Formulare

Buna ziua! Stie cineva unde se gasesc formularele pentru noua legislatie! In afara de DUAE n-am gasit nimic. Ghidul de bune practici este inca in lucru. Multumesc

Nu mai exista formulare

Nu mai exista formulare pentru noua lege. Exista DUAE si atat. Ofertantii nu mai completeaza decat DUAE si in momentul in care ii soliciti potentialului castigator sa prezinte documentele care probeaza ce ti-a declarat in DUAE, atunci acesta iti va depune documente probante, nu formulare. Este punctul de vedere al ANAP expus in conferinta de marti 21.06.2016 de la Bucuresti.

Asa stiam si eu dar, am vazut

Asa stiam si eu dar, am vazut la documentatiile postate pe SEAP dupa noua lege, formulare, la fel ca cele anterioare dar adaptate pe noua lege..si documentatiile au trecut de ANAP asa..nu prea inteleg..ori DUAE ori formulare, ori ambele..?

Nu au trecut de ANAP, ci nu

Nu au trecut de ANAP, ci nu au facut obiectul verificarii ANAP. Stii ca a aparut ordinul 264/2016 al ANAP privind metodologia de verificare a documentatiilor si, prin urmare, ANAP nu mai verifica totul, ci doar selectiv la fiecare 10 documentatii incarcate in SEAP, se alege una aleatoriu. Si alea din SEAP de care zici tu, nu au facut obiectul verificarii, stiu si cei de la ANAP de ele, mai mult sunt unele unde la criteriile de calificare au stipulate prevederile art 180, 181 si urmatoarele din OUG 34. Asa ca stai linistit, se poate si mai rau. :))

DECI REGULA E DUAE. Fara

DECI REGULA E DUAE.
Fara formulare!!!

Daaa asa este. Corect. Mi-a

Daaa asa este. Corect. Mi-a iesit din minte ca nu le mai verifica ANAP. Acum am priceput :) nu intelegeam ce e cu formularele acelea si de ce sunt publicate..nu le vedeam rostul.

Pai DUAE e numai declaratia

Pai DUAE e numai declaratia initiala data pe proprie raspundere prin care ofertantul declara ca indeplineste cerintele. Mai trebuie si FORMULARE pe care le completeaza doar ofertantul situat pe primul loc (art.196 din L98)

Multumesc dar tot am niste

Multumesc dar tot am niste nelamuriri. Sunt autoritate contractanta dar nu am mai facut achizitii prin SEAP de 5 ani fiindca nu am mai avut bani de la buget.
Am incercat sa adaug o documentatie de atribuire si imi cer sa adaug strategia de contractare si declaratie functii decizie. Pentru astea nu exista formulare? Sau strategia de contractare este tot una cu DUAE? Sau un formular de justificare ca nu cumpar din catalogul electronic? Si din lege eu am inteles ca o licitatie deschisa se poate desfasura numai in SEAP daca functioneaza. Adica nu se mai primesc plicurile cu oferte la sediul firmei? Imi cer scuze pentru atatea intrebari. Multumesc.

1.Strategia asta de

1.Strategia asta de contractare trebuie sa fie ca o nota care sa contina informatiile prevazute la art.9 alin(3) din hg 395
2.Declaratia cu persoanele de decizie contine obiectul procedurii, numele, adresa de domiciliu , locul nasterii, data nasterii, CNP si functia persoanelor care au legatura cu procedura. declaratia se da de conducatorul autorit. contractante si mare atenti NU SE STAMPILEAZA ci doar se semneaza (olograf)
3.Achizitia directa offline se face pe baza unei note (de 2-3 randuri) in care se motiveaza de ce nu poate fi facuta achizitia in SEAP
4.Licitatia deschise se face doar prin mijloace electronice. In situatii speciale (cand nu functioneaza SEAP)se face cu plicuri.

De ce nu se stampileaza?

De ce nu se stampileaza?

Pentru ca e o declaratie data

Pentru ca e o declaratie data in nume personal de conducatorul AC , asa cum da o persoana la notar. Nu este o declaratie a AC ca si entitate juridica.
Declaratia incepe cu "subsemnatul Popescu avand functa de .......declar pe proprie răspundere, sub sancţiunea falsului în declaraţii următoarele:........"

Multumesc frumos.

O intrebare mai am: Declaratia reprezentantului legal poate sa contina membrii comisiei de evaluare? Fiindca altfel nu stiu care sunt "persoanele de decizie;

In primul rand lista trebuie

In primul rand lista trebuie sa contina numele conducatorului care da declaratia, apoi persoanele din comisia de evaluare si a expertii cooptati (daca se stiu anticipat). In plus mai contine si persoanele care au intocmit caietul de sarcini, precum si alte persoane care pot influienta procedura (cu drept de decizii).
Uita-te pe SEAP in fisa de date ,la alte proceduri publicate, si gasesti care ar fi persoanele adaptat la situatia ta

Multumesc

Multumesc. In SEAP nu scrie ca declaratia trebuie semnata electronic deci inteleg ca doar se incarca semnata normal. Dar in SEAP vad ca eu trebuie sa incarc documentatia de atribuire care contine si fisa de date> Fisa de date e tot formulaul vechi?

Fisa de date se genereaza

Fisa de date se genereaza automat in SEAP cu informatiile care le adaugi in doc atribuire. Tot ce pui in SEAP se semneaza cu semnatura electronica

Pai si la "Adauga document de

Pai si la "Adauga document de atribuire" pun decat caietul de sarcini, model de contract si alte formulare ce trebuie completate? Desi la formulare am vazut ca pot sa selectez direct ce formulare solicita autoritatea contractanta: declaratie eligibilitate, cazier etc.

Eu din lege deduc ca si

Eu din lege deduc ca si procedura simplificata se face tot numai online si ca nu poti aplica etapa finala de licitatie electronica. In legatura cu formularele..eu nu vad logica, de ce sa ii mai ceri ofertantului aflat pe primul loc acele formulare care inainte erau tot doar niste declaratii (eligibilitate, neincadrare in 69, 181..) cand el declara in DUAE ca nu se incadreaza in situatiile respective.Ii mai cer sa completeze si formulare numai ca sa declare de doua ori sub doua forme diferite acelasi lucru??

La formulare se includ doar

La formulare se includ doar cele privind cifra de afaceri (declaratie IMM), cea cu experienta similara unde se inscriu contractele, declaratiile privind subcontractarea si/sau sustinerea , etc. Nu se includ cele legate de eligibilitate.

Super! Mersi!

Super! Mersi!

Pt. procedura simplificata am

Pt. procedura simplificata am inteles ca suntem obligati sa solicitam ca cerinte de calificare doar cele privind excluderile, forma de inregistrare si lista principalelor lucrari/produse..conform art. 113 alin.(11). Asta inseamna ca nu pot cere esantioane, cifra de afaceri, certificare ISO sau altele de la art.179 in afara de lit. a si b? Mi se pare foarte ciudat. Nu ma deranjeaza in mod special, dar am vazut ca nu prea se tine cont. Pe SEAP sunt inca solicitate mai multe cerinte.

eu acum lucrez la o procedura

eu acum lucrez la o procedura simplificata, si am solicitat mai multe cerinte,

Problema e, cum naiba facem strategia de contractare, ma apuc sa povestesc in ea? aveti cineva un model ....cine a facut...?

Eu as putea sa iti dau un

Eu as putea sa iti dau un model, ce am facut eu dar nu stiu cum sa atasez:). Presupun ca poate fi facuta si ca o compunere dar si ca un tabel, gen fisa de date. Pana nu vine modelul, facem cum vrem, atat timp cat includem informatiile solicitate in lege.

daca se poate te rog trimite

daca se poate te rog trimite pe email probamar2016@gmail.com multumesc, Doar ca sa imi fac o idee

Completare DUAE

Buna, eu fac parte din categoria operatorilor economici. Imi poate spune cineva ce bifez eu la DUAE cand ma intreaba daca entitatea contractanta poate accesa direct o baza de date prin care sa obtina un anumit certificat?
Exemplu de cerinta:
Operatorul economic va fi în măsură să furnizeze un certificat cu privire la plata contribuțiilor la asigurările sociale și plata impozitelor sau să furnizeze informații care să îi permită autorității contractante sau entității contractante să obțină acest certificat direct prin accesarea unei baze de date naționale în orice stat membru, disponibilă în mod gratuit?

Trebuie sa bifezi DA (adica

Trebuie sa bifezi DA (adica esti in masura sa furnizezi un certificat) si cand iti cere autoritatea contractanta certificatul privind plata taxelor, certificat de atestare fiscala sau cum ii zice, trebuie sa il prezinti. Baza de date nu cred ca exista la noi, dar in situatia in care ar exista, ar trebui sa indici autoritatii contractante linkul, spre exemplu, de unde poate obtine singura aceste informatii privind obligatiile tale de plata a impozitelor.

Exista e-Certis, care

Exista e-Certis, care cuprinde informatii privind certificate si alte documente justificative solicitate in mod obisnuit de AC. Sau cel putin asa scrie in lege.

Ce pacat! Pe cand incepem sa

Ce pacat! Pe cand incepem sa ne obisnuim cu noua lege si cu formularele nu va mai fii nicio UE (UEXIT)

Am facut primul DUAE!

Am reusit sa fac primul meu DUAE! Cat de bine e completat, nu stiu.... :))
Sa stiti ca nu-i chiar asa de greu cum ne gandim noi... am scapat de atatea formulare, bilanturi nu stiu cate copii, ORC-ul care il am de 21 pagini si alte minunatii solicitate.
Dar asta-i doar inceputul... cand se vor lamuri si AC cum si ce documente trebuie cerute, se va complica treaba...
Multumesc pentru raspuns, gorby.

E-certis, din cate am vazut pana acum ajuta AC din strainatate... asa am inteles eu...

Strategie de contractare

exista cineva pe sectoriale care are un model de strategie de contractare pe care sa il poata share-ui? multumesc mult!

Stratgie de contractare

Eu am publicat documentatia pentru o procedura simplificata si mi-au respins de doua ori prima data au respins pe motiv ca nu se mai folosesc declaratiile si completarile in formulare si aveam nota justificativa pentru valoare estimata. M-am comformat si am facut referire decat la articolele din lege ( art 164, 166,167 etc) si am solicitat prin DUAE, nota justificativa am transformat-o in anexa la strategia de contractare dar au respins pe motiv ca nu am justificat incheierea acordului cadru si criteriul de atribuire. Mentinez ca am incercat sa justific prin art 9 (3) incheierea acordului cadru, am avut si mentiunea criteriul de atribuire pretul cel mai scazu, dar tot nu inteleg ce mai vor, Declaratia privind persoanele din consiliul de conducere am postat-o separat, nu au avut obiectie. Acum am descris necesitatea incheierii acordului cadru de furnizare si necesitatea acestuia, dar cred ca nu este bine. Poate ca trebuie sa fac referire si la PAAP. Chiar nu mai inteleg. Daca este cineva care are un model de STRATEGIE DE CONTRACTARE aprobat pentru acord cadru de furnizare poate sa m-il trimita la adresa e-mail mariana nicoleta1971@yahoo.com. Sunt in intarziere cu procedura. MULTUMESC

Stratgie de contractare

Eu am publicat documentatia pentru o procedura simplificata si mi-au respins de doua ori prima data au respins pe motiv ca nu se mai folosesc declaratiile si completarile in formulare si aveam nota justificativa pentru valoare estimata. M-am comformat si am facut referire decat la articolele din lege ( art 164, 166,167 etc) si am solicitat prin DUAE, nota justificativa am transformat-o in anexa la strategia de contractare dar au respins pe motiv ca nu am justificat incheierea acordului cadru si criteriul de atribuire. Mentinez ca am incercat sa justific prin art 9 (3) incheierea acordului cadru, am avut si mentiunea criteriul de atribuire pretul cel mai scazu, dar tot nu inteleg ce mai vor, Declaratia privind persoanele din consiliul de conducere am postat-o separat, nu au avut obiectie. Acum am descris necesitatea incheierii acordului cadru de furnizare si necesitatea acestuia, dar cred ca nu este bine. Poate ca trebuie sa fac referire si la PAAP. Chiar nu mai inteleg. Daca este cineva care are un model de STRATEGIE DE CONTRACTARE aprobat pentru acord cadru de furnizare poate sa m-il trimita la adresa e-mail mariananicoleta1971@yahoo.com. Sunt in intarziere cu procedura. MULTUMESC

strategia de contractare

Eu am de publicat documentatia pentru o procedura simplificata pentru un contract de lucrari, daca are cineva un model de strategie de contractare poate sa mi-l pe adresa ioana.catrina@yahoo.com. Multumesc.

Eu tocmai am participat la un

Eu tocmai am participat la un curs pe achizitii sustinut de dl. Octavian Constantinescu si am primit un set de instrumente de lucru care contine inclusiv modele de FORMULARE. HG 395 prevede in mod expres la art.20 ca documentatia de atribuire contine printre altele si FORMULARE si modele de documente. Deci ma mir ca ANAP respinge documentatiile ce contin formulare.

Mie mi se pare normal sa nu

Mie mi se pare normal sa nu mai solicitam formulare. Pentru ca DUAE practic inlocuieste acele formulare care erau doar niste declaratii (180,181,69, oferta independenta). Cred ca ANAP respinge doar acele formulare, nu toate. (de exemplu, nu cred ca ar respinge un formular/model privind garantia de participare, asociere, tert sustinator etc.) Parerea mea.

e-certis

Cum ramane cu Art. 240 (2) din noua Lege 98 care spune: (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) dispoziţiile art. 199 alin. (2) intră în vigoare la 18 octombrie 2018,
unde

Art. 199 (2) zice: Autorităţile contractante utilizează e-Certis şi solicită în principal acele tipuri de certificate sau forme de documente justificative care sunt disponibile în e-Certis?

Din cate am inteles, la primul acces in e-certis, scopul sau este aflarea de informatii despre firme din tari terte.
Nu am inteles inca in ce fel se vor incarca certificatele cu pricina in e-certis.

Strategia de contractare

Daca este cineva care are un model de STRATEGIE DE CONTRACTARE pentru acord cadru de furnizare poate sa m-il trimita la adresa e-mail gherghel_alina@yahoo.com. MULTUMESC MULT

Reducerea numărului de candidați calificați

Eu ce bifez la Partea V: Reducerea numărului de candidați calificați?

Operatorul economic declară că:
Operatorul economic trebuie să prezinte informații numai dacă autoritatea contractantă sau entitatea contractantă a specificat criteriile sau regulile obiective și nediscriminatorii aplicabile pentru limitarea numărului de candidați care vor fi invitați să depună oferte sau să participe la dialog. Aceste informații, care pot fi însoțite, dacă este cazul, de cerințe privind certificatele (tipurile de certificate) sau formele de documente justificative care trebuie furnizate, sunt prezentate în anunțul relevant sau în documentele achiziției menționate în anunț. Numai pentru procedurile restrânse, procedurile competitive cu negociere, procedurile de dialog competitiv și parteneriatele pentru inovare:

Îndeplinește criteriile sau regulile obiective și nediscriminatorii aplicabile pentru limitarea numărului de candidați în următorul mod:
În cazul în care sunt solicitate anumite certificate sau alte forme de documente justificative, vă rugăm să precizați pentru fiecare dintre acestea dacă operatorul economic dispune de documentele solicitate:
Dacă unele dintre aceste certificate sau alte forme de documente justificative sunt disponibile în format
electronic, vă rugăm să precizați pentru fiecare:
Răspunsul dumneavoastră? Da Nu
Aceste informații sun disponibile electronic? Da Nu

Este vorba de o procedura simplificata, cu incheierea unui acord cadru cu max. 3 operatori.

rezultatul consultarii pietei

Va rog sa ma ajuta ti unde pot publica rezultatul consulatari a pietei conform art 19 alin 5 din Hg. in SEAP?

DUAE?

Va rog sa-mi spuneti, in ce format trebuie depus de catre AC minunatul DUAE?
Vreau sa ma obisnuiesc cu el (in calitate de operator ec.) si am descarcat formularul din diverse anunturi publicate in SEAP. Surpriza! Undeva l-am gasit in format .xml si l-am deschis ci IE, dar arata ciudat.
In alta parte nu era specificat formatul si nu stiu cu ce sa-l deschid,...
De fapt, care trebuie sa fie formatul?
Multumesc!

Formatul xml e bun. Intri

Formatul xml e bun. Intri aici: https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/espd/filter?lang=ro si selectezi ca esti operator economic si incarci documentul din calculatorul tau in pagina respectiva la sectiunea "importati DEAU" si urmezi pasii.

Puteti sa-mi transmiteti si m

Puteti sa-mi transmiteti si m ier un model de strategie de contractare? Multumesc!
gabduraman@gmail.com

DUAE?

Multumesc pentru raspuns dar, inteleg ca aici trebuie sa incarc documentul deja completat. Corect?
Intrebarea mea era, in ce format ar trebui sa-l puna la dispozitie AC, in vederea completarii de catre ofertanti?
Poate nu am inteles ceva...

DUAE?

Am inteles! Am gasit instructiunile in SEAP.
Multumesc.

DUAE or not DUAE?

Prezentarea DUAE de catre ofertant e un drept, nu o obligatie. Ofertantul poate depune 1) doar DUAE; 2) toate documentele care confirma indeplinirea cerintele de calificare si selectie sau 3) combinatie de 1) si 2). AC poate solicita in secunda 2 dupa depunere TOATE documentele acoperite de DUAE, cu exceptiile prevazute de lege.

Model strategie de contractar.

Va rog imi trimiteti si mie un model de strategie la adresa mariananicoleta1971@yahoo.com . Multumesc

ANAP respinge documentatia ?

Buna seara.
Daca ai intrat in posesia acestor; modele de formulare si documente te rog poti sa-mi trimiti si mie pe adresa de email, mishylyn_patrascu@yahoo.com,
Cu stima si consideratie!
Patrascu Mihaela

model stategie

Va rog sa imi trimiteti si mie un model de strategie, raferat,note justificative pe adresa de mail : ovidiuveselu@yahoo.com

daca are cineva model de

daca are cineva model de strategie vreau si eu va rog la valentin.zorzoliu@romaero.com. De asemenea in lege scrie ca documentatia de atribuire trebuie sa contina si fisa de date pe langa caiet de sarcini, contract si DUAE. Modelul de fisa este tot cel vechi? Si la formulare am vazut ca in SEAP autoritatea contractanta poate sa bifeze ce documente solicita ofertantilor dar mai trebuie sa puna formularele in documentatia de atribuire? Multumesc!

model strategie

daca are cineva un model de strategie raducanub@yahoo.com . Multumesc

model strategie de contractare pe procedura

Va rog imi trimiteti si mie un model de strategie la adresa achizitiipublice@primariatm.ro; Multumesc

lista oficiala

va rog, daca poate cineva sa raspunda la urmatoarea intrebare:
"Dacă este cazul, operatorul economic este înscris pe o listă oficială a operatorilor economici agreați sau deține o certificare echivalentă [de exemplu, în cadrul unui sistem național de (pre) calificare]?
Da Nu Nu se aplică"
Eu am bifat "Nu se aplica " este corect?
Multumesc !!