Second - hand

ceao, as dori sa-mi spuneti si mie cum ati procedat pentru achizitia unui produs second-hand, daca ati realizat asa ceva ... sau sa ma sfatuiti cum sa realizez acest lucru pentru un mijloc fix. nu ma refer la legislatia privind achizitia publica a unui produs ci de legislatia referitoare la achizitia unui produs second-hand ! pot face aceasta achizitie, pot trece in caietul de sarcini sau in fisa de date aceasta optiune ... si in ce conditii !? precum stiti ... chestiunea este arzatoare !!! p.s. produsul este trecut in Programul Anual al Achizitiilor Publice - la Bunuri si Dotari, este mijloc fix (depaseste valoare de 1.800 de lei), este sau va fi trecut pe lista de investitii.

Răspuns

Din câte ştiu eu nu există restricţii pentru achiziţia de produse second-hand decât dacă acestea sunt finanţate din fonduri europene, în acest din urmă caz fiind neeligibilă o asemenea cheltuială.
Referitor la capitolul de buget, nu este specialitatea mea, dar mijloacele fixe ştiu că trebuie trecute pe lista de investiţii.

Mijloace fixe >>> Investitii

Pai, cam asta era si ideea ... sa-mi raspunda cineva care este specialist/specializat/cunoscator si al acestor probleme ...

Adicatelea, fiind mijloace fixe si trebuind trecute in lista de investitii asta nu inseamna ca produsele trebuiesc sa fie noi !?

As dori spre exemplificare definirea "Investitiei" io negasind, inca, o astfel de definire : "a ce este investitia si ce vrea ea ..."

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri