Executie contract furnizare alimente

Buna ziua
am si eu o problema cu executia unui contract atribuit unui furnizor, ce are mai multe loturi , fiecare lort cu peste 10 produse. In luna decembrie observ ca in cadrul lotului am depasit cantitatea comandata la unele produse din lot, fara a depasi valoarea totala a lotului respectiv. Va rog sa-mi spuneti daca este corect sau nu referitor la modul de executie al contractului.

Nu. Nu este corect...

Nu. Nu este corect... trebuia sa urmaresti modul de derulare a contractului, sa fie comandate produsele in cantitatile contractate. Cine lucreaza in domeniu trebuie sa stie acest lucru! Nu poti sa comanzi mai mult decat ai prevazut in contractul atribuit. Cantitatile de produse le-ai stabilit anterior atribuirii contractului respectiv.
Totusi, in situatia in care valoarea lotului nu este depasita (mai exact, nu se modifica), in baza unui act aditional, de comun acord cu furnizorul, se pot modifica cantitatile initiale prin aplicarea principiului compensarii : se renunta la unele cantitati de produse in valoare de 100 lei si se suplimenteaza cu o cantitate din alte produse din contract in valoare de 100 lei. Regula e ca furnizorul sa mentina preturile din contractul initial.
Inainte de a se proceda la incheierea actului aditional, trebuie intocmit un document in care se justifica necesitatea renuntarii la unele cantitati de produse si aparitia unei situatii neprevazute de suplimentare a cantitatilor de alte produse.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri