achizitie directa

Dupa ce am achizitionat un produs din catalogul electronic SEAP de la un operator economic X,dupa o ora primesc de la un alt operator economic Y o oferta (fax) la acelasi produs cu pretul mai mic, si imi atrage atentia ca pe viitor, sa-i iau oferta in considerare, in fine.....peste o luna achizitionam produsul tot de la firma X, apoi primim o adresa de la firma Y prin care ne solicita sa-i raspundem de ce nu il iluam in considerare.Cei care au solicitat prin referat produsul mi-au spus ca este calitativ,am verificat si achizitiile pe un an in urma si am observat ca produsul a fost achizitionat numai de la aceasta firma, iar compartimentul care a solicitat imi spune ca nu poate lucra decat cu acest tip de produs, ce ma sfatuiti sa fac? Daca ai raspund ca este calitate fata de al lui trebuie sa demonstrez cumva, dar din cate stiu la achizitia directa nu cred ca trebuie sa dau explicatii de ce iau de la x sau de la y.

nu are nimeni ...vreun sfat

nu are nimeni ...vreun sfat ceva?

de unde stie el ca tu

de unde stie el ca tu achizitionezi?

ma urmareste in SEAP

ma urmareste in SEAP catalogul de cumparari directe atribuite

cum face asta?

cum face asta?

de exemplu: am achizitionat

de exemplu: am achizitionat un produs in SEAP cu pretul de 1,20 lei, apoi un alt operator economic se uita in SEAP vede de unde am achizitionat, imi trimite oferta pe fax cu pretul de 1 leu si imi spune sa-i iau oferta in considerare.

Spune-i ca iei in considerare

Spune-i ca iei in considerare doar produse din catalogul electronic. Dar el posteaza in SEAP produsul identic in conditii de livrare si plata identice , cu pretul ala de 1 leu?

nu

nu

parere personala

Eu consider ca produsele postate in catalog sunt doar oferte publicate de operatori economici.
Oferta transmisa prin fax e o oferta pe care o institutie primeste in fiecare zi cate 10 buc.
Nu suntem obligati sa acceptam oferta daca nu avem nevoie de produsul/serviciile respective.
Procedura de achizitie directa nu se considera achizitie directa.
Totusi:
O metoda pentru determinarea valorii estimate este cercetare de piata.
Eu as intreba pe colegi de ce poate sa lucreze numai cu produsul respectiv si as introduce ca cerinta la caracteristicile produsului.
Dupa cum stiu nu este obligat sa folosim catalogul de produse. Se poate merge direct la firma si sa incheiati contrat de furnizare fa ra a folosi catalogul de produse.