acord asociere

Buna ziua,
Cum considerati ca ar trebui procedat in cazul in care:
Doua societati au participat in asociere la o procedura de cerere de oferte, au castigat si au semnat contractul ca Asocierea SC X SRL si SC Y SRL. Durata contractului este de 2 ani. Timp de un an de zile lucrarile au fost executate si incasate impreuna. Dupa acest an cele doua societati nu se mai inteleg si vor sa se separe. Cum se procedeaza in acest sens pana la terminarea lucrarilor?

fiecare realizeaza partea de

parerea mea e ca fiecare realizeaza partea de contract conf Acordului de asociere si a declaratiilor privind asocierea.

Conform acordului de asociere

Conform acordului de asociere liderul are 51% din contract iar asociatul 49%.
Am facut restul de executie si l-am impartit conform procentajului.
Am facut un act aditionat si fiecare si-a pus devizele atasate si asumate cu ceea va vor executa pana la terminare.
Insa cu autoritatea contractanta nu trebuie sa facem niciun act?

parerea mea e ca e putina

parerea mea e ca e putina treaba de jurist aici....este in functie de cum arata acordul de asociere. In asociere fiecare ofertant raspunde de partea realizata. in rest, mai bine consulti un jurist pentru partea de contracte, zic eu.

Wii din cate inteleg tu esti

Wii din cate inteleg tu esti ori X ori Y. Autoritatea contractanta a semnat contractul cu asocierea nu cu tine sau cu celalalt ofertant asociat. In acest caz nu merge ca unul isi termina partea asumata si celalalt se retrage sau continua individual. Ori terminati lucrarea impreuna ori renuntati obligatoriu amandoi. Legal se reziliaza tot contractul nu doar partial corespunzator partii asumate de catre fiecare.
Varianta de compromis cu acordul autoritatii contractante , ar fi ca sa preia unul dintre voi toata cantitatea ramasa de executat a lucrarii.

Nu se doreste rezilierea

Nu se doreste rezilierea contractului si nici preluare de catre unul singur, atata timp cat amandoi au capacitate de a executa (exista orgolii mari). Ma interesa sa stiu daca trebuie sa fac vreun act cu autoritatea contractanta. Insa vom face totul la nivelul asocierii fara a afecta continuare lucrarilor si asta e. Va multumesc !!

Deci cearta e intre voi,

Deci cearta e intre voi, dragii de asociati, nu? Saraca autoritate contractanta nici n-are habar, probabil.

Wii Puteti merge mai departe

Wii
Puteti merge mai departe cu lucrarea dar numai pe asocierea initiala. Va trebui sa aduceti modificari acordului de asociere printr-un aditional , respectiv contractului tot prin aditional in care sa se precizeze clar partea fiecaruia si cesionarea creantelor de catre lider catre partea care executa efectiv bucata de lucrare, adica sa se poate factura de AC catre X si catre Y corespunzator lucrarilor facute de fiecare in parte.
Asta presupune sa lasati orgoliul la o parte si sa mergeti impreuna la AC cu propunerea pe care ti-am detaliat-o.

Dan_one zice bine. Mai ales

Dan_one zice bine. Mai ales daca acordul de asociere a fost legalizat. Cu mentiunea ca trebuie sa aveti acordul prealabil al beneficiarului, altfel incalcati contractul.

Intre timp asta am si facut.

Intre timp asta am si facut. Am fost la AC s-a dezbatut problema si am cazut de comun acord fiecare ce va face, respectiv si platile cum vor fi facute.
Oricum va fi invatatura de minte cu aceste asocieri.
Multumesc pentru raspunsuri!!

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri