contestatie

Am o rugaminte, maine 18 mai trebuie sa inchei un contract , am primit o Contestatie azi 17.05 de la op.economic , nu stiu care sunt pasii de urmat, m-am cam incurcat, daca se poate un mic ajutor

1.trimit in termen de 1 zi lucratoare o instiintare catre toti participantii la procedura ? (cei descalificati in etapa de evaluare tehnica, le trimit si lor?)
2.in 5 zile trebuie sa trimit documentele la CNSC, sau astept de la CNSC adresa prin care imi solicita dosarul, documentele?
3.inchei contractul? suspend procedura?
4.contestatia pe care am primit-o de la op.economic o postez in seap?

?

?

As vrea sa ma lamuresti cu

As vrea sa ma lamuresti cu ceva mai inainte de a-ti raspunde: ai spus ca tu azi pe 18 ar fi trebuit sa inchei un contract si ieri pe 17 ai primit o contestatie. Eu iti spun asa: ori contestatia e tardiva, ori tu nu ar fi trebuit sa inchei azi contractul, ci cel mai devreme maine pe 19. Acum, ma lamuresti tu cum sta treaba, zi-mi cand ai transmis comunicarile de rezultat.
Altceva: despre ce fel de procedura vorbim? Cum se desfasoara: online sau offline?
1. Sa luam cazul ca aceasta contestatie nu e tardiva, tu ai obligatia ca intr-o zi lucratoare (art 271 alin 2 din OUG 34/2006), adica azi 18.05 sa-i anunti pe ofertanti: o poti face atat prin postarea in SEAP a contestatiei, dar fara datele de identificare ale contestatarului sau poti face informari distincte catre fiecare ofertant in parte + o copie a contestatiei (fara date de identificare); ofertant care mai este implicat in procedura: potrivit art 206 alin 1^1 "(1^1) În sensul prevederilor alin. (1), se consideră operator economic implicat în procedura de atribuire orice candidat/ofertant pe care autoritatea contractantă nu l-a informat încă despre decizii care îi vizează direct candidatura/oferta proprie sau orice candidat/ofertant a cărui candidatură/ofertă nu a fost încă respinsă definitiv de autoritatea contractantă. O respingere este considerată definitivă dacă a fost comunicată operatorului economic în cauză şi fie a fost considerată legală de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sesizat în legătură cu acest aspect, fie nu a făcut ori nu mai poate face obiectul unei căi de atac."
2. In 5 zile LUCRATOARE de la data primirii contestatiei (17.05) trimiti punctul de vedere si dosarul achizitiei la CNSC, deci cel mai tarziu marti 24.05 (data postei).
3. Sub nici o forma nu inchei contractul intrucat daca o faci e lovit de nulitate absoluta (art 256^3 alin 4 din OUG 34), de suspendat nu mai ai ce suspenda, ca tu ai cam finalizat procedura, ai dat comunicarile, nu ai ce suspenda, stai si astepti decizia CNSC.
4. Da, o poti posta daca vrei, legea nu spune clar sa faci acest lucru, insa obligatoriu le-o aduci la cunostinta ofertantilor.
PS: Ce-s aia ofertanti descalificati in etapa de evaluare tehnica? Daca vorbim de DESCALIFICARE nu avem cum sa ne aflam in evaluare tehnica, intrucat o evaluare tehnica presupune o oferta tehnica, daca vorbim de calificare/descalificare, atunci suntem la documente de calificare/selectie. Lamureste-ma ce procedura desfasori!!!! Daca avem etapa de preselectie, atunci aia sunt candidadti, nu ofertanti si daca au fost descalificati nu au mai depus oferta tehnica, zic eu!

procedura este cerere de

procedura este cerere de oferta online, comunicarile le-am transmis pe 10.05, notificarea de contestatie am primit-o pe 17 prin fax (notificarea are nr din 16),
1.azi pe 18 am anuntat ofertantii pe fax si email
4. contestatia am incercat sa o postez dar fisierul este prea mare, motiv pt care le-am transmis prin fax si email
M-am exprimat gresit, ai dreptate, ma refeream la un ofertant care a fost descalificat pt ca nu respecta cerintele caietului de sarcini, drept urmare nu a mai intrat in evaluarea propunerilor financiare (in SEAP nu mi-a mai aparut oferta financiara dupa ce a fost respis)
De la CNSC nu am primit nimic deocamdata, formulez punctul de vedere si vreau sa transmit dosarul achizitiei. TREBUIE semnata fiecare pagina conform cu originalul? de cine trebuie semnate documentele de conducatorul institutiei sau de catre cel de la achizitii?
Multumesc mircea_raluca2000 pentru timpul acordat

De conducatorul institutiei,

De conducatorul institutiei, insa daca volumul de documente este unul f mare, poti face o declaratie a conducatorului unitatii voastre prin care dumnealui declara ca toate documentele sunt conform cu originalul. Si astfel nu-l mai pui sa semneze fiecare pagina.

Noi am facut si CNSC a

Noi am facut si CNSC a acceptat; inca ceva: nu uita daca cumva vreunul dintre ofertanti ti-a declarat ca o parte din oferta este confidentiala, s-o indosariezi separat si sa specifici clar in pdv catre CNSC acest aspect. Asa cere mai nou CNSC-ul. Bafta!
Din pdv meu: daca contestatia a ajuns pe fax-ul sau e-mail-ul CNSC-ului pe 16 chiar si la ora 23.59, atunci e in termen, daca le-a dat-o pe fax cum ti-a dat-o si tie pe 17 e tardivaaaa. Eu te-as sfatui sa nu trimiti inca pdv la CNSC, asteapta pana luni-marti, poate iti trimit ei hartia si atunci vezi cand a ajuns la ei contestatia si poti merge si pe exceptie in punctul de vedere, adica soliciti respingerea ca tardiva.

multumesc mircea_raluca2000

multumesc mircea_raluca2000

Am primit si Decizia CNSC,

Am primit si Decizia CNSC, procedura echipamente, in motivare apare foarte des Ț Autoritatea in mod eronat a considerat ca raspunsul X nu reprezinta completare a ofertei tehnice...", sau Comisia a interpretat gresit raspunsul la solicitarea de clarificari ...Y... - aceste afirmatii ale CNSC au la baza doar intrebarile si raspunsurile de clarificare din dosarul achizitiei.
De aici se se intelege, chiar daca comisia de evaluare a analizat oferta in integralitatea ei, CNSC demonteaza tot, iar comisia de evaluare, in etapa de reevaluare, nu are alta alternativa, decat sa descalifice oferta criticata de CNSC.
Intrebare:
1.in urma deciziei CNSC au anulat raportul si trebuie sa reevaluez ofertele, trebuie sa tin cont de motivare? adica practic trebuie sa ai declar pe unii op.economici respinsi, si ca nu indeplinesc cerintele din caietul de sarcini (conform motivarii),
2.La reevaluare mai are rost sa le solicit clarificari sau depunere de documente, daca deja in prima faza s-a solicitat acest lucru?.
Cat ai incerca, nu poti sa faci abstarctie de decizia CNSC, si practic sa aplici motivarea lor.
Ceva pareri, cum procedez la reevaluare?
Multam.

.

.

careva? o parere?

careva? o parere?

nimeni nu a mai trecut

nimeni nu a mai trecut printr-o asemenea situatie?

NU trebuie sa faci nimic ce e

NU trebuie sa faci nimic ce e contrar a ceea ce credeti voi, comisia de evaluare, CNSC ti-a dat reevaluare, deci trebuie sa faci tot ce faci si intr-o evaluare, clarificari, raspunsuri, daca se impun, bineinteles. CNSC nu ti-a zis da-l afara pe X sau Y ti-a spus sa REEVALUEZI.

Iti poti mentine aceeasi

Iti poti mentine aceeasi decizie ca si pana acum, in urma reevaluarii comisia da aiba aceeasi parere.

mircea_raluca2000, daca se

mircea_raluca2000, daca se poate mai am o intrebare, termenul dat de CNSC este de a termina finalizareareevaluarii in termen de 10 zile de la primirea deciziei, faptul ca nu mai avem timp pentru solicitarea unor clarificari, (desi s-au cerut inainte) este obligatoriu sa le mai cerem clarificari? pt.ca nu mai este timp efectiv.

Sincer, nu prea stiu sa-ti

Sincer, nu prea stiu sa-ti raspund, intrucat sunt interpretari diferite, negru pe alb in lege nu e nimic stipulat; ca sa-ti spun cum procedam noi, la autoritatea unde lucrez eu: pun in aplicare decizia in acel termen, insa nu finalizez cu totul reevaluarea in acel termen intrucat sunt situatii cand e imposibil de respectat. Am avut proceduri cu f multi operatori economici inca interesati si REEVALUATI (ca sa zic asa) si nu aveam cum sa respect acel termen.

Aveti timp pt clarificari,

Aveti timp pt clarificari, ti-am spus ca eu tin cont de acel termen doar in sensul ca pun in aplicare decizia, insa o reevaluare presupune, daca comisia considera necesar, transmitere de clarificari, primire de raspunsuri, perioade de evaluare, decin n-ai cum sa te incadrezi. Nu cred ca vreodata l-am respectat in sensul de a termina reevaluarea in acea perioada si n-am patit nimic :) (pana acum, cel putin)

multumesc. pai si daca nu

multumesc. pai si daca nu respect timpu sunt pasibil de amenda:(

Nu cred, pe noi nu ne-a

Nu cred, pe noi nu ne-a amendat nimeni.

Atentie, nu trebuie sa

Atentie, nu trebuie sa FINALIZEZI reevaluarea in termenul de 10 zile. In termenul de 10 zile AC are obligatia de a REVENI din suspendare si de a continua procedura tinand cont de recomandarile din decizie

Bravo, Dan, asa consider si

Bravo, Dan, asa consider si eu!

toate bune si frumoase, am

toate bune si frumoase, am facut reevaluarea, acum sunt contestat de cel de pe locul II. Intrebare: eu aplic Legea 110/2016 privind remediile si caile de atac sau tot legea veche, ?

Daca procedura este inceputa

Daca procedura este inceputa pe legea veche, aplici legea veche.

Nu, te contrazic, aura,

Nu, te contrazic, Aura, ProbaMar va aplica legea 101/2016, cititi art 69 alin 2 din lege.

Multumesc mircea_raluca,

Multumesc mircea_raluca,