Contract furnizare

Intrebare utilizator:

"Am initiat o procedura de licitatie deschisa integral prin mijloace electronice (prin SEAP) in vederea achizitionarii de carburant (motorina si benzina). La data initierii procedurii am avut alocata o suma de bani care practic a devenit si pretul contractului de furnizare incheiat. Ce se intampla daca pana la sfarsitul anului 31.12.2008 se depaseste valoarea contractului ? Inchei un contract aditional la contractul initial de furnizare carburant sau initiez o procedura noua? Mentionez ca alocarile bugetare pentru acest articol au fost majorate avand astfel bani pentru noile achizitii  de carburant .In documentatia de atribuire am mentionat faptul ca pot fi majorate cantitatile minime de carburant din contract in functie de alocarile bugetare ulteriore incheierii contractului."
 

Procedura noua

Initiati o procedura noua. Acte aditionale nu se pot incheia decat in conditiile art. 122 lit. i si j din OUG 34/2006 si art. 6 din HG 925/2006. Dvs. nu va incadrati in niciuna din situatiile descrise!

completari speta contract furnizare

revin cu completari la speta preyentata anerior
- mentionez ca alocarile bugetare pentru acest articol au fost majorate avand astfel bani pentru noile achizitii de carburant .Atat in documentatia de atribuire cat si in contract am mentionat faptul ca pot fi majorate cantitatile minime de carburant (cele care se incadreaza in bugetul aprobat la data respectiva) putand ajunge pana la cantitatile maxime prevazute in contract in functie de alocarile bugetare ulteriore incheierii contractului .
- in estimarea valorii contractului s-a luat in calcul si eventualele majorari de buget pentru articolul bugetar respectiv .
- în documentaþia de atribuire, elaborata cu ocazia atribuirii contractului initial, s-a prevazut posibilitatea de suplimentare a cantitatilor de produse deja achizitionate, precum si nivelul maxim pana la care va fi posibila o astfel de suplimentare;
- valoarea estimata a contractului initial s-a determinat prin luarea în considerare a variantei în
care autoritatea contractanta opteaza pentru suplimentarea la nivelul maxim prevazut a
cantitatilor de produse si posibilitatea prelungirii contractului initial cu o durata de 4 luni de la data expirarii duratei initiale de indeplinire a acestuia respective pana la 30.04.2009.
Revin acum cu intrebarile
Ce se intampla daca pana la sfarsitul anului 31.12.2008 se depaseste valoarea contractului ? Inchei un contract aditional la contractul initial de furnizare carburant sau initiez o procedura noua?
Daca inchei act additional il pot incheia pana la 31.12.2008 si apoi altul pana la 30.04.2009 sau inchei unul de la data depasirii valorii contractului si pana la 30.04.2009? 13.04.2009