Proiect de Lege privind transpunerea Directivei 2014/24/UE

Multe modificari

Buna seara,

In urma studierii printre randuri a proiectului de lege, sa inteleg sa nu va mai exista procedura de: "cerere de oferte"?

Practic se schimba intreaga OUG 34. Sa vedem cu se va pune si in aplicare...

Multumesc.

O seara frumoasa va doresc.

Am aruncat si eu un ochi asa

Am aruncat si eu un ochi asa fugitiv si am vazut ca sunt propuse modificari substantiale si semnificative. Am impresia ca a ramas numai jumatate din lege. Cateva din modificari care mi s-au parut mai semnificative sunt redefinirea criteriilor de calificare, utilizarea exclusiv a criteriului de atribuire oferta cea mai avantajoasa economic . Despre modul de contestare si de solutionare a acestora nu se precizeaza nimic. Garantii nimic. Cred ca e o bascalie la adresa entitatilor achizitoare.

Am deschis site-ul

Am deschis site-ul ANRMAP-ului si surpriza, la sectiunea Proiecte legislative in dezbatere nu mai apare Proiectul de Lege privind transpunerea Directivei 2014/24/UE/. De asemenea, pe prima pagina nu mai apare nicio notificare despre acest aspect...Stiti ceva?

Nu stim dar banuim.

Nu stim dar banuim.

Le-am trimis eu mail celor de

Le-am trimis eu mail celor de la transparenta.decizionala@anrmap.ro. Nu mi-au raspuns pana acum.

E in "dezbatere privata" acum

E in "dezbatere privata" acum :)

"Va comunicam ca proiectul de

"Va comunicam ca proiectul de Lege privind transpunerea Directivei 24 a fost retras, deocamdata, de pe site la solicitarea Comisiei Europene si a Ministerului Fondurilor Europene" - raspunsul primit acum de mine de la ANRMAP.

Am observat si eu

Am observat si eu acest aspect cred ca s-au trimis prea multe sugestii privind continutul acetui proiect pe adresa transparenta.decizionala@anrmap.ro .

proiect

Erau capitol intregi lipsa ... era baby project.... Teodorovici a anuntat ca necesita completari modificari majore .... deci se mai gandesc ....

Proiect reintrodus

Buna ziua,
Ce spuneti de noul proiect de lege de pe site-ul ANRMAP? Se aminteste in proiect si de norme de aplicare, dar acestea unde sunt? Ce se intampla cu achizitiile sub pragurile de la art.7 alin.(1)?
Tind sa cred ca avem foarte multi bani in tara asta... numai ca, nu multi stiu de ei, ca sa nu zic ajung la ei...
Astept pareri, in cazul in care nu v-ati pierdut interesul...pentru ca eu am inceput sa mi-l pierd. Multumesc.

Achizitie directa

In proiectul de lege privind modificarea OUG34/2006 nu scrie nimic despre achizitia directa si cerere de oferta? S-au ni-a scapat mie? Daca da, va rog sa ma ajutati cu un nr. de art., daca nu...?
Va multumesc

Art 7 alin 2 (procedura

Art 7 alin 2 (procedura simplificata=cerere de oferta) si alin 5 (achizitia directa) din proiectul lege privind achizitiile clasice si art 12 alin 2 (procedura simplificata=cerere de oferta) si alin 6 (achizitia directa) din proiectul lege privind achizitiile sectoriale.

Stie cineva daca sau cand va

Stie cineva daca sau cand va intra in vigoare noua lege a achizitiilor publicata in dezbatere publica pe linkul urmator http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/proiecteachizitii/Lege_achizit... ? Sper ca nu de la 1 ianuarie! Nu am vazut nicio norma de aplicare. Ar insemna sa blocheze toate achizitiile .

În document

scrie că :
Art. 235.
(1) Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2016.

Din ce stiu eu, undeva prin

Din ce stiu eu, undeva prin martie cel mai tarziu aprilie 2016

Pai legea nu e inca lege ci

Pai legea nu e inca lege ci doar proiect, asa ca art.235 nu are aplicabilitate. Mai trebuie sa asteptam sa se modifice si platforma SEAP.

legislatie

in HOTĂRÂRE nr. 901 din 27 octombrie 2015
privind aprobarea Strategiei naţionale în domeniul achiziţiilor publice
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 881 din 25 noiembrie 2015
Data intrarii in vigoare : 25 noiembrie 2015

se mentioneaza fffff clar ca pachetul de legi a achizitiilor publice vor intra in vigoare la 1 februarie 2016

strategia

strategia e strategie. aceasta a fost viziunea guvernului ponta. acum noul ministru pentru relatia cu parlamentul a transmis acestuia din urma solicitarea de a revizui toate proiectele de lege transmise de fostul executiv inclusiv legile achizitiilor. deci, termenul din strategie de 1 februarie 2016 nu mi se pare realizabil.

15.12.2015 era promisiunea ca

15.12.2015 era promisiunea ca apar normele de aplicare ... ianuarie februarie legislatie tertiara gen ordine si ghiduri ANAP ........... Termen rezonabil 01.05.2015

Extras comunicat de presa ANAP

"În prezent specialistii Agenției Naționale pentru Achiziții Publice lucrează la elaborarea normelor de aplicare a noilor legi în domeniul achizițiilor publice, urmând ca până la data de 15 decembrie a.c. să fie finalizat un prim draft aferent normelor de aplicare a legii privind achizițiile clasice. Ulterior finalizării acestuia, instituția noastră va supune atenției tuturor părților interesate textul actului normativ."

Lukas, un prim draft e posibil sa fi fost finalizat, insa nu a fost inca supus dezbaterii publice.

Totusi, in ianuarie 2016 pe

Totusi, in ianuarie 2016 pe ce lege lucram?

Pe ce lege lucram si in

Pe ce lege lucram si in prezent!!!! OUG 34/2006 cu toate legile secundare si tertiare aferente.

Daca in ianuarie 2016 fac o

Daca in ianuarie 2016 fac o achizitie directa de 28.000 euro, cum va fi preluata in noul sistem, avind in vedere ca noua lege pragul scade la aprox 15.000 euro?

Cum vom calcula valoarea

Cum vom calcula valoarea achizitiilor directe din ianuarie? Dupa ord.34/2006 sau dupa noua lege?

Din pacate s-a decalat data intrarii in vigoare a noii legislati

Din pacate s-a decalat data d eintrare in vigoare a noii legislatii din ianuarie in aprilie 2016

Termenele operationalizare SICAP, conform Strategiei:
-instruirea personalului implicat - martie 2016;
-punerea in functiune a platformei – aprilie 2016;
-publicarea tuturor contractelor de atribuire pe SICAP – aprilie 2016;
-publicarea pe SICAP a modificarilor la contracte, modificari care determina o crestere a pretului cu peste 5% - aprilie 2016;
-publicarea pe SICAP , dupa finalizarea contractului, a tuturor modificarilor – aprilie 2016.

Acest SICAP (Sistem electronic destinat achiziţiilor electronice) va merge paralel cu SEAP pt procedurile prin mijloace electronice si probabil l amomentul 2018 va ramane de sine stator pt ca atunci 100% din achizitii vor fi online..

Citat
Un nou sistem electronic destinat achiziţiilor electronice (SICAP) va fi lansat cu scopul de a facilita activitatea autorităţilor contractate în procesul organizării şi funcţionării achiziţiilor publice şi în egală măsură accesul şi participarea operatorilor economici la aceste proceduri prin adoptarea în primul rând a unor modalităţi accesibile de aplicare şi o abordare mai uşoară şi funcţiuni ale sistemului explicative/intuitive. Proiectul SICAP are ca scop, printre altele, creşterea uşurinţei în utilizare, atât pentru companii, cât şi pentru autorităţile contractante, prin creşterea flexibilităţii şi modularităţii, prin implementarea de filtre de căutare sensibile (definite de utilizatori), prin implementarea de notificări automate şi prin crearea de posibilităţi de căutare avansată şi de raportare a informaţiilor publice. În special, noul sistem SICAP va urmări punerea în aplicare a tuturor recomandărilor descrise în documentul Comisiei Europene intitulat Golden Book on e-procurement şi se va asigura că nu există bariere de ordin financiar sau tehnic care să limiteze accesul companiilor străine la piaţa românească de achiziţii. O atenţie deosebită se va acorda operaţionalizării sistemului pentru a permite extragerea de date relevante şi de indicatori-cheie de performanţă, pentru a putea monitoriza sistemul de achiziţii şi semnala orice comportament neconform neadecvat. Viitorul SICAP este conceput într-un mod în care permite o tranziţie lină în viitor la achiziţii publice realizate integral on-line (de la publicarea electronică a anunţurilor de participare, depunerea on-line a ofertelor şi atribuirea efectivă a contractului). SICAP va avea posibilitatea de a adăuga noi module funcţionale, cum ar fi de facturare electronică şi plată.

Eu vreau sa vad Normele de

Eu vreau sa vad Normele de aplicare .... norme promise imediat dupa 15.12.2015 dar la care probabil se mai lucreaza.....

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri