criterii de calificare

Poate depune oferta o firma care este in procedura generala de insolventa?

Nu. Poate fi doar tert

Nu. Poate fi doar tert sustinator.

Multumesc. In speta mi s.a

Multumesc. In speta mi s.a solicitat daca poate sa participe sau nu...am raspuns ca NU...si mi.a atacat clarificarea la CNSC fara ca macar sa vina sa depuna oferta...iar CNSC mi.a suspendat procedura.

Cred ca ar fi interesant sa

Cred ca ar fi interesant sa ne spui decizia CNSC-ului si motivarea care va sta la baza acesteia.

Foarte rau ai facut ca nu

Foarte rau ai facut ca nu l-ai primit la procedura. Mai mult ca sigur CNSC ii va da dreptate. Unde scrie in legea achizitiilor ca operatorii economici aflati in insolventa nu au dreptul sa participe ca si ofertant la diferite proceduri?
Ce inseamna pt tine insolventa? Stii, sper, ca e total diferita de insolvabilitate. Sunt doua notiuni distincte. Insolventa este determinata de lipsa fondurilor banesti, nu de lipsa bunurilor in patrimoniul debitorului. Operatorul vine la tine AC si-ti ofera bunul lui si tu ii faci lui plata. Nu el face plata catre tine, ci tu catre el.
Ca sa nu mai zic ca multi dintre noi confundam insolventa cu falimentul, ceea ce e din nou o mare greseala. Falimentul este o procedura de incetare a existentei unei societati comerciale.
Mai mult, nici macar art 181 din OUG 34/2006 nu reprezinta automat o situatie de respingere a unui operator, legea spune ca AC are "dreptul de a respinge", nu ca are OBLIGATIA.
Eu zic sa iei repede o masura de remediere si sa-l accepti pe operator la procedura, sa inaintezi punctul de vedere la CNSC pt a putea continua procedura.

Un operator economic care se

Un operator economic care se afla in insolventa are dreptul sa depuna oferta in masura in care indeplineste conditiile de eligibilitate. Cu alte cuvinte daca acesta nu are datorii fata de bugetele locale sau catre bugetul de stat consolidat sau si-a indeplinit relatiile contractuale in raport cu beneficiarii lui este eligibil.
Silviu, de unde stii tu ca insolventa nu a fost ceruta de vreo banca si atunci nu se incadreaza in situatiile expuse mai sus.
Asta era raspunsul pe care trebuia sa-l dai la solicitarea de clarificari si cred 99% ca CNSC va admite contestatia si iti va raspunde in aceeasi masura.

Dan_one si Mircea_raluca au

Dan_one si Mircea_raluca au dreptate. Nici nu e vreo mare smecherie sau interpretare de finete, trebuie doar citita legea, daca nu si practica juridica.