Act aditional cu/fara procedura

Buna ziua,

Am citit in ultimele zile legislatie, comentarii etc. pe marginea suplimentarii valorice a unui contract de lucrari si tot in ceata sunt.
Pe scurt : avem un contract de lucrari in a carui valoare sunt incluse si ch. neprev. Pe parcurs au fost necesare unele lucrari suplimentare, inclusiv doua articole noi de deviz fata de cele contractate (NCS) si s-a renuntat la altele (NR). Dupa cele citite am desprins cateva concluzii contradictorii:
1. suplimentarea se face fara aplicarea procedurii coresp. art. 122, lit. i, avand acele neprev. prevazute in contract;
2. pe de alta parte, avand in vedere cele doua articole de deviz noi, se impune folosirea procedurii, dar care procedura ? Cei mai cucernici decat Papa ar opina ca este obligatorie negocierea cu publicare, pentru mai multa transparenta. Si invers, cei mai atei sunt fermi in a batatori calea negocierii fara publicare. La cat uzez io covoarele bisericii as inclina catre varianta a doua, mai ales ca acele articole diferita nu presupun categorii de lucrari diferite (in loc de camine de canalizare din beton, se monteaza camine din polietilena);
3. pentru acuratete: NR se aplica la valoarea contractului fara neprevazute, iar NCS se scade din neprevazute ?
Si acum, pour les connaisseurs : finalizarea unei proceduri de negociere cu/fara publicare presupune (pentru lucrari suplimentare la un contract) contract sau act aditional ?

Va multumesc.

Pentru negociere fara

Pentru negociere fara publicare se incheie contract iar pentru negocierea fara publicare (care presupune existenta unui contract valabil incheiat) un act aditional. Iar daca ai conditii de contract fidic prin ordin de variatie( vezi sub clauza 13)

Contract pentru negocierea cu

Contract pentru negocierea cu publicare am vrut sa spun.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri