Articole deviz noi

Buna ziua,

Se da urmatoarea problema:
In situatia aparitiei unor articole de deviz diferite fata de cele contractate, cu utilizarea unor preturi marite fata de cele contractate la acelasi tip de resursa (materiale, meserii, utilaje) cum as putea sa determin (constrang) constructorul sa revina la preturile folosite la ofertare ? Evident, daca si sunt indreptatit sa-i cer asta. Contractul mentioneaza ca pretul nu se ajusteaza, dar nu stiu daca ma pot prevala de acest articol.
Poate ar fi trebuit negociere fara publicare pentru cele cateva articole noi, dar cei de la achizitii au motivat ca fiind prevazut in pretul contractului buget de div. si neprev. s-ar suporta din acest capitol fara a mai face procedura.
Una peste alta nu mi se pare fair-play din partea constructorului.
Ce se poate face ?
Multumesc.

Negociere 122 lit.i

Este OBLIGATORIE o procedura de negociere conf.art122i avand in vedere ca datorita unor circumstante imprevizibile a aparut necesitatea unor lucrari suplimentare ce implica si negocierea unor art. de deviz NOI.Pentru a fi folosite sume din valoarea prevazuta in contract -diverse si neprevazute- FARA APLICAREA UNEI PROCEDURI DE ATRIBUIRE, trebui respectate cumulativ doua conditii:-1)sa provina din "CLAUZE DE VARIATIE" pentru acele articole care au fost INITIAL OFERTATE(deci NU noi) si cunoscute de toti participantii la procedura de atribuire.- 2)CLAUZELE DE VARIATIE trebuie mentionate in documentatia de atribuire.Iar pt. "constrangerea" folosirii preturilor din licitatie la materiale si manopera, poti sa chemi la negociere inca 1 ,2,,,,operatori ec. care au ofertat la procedura de atribuire a contractului. ( in cazul 122i nu esti obligat sa atribui imprevizibilele aparute aceluiasi ofertant ca la 122b) Pentru detalii suplimentare pune-i pe cei de la achizitii sa citeasca Notificarea 107/2013 a ANRMAP, privitor la diverse si neprevazute.Atentie -acceptarea platii art. de deviz aparute ca NOI din cauza unor sit. imprevizibile fara derularea unei proceduri, se "AMENDEAZA" de ANAP cu amenzile ..."alea".

Asa mi s-a parut si mie

Asa mi s-a parut si mie corect.
Multumesc mult .
Sarbatori frumoase tuturor !

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri