Contract de furnizare neonorat de castigatorul procedurii

Bună ziua,
M-ar interesa o speta cand în urma unei proceduri un ofertant a câştigat procedura şi a încălcat grosolan condiţiile contractuale, nu a onorat deloc contractul ce se poate face? Se poate rezilia contractul şi cere de la următorul ofertant care a urmat în listă să furnizeze produsul? Sau e nevoie de o nouă procedură?
Ţin să precizez că este vorba despre un proiect care nu mai poate fi prelungit şi există posibilitatea de se pierde o sumă de bani în valoare de 35.000 euro, respectiv restricţionarea autorităţii contarctante de la alte proiecte asemănătoare.

Art.204(1) (1^1) din OUG34/2006

Art.204(1) (1^1) din OUG34/2006 "spune" urmatoarele:"În cazul în care autoritatea contractantă nu poate încheia contractul cu ofertantul a cărui ofertă a fost stabilită ca fiind câştigătoare, datorită faptului că ofertantul în cauză se află într-o situaţie de forţă majoră sau în imposibilitatea fortuită de a executa contractul, atunci aceasta are dreptul să declare câştigătoare oferta clasată pe locul doi, în condiţiile în care aceasta există şi este admisibilă. În caz contrar, se anulează aplicarea procedurii pentru atribuirea contractului de achiziţie publică."
In cazul tau contractul a fost atribuit, deci "spun eu" procedura incheiata. Poti sa-l notifici, sa reziliezi contractul, sa-i opresti garantia de buna executie (daca a constituit-o, daca nu pe cea de participare), si "fuguta" la reluarea procedurii...este parerea mea.

Art. 204(1) (1^1) din OUG 34/2006

Mersi mult! Adevărul crud este că aşa ştiam şi eu, însă vroiam să scap de la derularea unei noi proceduri.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri