Achizitie publica!!!

Buna ziua,

Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea situatie:

in anul 2012 am participat la o licitatie la Aeroportul Targu Mures pentru a livra un utilaj. Am fost declarati neconformi, iar oferta noastra a fost respinsa. Am facut contestatie, am castigat, insa Aeroportul a facut plangere impotriva Deciziei CNSC. A fost respinsa, iar Aeroportul a fost obligat la reluarea licitatiei prin introducerea si a noastra in etapa finala. Acest lucru nu s-a mai intamplat. Aeroportul nu a mai reluat licitatia. Noi am castigat procesul in vara lui 2013.
Intrebarea mea este: SE MAI POATE FACE CEVA???? sa obligam cumva aeroportul sa reia procedura??? putem solicita ceva daune-interese???? orice

Va multumesc si astept raspuns cat mai repede posibil.

Potrivit art. 280 alin. (3)

Potrivit art. 280 alin. (3) din OUG34/2006 ,,Decizia Consiliului este obligatorie pentru părţi, contractul de achiziţie publică încheiat cu nerespectarea deciziei Consiliului fiind lovit de nulitate absolută.''
vERIFICATI IN seap CUM S-A FINALIZAT PROCEDURA. Daca au semnat contractul cereti constatarea nulitatii sau sesizati ANRMAP . Si puteti cere despagubiri, bineinteles, chiar la valoarea contractului pentru care v-ati batut daca se dovedeste ca aveati sanse sa castigati licitatia.(art. 287 din OUG 34/2006)

Notificare contract subsecvent la acord cadru

Buna ziua,
Am o intrebare: trebuie notificate si contractele subsecvente ale unui acord cadru? Mentionez ca acordul cadru este facut cu un singur castigator, contractele subsecvente sunt fara reluarea competitiei.
Daca da, care este termenul de notificare?

Din punctul meu de vedere, nu

Din punctul meu de vedere, nu trebuie notificate contractele subsecvente. Procedura desfasurata de tine (de noi, in general) a avut ca obiect incheierea unui acord cadru, acela e finalitatea procedurii, deci acordul cadru trebuie notificat in 48 de ore la ANRMAP. Ctr subsecvente nu se incheie ca urmare a desfasurarii unei noi proceduri, ci sunt adiacente acordului cadru. Deci....raspuns final: NU.
:)

Notificare ANRMAP,

Se notifica ANRMAP 48 de ore numai atunci cand ai incheiat acordul cadru sau contractul de executie,furnizare sau servicii , pentru contractul subsecvent trebuie sa dai numai anuntul de atribuire.

Ana, nu trebuie sa dai anunt

Ana, nu trebuie sa dai anunt de atribuire, e acceasi poveste ca si cu notificarea, atribuirea ai dat-o pt incheierea acordului cadru, nu adaugi in SEAP un anunt nou de tip atribuire, ci doar intri pe anuntul de atribuire dat pentru acordul cadru si incarci fiecare contract subsecvent, ori de cate ori il inchei.

contracte subsecvente adaugate

Exista un termen pana la care trebuie adaugate contractele subsecvente. Pentru un acord cadru din octombrie 2014 pana acum nu am adaugat niciun contract subsecvent (acord cadru cu contracte subsecvente lunare) desi le-am incheiat nu le-am adugat in SEAP. Imi este frica de SEAP sa nu fi incalcat vreun articol.
Este o problema daca le adaug acum?

Raluca,

Ai dreptate, la anuntul de atribuire am butonul de adauga contract ( pentru procedura pe loturi ) si butonul adauga contracte subsecvente . Am incurcat putin lucrurile.

Pentru butonul adauga contracte adaugam acordul cadru incheiat pentru lotul respectiv .
Pentru butonul adauga contracte subsecvente adaugam contractele subsecvente aferente loturilor respective.

Pt. Laura Falamas

Art. 93 din HG 925....
(4) Autoritatea contractantă nu are dreptul să adopte nicio măsură cu scopul de a crea circumstanţe artificiale de anulare a procedurii.
(5) Situaţiile prevăzute la alin. (2) şi (4) constituie încălcări ale principiilor prevăzute la art. 2 alin. (2) lit. f) şi g) din ordonanţa de urgenţă şi se sancţionează în consecinţă. Ofertantul care se consideră lezat de un astfel de comportament are dreptul de a sesiza Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.