APLICARE ART 97 din og 925

Sant administrator la o societate comerciala ce a castigat un acord cadru pe 4 ani cu 4 contracte subsecvente IN 2007-in anul 2008 sa produs majorarea salariului mimim pe economie de la 440 la 500 respectiv 540 prin HG. La intocmirea ofertei in 2007 sa utilizat salariul mimim conform Contractului colectiv de munca cu indicele de ierahizare pt muncitori calificati 440 *1.2 indice ierarhizare. in anul 2008 s-au incheiat acte aditionale de majorare a tarifului orar conform HG. INTREBARE In fisa de date sa prevazut crestarea pretului cu ,, indicele de inflatie pe ramura constructii publicat in Buletinul statistic-exista indice de cost in constructii la INSSE ,iar in modelul de contract la capitolul Amendamente -se precizeaza ca partile contractante pot modifica clauzele contractului prin acte aditionale numai in cazul aparitiei unor circumstante care lezeaza interesele comerciale si care nu au putut fi prevazute la data incheieri contractului -respectiv textul art 97-aliniat 4 din OG 925 ANRMAP considera ca nu sant sub incidenta art 97 aliniatul 1-ce opinie aveti ps indice infllatie 102.45 % cresterea de salariu 500x1.2/440x1.2 --- 13% mai mare decat 2.45% nu poate fi suportata va multumesc anticipat

APLICARE ART 97 din og 925

Daca am inteles bine, ati beneficiat in anul 2008 de o ajustare a valorii contractului. Tinand cont ca suntem la jumatatea anului 2009, voi considera ca sunteti in situatia in care va avea loc o noua ajustare a acestei valori. Din punctul meu de vedere:
1. au trecut doi ani, timp in care puteati sesiza autoritatea contractanta in privinta neconcordantei dintre documentatia de atribuire si contract (ar fi bine,totusi, sa verificati daca draftul de contract anexat documentatiei are aceleasi modalitati de ajustare la cap.Amendamente)
2. Daca draftul de contract contine aceleasi clauze ca si cel semnat de dvs., vina va revine dvs in totalitate, deoarece odata cu participarea la procedura, v-ati insusit continutul documentatiei si ati fost de acord cu inscrisurile din acestea. (presupun ca nu le-ati contestat si/sau nu ati cerut clarificari in acest sens, autoritatii contractante!)
Din punctul meu de vedere aveti 2 variante: fie continuati, pana la finalizarea acordului - cadru, fie renuntati.

raspuns

n-am inteles nimic
respectiv- se poate ajusta pret unitar da s-au nu
sa incheiat act aditional de majorare tarif orar este in regula s-au nu
va solicit punct de vedere
cu stima

Actualizarea cu indicele de

Actualizarea cu indicele de inflatie trebuia cuprinsa in mod obligatoriu in contract sau cel putin in acordul cadru (revizuirea contractelor pentru impreviziune nu este permisa de legislatia noastra, decat daca partile prevad in mod expres acest lucru in contract, iar in cazul dumneavoastra art. "Amendamente" este prea general, trebuia sa preluati prevederile din fisa de date). Raspunsul celor de la ANRMAP este complet nefundamentat, ca sa nu ma exprim urat ( unitatea noastra s a obisnuit cu ei. Ii intrebam prima data, ei ne dau un raspuns, iar dupa o saptamana ii mai intrebam o data, cand bineinteles primim un raspuns care nu are nicio legatura cu primul). Daca autoritatea contractanta nu va actualizeaza pretul prestatiilor, singura cale este sa apelati la instanta judecatoreasca pentru a restabili echilibrul contractual.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri