Modificare cantitati Acord Cadru

Buna ziua .
Exista o respectare a legislatiei achizitiilor publice??? in cazul in care autoritatea contractanta majoreaza , cantitatea de produse necesare a fi furnizate ,prin contracte subsecvente ,insa in licitatia organizata pentru incheierea acordului cadru,cu mai multi ofertanti , cantitatea prevazuta este doar jumatate din cantitatea solicitata a fi livrata conform contractelor subsecvente .
Are cineva o explicatie ?

Daca procedura este de

Daca procedura este de furnizare si consideram in momentul de fata ( ca nu ai specificat) este pe cerere de oferte, achizitorul poate sa mareasca cantitatea implicit valoarea acordului cadru pana la limita de cerere de oferte, el nu are voie sa intre cu aceasta depasire de valoare pe pragul de mai sus ( pragul de licitatie deschisa).
Acesta este unul din avantajele unui acord cadru, daca in momentul initierii aveai o anumita cantitate si o anumita valoare estimata, tu ca si AC poti suplimenta aceasta cantitate implicit valoare estimata pana la limita pragului de cerere de oferte in cazul noastra.
Sper ca ti-am putut fi de folos!
Aceasta este parerea mea!

Ceea ce ti-a explicat mai sus

Ceea ce ti-a explicat mai sus Ana Maria are aplicabilitate in art 65 lit g) din HG 925/2006.

Nu as fi asa de sigur

Nu as fi asa de sigur ca de exemplu (extrapolam un pic), inzecirea cantitatilor maxime estimate pentru intreaga perioada de derulare a acordului nu distorsioneaza licitatia. Este vorba de modificarea substantiala a cantitatilor, deci daca se estimau corect cantitatile maxime aveam alta concurenta alte firme participante, alte valori cerute ca si criterii in licitatie si nu in ultimul rand alte preturi ofertate.(mai mici zic eu). Referitor la postarile anrmap nu stiu din partea cui vin, dar chiar daca ar fi un specialist ANRMAP , consider ca "padure fara uscaturi " nu exista.
Ex. cumpar pe acord cadru 3 biciclete/ an. (vin in licitatie 3 magazine care le comercializeaza)
cumpar pe acord cadru 300 biciclete /an.(vine sigur in licitatie o fabrica producatoare....si!!! cu ce pret?)

Bicuta, nu sunt de acord cu

Bicuta, nu sunt de acord cu tine, daca legea ma lasa de ce? Sa te uiti si pe proiectul de transpunere a directivei 24 la acordul cadru. Sa vezi ca se poate. Cantitatile estimate initial sunt doar orientative. Pot fi depasite sau exista posibilitatea sa nu fie achizitionat nici macar minimul.

Singura restrictie si grija a

Singura restrictie si grija a AC ar trebui sa fie sa tina cont ca, daca a facut o cerere de oferta, sa nu depaseasca pargul sa ajunga in licitatie, cel mai bine acordul cadru il inchei de la inceput printr-o licitatie.

Raluca are dreptate dar as

Raluca are dreptate dar as face o remarca si anume ca depasirea nu poate sa fie decat pana la limita de 134.000 euro fara TVA. Pt ca de la aceasta valoare in sus trebuie dat obligatoriu anuntul si in JOUE. Ori daca valoarea estimata este de 60.000 euro si vrei sa aplici licitatia deschisa nu o sa ti se publice anuntul in JOUE si atunci mergand ulterior cu suplimentarea pana la 150.000 euro de ex. incalci legea (pt ca nu ai anunt publicat in JOUE)

Eu sunt pe utilitati, Dan,

Eu sunt pe utilitati, Dan, pot merge pana la 400.000 euro.

As dori sa completez cu

As dori sa completez cu mentiunea ca anuntul de participare se poate trimite catre JOUE chiar daca este sub valoare numai daca bifam noi optiunea de transmitere catre JOUE, avem aceasta posibilitate.
Ceea ce a spus Daniel este corect si pentru a evita acele probleme este bine sa trimitem la JOUE.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri