Achizitie directa cu valoare peste 5.000 euro

Am facut o achizitie directă prin SEAP pentru servicii de consultanță , valoarea este de 30.000 lei . Am inteles din ce am citit ca o sa trebuiasca sa fac notificare in SEAP deoarece suma depaseste 5000 euro si sa trimit un certificat constator la ANMRAP . Sunt nou in acest domeniu , am doar notiuni teoretice in afara de cateva achizitii produse cu valoare mica , as vrea sa stiu cum trimit aceasta notificare si acest certificat constatator și daca pe acesta din urmă il pot trimite doar pe SEAP . Va multumesc anticipat !

Notificarea,

Te loghezi la SEAP
Proceduri de atribuire - cumparare directa -notificari de atribuire la cumparari directe - adauga - si vei completa toate campurile .Aceasta este notificare.

Documentul constatator il emiti dupa ce s-a finalizat contractul.
Te loghezi la SEAP
Administrare-documente constatatoare-adauga - completezi campurile-salvare .
Pentru a atasa documentul constatator:
scanezi documentul - administrare - documente - adauga -completezi campurile ( ai grija sa iti pui un cod pentru a gasi mai usor documentul ) -salvare.
Incearca , si daca ceva nu iti este clar spune unde anume ai ramas ca si pasi ( de ex. definire document constatator , ai butonul de adauga, aici adaugi documentul constatator pe care il vei salva la sectiunea documente).

Este bine sa il trimiti si in original la ANRMAP.

Care lege spune ca trebuie sa

Care lege spune ca trebuie sa emit document constatator daca inchei contract pentru o achizitie directa?????? A mai fost discutia asta aici pe forum. Eu nu trimit pt achizitii directe documente constatatoare.

Instrucțiune privind

Instrucțiune privind modalitatea de aplicare a prevederilor art. 19 din O.U.G. nr. 34/2006 data de catre ANRMAP ( art. 4 alin 4) in care se specifica in mod clar , ca si pentru contractele de achizitie directa se va emite un document constatator, precum si 925/2006 art. 97^1 alin 1 .

Ana Maria, acea instructiune

Ana Maria, acea instructiune de care amintesti tu este un PROIECT DE INSTRUCTIUNE si se afla la categoria PROIECTE LEGISLATIVE, nu e publicata nicaieri, a ramas in stadiul de PROIECT.
Grija mare la ce cititi si aplicati......haideti sa mai citim si printre randuri, nu vreti?

Oricum Raluca, eu consider ca

Oricum Raluca, eu consider ca pentru orice contract pe care il inchei chiar daca este pe achizitie directa trebuie sa emit document constatator.
De exemplu daca inchei un contract de servicii/furnizare/lucrari cu un termen de executie/prestare/furnizare contract de 12 luni, valoare contract pana in 30.000 euro, iar dupa 6 luni constati ca prestatorul/furnizorul/executantul nu iti mai indeplineste in mod corespunzator executia acelui contract, ce faci. Reziliezi contractul , el prestatorul/furnizorul/executantul pleaca fara nici o mustrare, merge bine mersi la alta autoritate, mai ia un contract ,tot pe achizitie directa,executa din el ce nu-i convine si rezilieaza contractul si asa mai departe.
Daca eu emit acel document constatator pentru acel operator economic chiar daca contractul cu el este pana in 30000 de euro, el este mustrat si nu mai poate doi ani sa mai participe la nici o achizitie chiar daca este si directa.
In 925 la art. 97^1 iti spune " obligatiilor contractuale" eu de aici inteleg ca pentru orice tip de contract indiferent daca il realizezi printr-o procedura sau printr-o achizitie directa, in momentul in care ai incheiat contract esti obligat sa emiti document constatator.
Oricum ,tu faci cum vrei dar parerea mea este aceasta.

Sunt de acord cu tine, Ana

Sunt de acord cu tine, Ana Maria, asa spune art 97^1 alin 1, iar alin 3 spune: "........În cazul în care procedura de atribuire a avut ca scop încheierea unui acord-cadru ...........". Ce zici de "procedura de atribuire"???? Se refera si la achizitiile directe? Cu totii stim ca achizitia directa nu este o procedura in sensul OUG 34/2006. Dar cum ai spus si tu fiecare e liber sa faca cum considera ca e mai bine pt el, nu?

Documentele constatatoare

Se emit si la achizitiile directe sub 5000 de euro, si se publica in seap?

am intrebat la ANAP iar

am intrebat la ANAP iar raspunsul lor a fost ca se trimit documente constatatoare si ptr achizitii directe

Catalina, nu stiu ce "expert"

Catalina, nu stiu ce "expert" ANAP ti-a spus tie asa ceva, insa eu intr-o intalnire face to face cu reprezentantii ANAP am intrebat aceasta problema si raspunsul a fost NU. Dl Edurad Badea, Director la Reglementare este cel care mi-a transmis acest punct de vedere. Este adevarat ca in noua lege care speram ca va aparea (de fapt in normele de aplicare, cred), exista o prevedere potrivit careia autoritatea contractanta ARE DREPTUL sa transmita document constatator pentru contractele incheiate pe achizitii directe atunci cand considera ca este necesar sau cand contractantul solicita acest lucru, insa nici macar aici nu se stipuleaza o obligatie in sarcina AC, prin urmare nu poate exista nici sanctiuni.
Insa in prezent, cand OUG 34 si HG 925 inca sunt in vigoare, NU se transmit doc constatatoare pt achizitiile directe pt care incheiem contracte.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri