valabilitate oferta

Am nevoie de un sfat de la cei care au mai trecut prin asa ceva.
In baza carui articol pot sa resping un ofertant care a depus un formular de oferta cu o perioada de valabilitate a ofertei mai mica decat cea solicitata in fisa de date?(Am cerut 100 de zile si el a mentionat 70).
Sau ii pot cere clarificari si sa incadrez acest aspect ca viciu de forma, deoarece in formularul privind eligibilitatea se deduce in mod indirect termenul corect?Numai ca, din OUG art.79 al 3 inteleg ca nu poti modifica oferta financiara decat pentru erori aritmetice nu si pentru vicii de forma. Asa este?
Va multumesc!

Eu as cere

Eu as cere clarificari, privind perioada de valab. a ofertei prezentata in oferta financiara, aceasta neafectand valoarea ofertata fapt ce ar duce la respingere.

Gorby Tu trebuia sa

Gorby
Tu trebuia sa personalizezi formularul de oferta in care sa scrii valabilitatea de 100 zile si sa lasi spatiu de completare doar pentru pret si termene de livrare/executie.
Nu e un motiv sa excluzi un ofertant pentru atata. Verifica garantia de participare ce perioada are si vezi daca e in acord cu perioada de valabilitate a ofertei.

In FO postat pe SEAP era

In FO postat pe SEAP era trecuta clar perioada de 100 de zile. Dar el a venit cu un formular mai vechi probabil, in care perioada era de 70. El stie ce a facut. In plus perioada apare si in fisa de date si in anunt.Iar garantia de participare s-a constituit prin OP..deci nu are termen. Doar in formularul de eligibilitate apare ceva de genul...prezenta declaratie este valabila pana la data de....(unde e calculat corect termenul de 100 de zile).Ma gandesc ca se poate considera ca ii creez un avantaj daca ii cer clarificari.Toti ceiilalti au adus formularul corect.

si..sa inteleg ca art 79 al 3

si..sa inteleg ca art 79 al 3 prin propunere financiara se refera strict la pret? nu si la alte elemente ce apar in formularul de oferta?
Multumesc pentru raspunsuri.

Art 79 al 3 privind propunere

Art 79 al 3 privind propunere financiara se refera la pret sau la formula din care rezulta pretul final. Ex. 2 buc x 3 lei/buc= 7 lei , se va corecta pretul total - in loc de 7 lei se va trece 6 lei. Modificarea nepermisa este daca in loc de 3 lei/buc se va scrie 3,5 lei/buc. Chestia cu modificarea termenului de valabilitate nu se afla sub incidenta art. mentionat de tine.

Mi s-au mai clarificat niste

Mi s-au mai clarificat niste nelamuriri.Cred ca este in regula sa cer clarificari. Multumesc mult pentru raspunsuri!

valabilitate oferta

la acest moment.. cand legile s-au mai modificat anul acesta, daca un ofertant a pus o perioada mai mica de valabilitate a ofertei decat cea precizata in fisa de date, am motive sa il resping din procedura? Daca DA.. in baza carui cadru legal pot face asta. va multumesc.

Nu ai niciun motiv ci va

Nu ai niciun motiv ci va trebui sa-i soliciti prin clarificari sa-si prelungeasca perioada de valabilitate. Doar daca refuza atunci ai dreptul sa-i respingi oferta ca si inaccetabila (vezi Art.137 alineatul (2) litera i) din HG 395/2016)