Modificarea normelor metodologice ale OUG 34/2006 (HG 925/2006)

În data de 8.10.2008 a fost publicat pe site-ul oficial al ANRMAP proiectul de modificare a HG 925/2006. Acesta este supus dezbaterii publice până la data de 25.10.2008.

Vă propun în acest sens să postaţi pe site până la data de 22.10.2008 ora 12 comentariile, sugestiile, întrebările dumneavoastră pentru a le putea trimite către ANRMAP în cadrul unui punct de vedere comun al utilizatorilor acestui site cu privire la aceste modificări! Nu ezitaţi să ne scrieţi! O reprezentativitate cât mai mare ne asigură şansa de a fi auziţi şi poate chiar ascultaţi!

Găsiţi mai jos ataşat proiectul de modificare a HG 925/2006 (pentru accesare trebuie să fiţi înregistraţi şi autentificaţi)!

AtaşamentMărime
Hotarare pentru modificarea H.G. nr. 925 pe 2006.doc305.5 KB

precizarea daca limita de

precizarea daca limita de 10.000 euro pt cumparari directe este cu tva sau fara.

specificarea cu claritate in

specificarea cu claritate in cazul achizitiilor directe daca este vorba de produse din aceeasi diviziune, grupa, clasa sau categorie CPV

Cred ca este tarziu dar

Cred ca este tarziu dar totusi va trimit aceasta solicitare.Conform art.7 autoritatea contractantă are dreptul de a prelungi prin act adiţional durata contractelor de furnizare sau de servicii cu caracter de regularitate, încheiate în anul precedent şi a căror durată normală de îndeplinire expiră la data de 31 decembrie, dacă se îndeplinesc, în mod cumulativ, mai multe conditii, dar numai pe o perioada de maxim 4 luni. Dar daca aceste contracte au caracter de regularitate, cum ar fi de exemplu contractele de servicii de actualizare informatica( diverse soft-uri pentru salarii, buget-contabilitate, urbanisn, evidenta populatiei s.a.m.d) de ce nu se pot prelungi pentru inca un an?

Problema este deja tranşată

Art. 19 din OUG 34/2006 coroborat cu art. 25 alin. 1 din OUG 34/2006 prevăd că estimarea valorii de 10.000 euro se face fără TVA.

Fostul art. 6 din HG 925/2006

Problema se preia identic din art. 6 al HG 925/2006. Scopul acestui act adiţional este de a asigura continuitatea livrării anumitor bunuri sau prestării anumitor servicii până la definitivarea bugetului şi implicit posibilitatea lansării unei noi proceduri de achiziţie publică.
Dacă s-ar proceda aşa cum propuneţi dumneavoastră, aţi putea, ipotetic, să nu mai organizaţi niciodată proceduri de achiziţie publică şi să achiziţionaţi la infinit de la contractantul iniţial. Ori acest lucru contravine scopului fundamanetal al OUG 34/2006 - promovarea concurenţei între operatorii economici, această concurenţă având ca rezultat eficienta utilizare a fondurilor publice.

este interpretabil

Excelent punctat!
Insa, nu mi se pare ca problema este transata, ci interpretabila, ca de altfel orice in Romania.
Art.19 spune ca "a.c. are dreptul sa achizitioneze direct produse, servicii sau lucrari, in masura in care valoarea achizitiei, estimata conform prevederilor sectiunii a 2-a a prezentului capitol, nu depaseste echivalentul in lei a 10.000 euro....."
Art 25 spune ca "a.c. are obligatia de a estima valoarea contractului de achizitie publica...fara taxa pe valoare adaugata..."
Din pct meu de vedere este o formulare subtila si interpretabila. Ma intreb de ce nu s-a mers pe formularea veche (atunci cand era prevazut 5.000 euro fara TVA).

Notă umoristică

Fiindcă "Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul!". De ce să facem lucrurile clare pentru toată lumea când poate exista loc de interpretare?!

Care mai e stadiul noilor

Care mai e stadiul noilor norme? Se mai aproba anul acesta?

Încă nu au intrat în şedinţă de Guvern...

spre aprobare. Să vedem după alegeri ce o să mai fie!

Notă de fundamentare şi comentarii

Am găsit pe site-ul ANRMAP următoarele documente cu relevanţă ridicată pentru această discuţie:
1. nota de fundamentare a proiectului de modificare a HG 925/2006
www.anrmap.ro/images/stories/legislatie/proiecte/ro/notaf925.doc
2. comentariile trimise în urma dezbaterii publice
www.anrmap.ro/images/stories/legislatie/proiecte/ro/observatii_modificar...