Anulare procedura pentru erori in documentatia de atribuire

Buna,

Autoritatea contractanta a scos la licitatie prin cerere de oferte un contract de lucrari avand ca obiect reabilitarea unei scoli. In devizul tehnic apareau si cateva dotari (calculatoare, etc.). Dupa circa 4 luni de evaluare a celor doua oferte depuse, autoritatea a anulat procedura pe motiv ca ambii ofertanti au ofertat si dotarile si ca nu poate incheia contract de furnizare pentru dotarile respective deoarece contravine prevederilor art.3.1, 4 si 5 din OUG 34/2006.
Ce parerea aveti? Se poate contesta cu succes?
Mersi

In ce temei a anulat

In ce temei a anulat procedura? Care alin al art.209 din OUG 34/2006?

Alin.1, lit.c, teza 2 art 209

Alin.1, lit.c, teza 2 art 209 din OUG 34/2006

Anulare

Conform art. 7 din O.U.G. nr. 34/2006:
"Contractul de achizitie publica care are ca obiect atat furnizarea de produse, cat si prestarea de servicii este considerat:
a) contract de furnizare, daca valoarea estimata a produselor este mai mare decat valoarea estimata a serviciilor prevazute in contractul respectiv;
b) contract de servicii, daca valoarea estimata a serviciilor este mai mare decat valoarea estimata a produselor prevazute in contractul respectiv."

Articolul 5 ne spune ca:

"(1) Contractul de furnizare este acel contract de achizitie publica, altul decat contractul de lucrari, care are ca obiect furnizarea unuia sau mai multor produse, prin cumparare, inclusiv in rate, inchiriere sau leasing, cu sau fara optiune de cumparare.
(2) Contractul de achizitie publica ce are ca obiect principal furnizarea de produse si, cu titlu accesoriu, operatiuni/lucrari de instalare si punere in functiune a acestora este considerat contract de furnizare."

Ce inteleg eu de aici este ca furnizarea acelor calculatoare nu avea ce sa caute in devizul tehnic, acestea facand obiectul unui alt tip de contract.

Hotarare 66/10.02.2016

Referitor la HOT 66/10.02.2016, art. 11^1 punctul introdus -
"(7) Atunci când ofertantul/candidatul demonstrează îndeplinirea unei cerinţe de calificare legată
de situaţia economică şi financiară şi/sau capacitatea tehnică şi/sau profesională, acesta poate
invoca susţinerea acordată de unul sau mai mulţi terţi, în condiţiile art. 186, respectiv art. 190 din
ordonanţa de urgenţă, capacitatea acestuia/acestora urmând a fi cumulată cu cea a
ofertantului/candidatului în ceea ce priveşte respectiva/respectivele cerinţă/cerinţe."

Intrebari : 1) Se admit unul sau mai multi terti sustinatori iar capacitatea acestora (cifra afaceri, experienta similara, resurse financiare/tehnice) se cumuleaza cu capacitatea ofertantului ?
2) Modifica aceasta hotarare ordinul 509/2011 in care se specifica factul ca cerintele referitoare la experienta similara si cifra de afaceri vor fi indeplinite de un singur tert sustinator ?

Multumesc !

DA!!! aplicabilitatea

DA!!! aplicabilitatea acestora cu regret o regasim si in decizii emise de CNSC anterior intrarii in vigoare a acestei hotarari . Era una din "bubele"ordinului 509/2011 deci, in situatia unei oferte individuale + sustine /oferte comune + sustinere cerinta privind cifra afaceri /experienta similara / resurse financiare/tehnice se vor cumula cu cea a ofertantului respectiv a asocierii si cea a tertului /tertilor sustinatori . Pt pct, 2 raspunsul este DA asta a fost si scopul hotararii - modificarea O. 509