat la acest gen de supraveghere ei au de respectat niste norme speciale, diferite de cele ale altor retele de telefonie sau calculatoare, cum ar fi perimetre de intimitate, unde are voie si unde nu sa "bata" camera, etc), retea care odata pusa in functiune poate face, prin act aditional la contractul cu firma de paza existenta, obiectul unor servicii suplimentare (evident ca ma refer aici la obligativitatea monitorizarii, a punerii la dispozitie in anumite intervale de la solicitare a inregistrarilor samd).

2. O alyta varianta ar fi sa faci un contract separat cu firma de paza existenta, in care le arunci toate astea in carca, ei sa se ocupe de achizitie, montare, exploatare etc. Daca ei nu au oamenii sau autorizarile aferente, vor externaliza aceasta lucrare, treaba lor. Dar in acest caz sa te astepti ca pretul sa fie un pic mai mare decat in primul caz, intrucat e evident ca isi mai pun si ei o parte de profit peste ce ar fi costat cu furnizorul separat.

De regula, cu toate ca actele aditionale nu sunt mare lucru dpdv juridic, ele complica foarte mult procedurile de raportare in cazul in care modifica pretul contractului, si aici ma refer la cele declarate in SEAP (daca e peste 5000 euro) sau la ANRMAP la finalizarea contractului (conf.97^1), si un sistem de acesta nu e foarte ieftin, doar el in sine poate schimba atat incadrarea de pret cat si cea de fel a contractului (uneori sistemul e mai scump decat serviciile pe un an de zile de paza). Personal iti recomand prima solutie.

Si inca ceva: sistemele de supraveghere odata instalate de regula nu necesita oameni care stau si se holbeaza la ecrane. :))))

Nu stiu ce stii tu sau nu despre supravegherea video, dar aceasta presupune doar camere de luat vederi, evident instalate conf legii, care insa stocheaza imaginile pe un harddisk pentru un interval stabilit de timp (de exemplu 15 zile), acestea putand fi revazute daca se intampla ceva. Faza din filme, aia cu paznicul care sta cu ochii in 16 ecrane si eventual doarme bine-mersi in timp ce infractorii patrund in cladire, e de pe vremurile cand nu exista posibilitatea stocarii acestor imagini.

Vorbeste inainte de toate cu o firma specializata, ca sa intelegi ce se intampla tehnic cu un asemenea sistem, si vei afla (cred eu) ca firma de paza existenta NU trebuie sa stea cu ochii in ecran, ci afara sau pe holuri, unde e nevoie de ei. Sistemul de regula e instalat de o firma (nu cea de paza), ei asigura si hardware-ul pentru stocarea imaginilor cat si software-ul de vizionare a acestora in intervalul stocat, fara a implica firma de paza existenta. Dimpotriva, de regula se monteaza un ecran la conducatorul unitatii pentru ca acesta sa poata vedea fix firma de paza cum isi face treaba, printre altele... ;).

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri