Contract termen asteptare Legea 101/2016

in legea veche nu trebuia sa intarziem mai mult de 7 zile incheierea contractului dupa asteptarea termenului de 6 zile, acum in Legea noua dupa asteptarea termenului de 5 zile (pt contestatie) in cate zile este obligatoriu sa incheiem contractul?...

Nu mai exista un anume termen

Nu mai exista un anume termen in care sa inchei contractul dupa curgerea termenului de contestare. Insa s-au introdus noi termene. Astfel dupa comunicare astepti o posibila notificare de contestatie. Daca o primesti , in 3 zile te gandesti daca o remediezi si comunici ca esti de acord sau nu cu remedierea. In urmatoarele 7 zile ai termen sa faci efectiv remedierea. Dupa curgerea acestor termene se asteapta contestatia efectiva de 5 sau 10 zile.

multumesc, dan, ...mai aveam

multumesc, dan, ...mai aveam o intrebare...
am fost contestat....s-a dat dreptate contestatorului(locul 3) de catre CNSC, autoritatea contractanta(eu) am fost obligati sa reevaluam ofertele , comisia a reevaluat si a declarat neconforme pe locul 1 si 2. iar 3 este castigator(contestatorul). Suspend incheierea contractului...
Primesc o notificare de la locul 2 ca daca vreau sa remediez....i-am adus din nou la cunostinta motivele pt care a fost respins pe data de 23.06.....asteptand sa vad daca ma contesta....
Pe 29.06 primescde la el nu o contestatie, ci o SESIZARE facuta si catre ANAP prin care aduce la cunostinta ca datorita faptului ca eu am acordat acces la dosarul achizitiei ...castigatorul si-a formulat contestatia si a castigat.
Intradevar el avea prop.tehnica stampilata cu stampila de confidential, dar nu a declarat nimik, avea o stampila pe 3 foi apoi pe 15...in fine..CNSC in motivare nu ne-a atras atentia cu nimic ca am fi incalcat ceva privind faptul ca am dat acces la dosarul achizitiei, m-a sunat o doamna de la CNSC si mi-a spus de ce am dat acces, si i-am spus ...comisia a considerat ca o simpla stampila nu dovedeste ca ar fi confidential....

Concluzia, el imi face sesizare la ANAP ca am incalcat legislatia achizitiilor publice OUG 34/2006, art.170.
Am uitat sa mentionez si lui i-am dat acces la dosarul achizitiei.

Ce ma sfatuiti sa fac,....au trecut zilele de contestatie, el a facut sesizare la ANAP...eu inchei contractul?

careva..o parere ce fac?

careva..o parere ce fac?

Conform art. 123 alin.(1) din

Conform art. 123 alin.(1) din HG 395, ofertantul elaborează oferta în conformitate cu prevederile documentaţiei
de atribuire şi indică, MOTIVAT, în cuprinsul acesteia care informaţii din propunerea tehnică şi/sau din propunerea financiară sunt confidenţiale, clasificate sau sunt protejate de un drept de proprietate intelectuală, în baza legislaţiei aplicabile.
In concluzie, nu este suficient ca ofertantul sa indice care documente sunt confidentiale (stampilare) ci ofertantul trebuie sa si motiveze de ce le considera confidentiale.
Altfel in exces de zel si fara temei ofertantul poate stampila toate paginile ofertei inclusiv documentele de calificare restrictionand astfel orice drept de acces a unei persoane publice la documentele achizitiei in conformitate cu prev. art.217 din L98.

multumesc da, dar speta de

multumesc da, dar speta de mai sus se refera la o procedura contestata pe legea veche, iar el trimite acum o sesizare la ANAP ca am incalcat materia achizitiilor publice art.170 oug34, culmea este ca nu m-a contestat dupa reevaluare...EU AM SUSPENDAT SEMNARE CONTRACTULUI....au trecut zilele de contestatie 5...(legea noua101/2016)...trecand termenul asta POT SA SEMNEZ CONTRACTUL?...mai anunt operatorii economici ca ....respectivul contract nu mai este suspendat ?

Contestatia cand a fost

Contestatia cand a fost iaintata , inainte sau dupa data de 26.05.2016? Daca e dupa ,atunci se aplica prev. art.69 alin.2 di legea 101/2016 care spune ca dispozitiile legii (101) se aplica numai contestatiilor/cererilor/plangerilor formulate dupa intrarea ei in vigoare

contestatia a fost facuta

contestatia a fost facuta inainte de 26.05.2016, s-a dat reevaluare.....am facur reevaluarea...am transmis comunicarile, si pe 29.06 primesc o sesizare care este si pt ANAP, nu o contestatie, sa inteleg ca putem incheia contractul?...deci nu este contestatie, nu am primit nimic de la CNSC

careva?

careva?

Probamar, cred ca e vorba de

Probamar, cred ca e vorba de notificarea prealabila pe noua lege 101/2016. Eu zic sa nu inchei nici un contract. Pe noua lege primesti mai intai notificare, apoi daca nu adopti masurile de remediere pe care le vrea contestatorul, iti face contestatie.

Esti f tare oricum, cu

Esti f tare oricum, cu procedura ta, daca am inteles eu bine, ai derulat o procedura pe OUG 34, ai o contestatie pe OUG 34, o reevaluare tot pe vechea lege desi intrase in vigoare si noua lege si acum ai o contestatie pe legea 101. Tare de tot.

inca nu am contestatie pe

inca nu am contestatie pe legea 101, am primit o notificare prealabila conf.art.6 prin care respectivul imi cere sa adopt masuri de remediere, eu am raspuns conf.art.6alin4 in trei zile ca nu vreau sa remediez, asteptand sa ma conteste. Operatorul economic nu mai ma contesta, trec cele 5 zile pt.contestatie, nu am primit nimic de la CNSC...dar imi trimite o sesizare ca am incalcat legea achizitiilor publice (ca am dat acces la dosarul achizitie publice pt ca el a pus o stampila cu confidential si eu i-am lezat confidentialitatea....Sesizarea o trimite si la ANRMAP.
Eu acum nu mai stiam ce sa fac sa inchei sau nu ctr.Sun la ANAP si spun ca sa inchei ctr.deaorece nu am fost contestat si a trecut termenul de suspendare al semnarii contractului.
Acum vad ce vor face cu sesizarea.

in urma sesizarii am primit

in urma sesizarii am primit dupa 6 luni de la ANAP rezultatul: Nu am incalcat dispozitiile OUG 34, cu privire la speta de mai sus

Termen contestatie negociere fara publicare

Buna ziua!
Am in derulare mai multe negocieri fara publicare prealabila a unui anunt de participare.
Trebuie sa dau comunicarile privind finalizarea procedurii.
Intrebarea mea este daca sunt obligat sa respect termenele de contestatie conform art. 59 alin. 1 din legea 101/2016. Mentionez ca la art. 59 alin. 3 se mentioneaza faptul ca respectarea acestor termene in caz de negociere este facultativa. Negocierile sunt bazate pe 104 lit. c. Nu stiu cum sa procedez pentru ca negocierea este pe masuri de extrema urgenta dar nici nu vreau sa fie lovite de nulitate contractele. Stima!!!