Completare DUAE

Daca a mai completat cineva pana acum un DUAE.....la capitolul „Excludere”.... va rog sa imi spuneti ce inseamna in DUAE „Aceste informații sunt disponibile electronic”? Se refera la faptul că vor fi prezentate documentele suport care vor fi incarcate in sistem......sau...???Multumesc. Mi se pare ca sunt traduceri din lb enegleza care nu sunt adaptate in lb. romana.....

Raspuns

Am sunat la AADR si mi-au spus ca ei nu pot sa dea informatii decat despre incarcare/descarcare DUAE.
Referitor la intreabarea mea....am aflat un prim raspuns, respectiv, trebuie bifat cu „DA” daca informatiile solicitate sunt publice si se pot vizualiza pe net, la o adresa ......
Daca mai completeaza cineva un DUAE din partea unui operator economic rog sa imi scrie ce probleme a avut si cum le-a rezolvat. Multumesc.

Motive de excludere

Buna.
Eu am participat la o procedura in calitate de operator economic si am bifat "nu". Deoarece la noi nu exista, inca, un site unde sa poti verifica aceste lucruri. A fost ok asa cum am completat.

Multumesc pentru raspuns.

Multumesc pentru raspuns.

Completare DUAE Buna

Completare DUAE
Buna Nicorette, ma poti ajuta cu informatii despre completarea unui DUAE in calitate de operator economic. Este pt prima data cand completez unul si nu as vrea sa fiu respinsa din procedura doar pt ca nu a fost completat corect. Multumesc danna_marc@yahoo.com

Completare DUAE

Si eu as vrea un formular DUAE completat din partea unui operator economic.Multumesc pe adresa tedory.apostol@yahoo.ro

DUAE

si eu sunt in aceiasi situatie ca si operator economic. Imi puteti transmite si mie?
Multumesc anticipat!
florentzasfarti@gmail.com

rugaminte

Buna ziua.
Va rog mult sa imi trimiteti si mie un formular DUAE completat , multumesc si va doresc toate cele bune, kandya2@yahoo.com.

DUAE valabil

Buna dimineata
Sunt intr-o evaluare (incerc) si la incarcarea in sistem, pentru verificare, a DUAE depus de Ofertant, primesc urmatorul mesaj:
"Fișierul încărcat nu a putut fi citit Este un răspuns DEAU valabil?"
Acest mesaj il primesc de fiecare data cand incarc DUAE emis de ofertant si pe mai multe statii, respectiv pe mai multe sisteme de operare si de browser. A mai patit cineva ca mine? Daca da, solutii?
Multumesc.

Solicita ofertantului sa-ti

Solicita ofertantului sa-ti transmita respectivul DUAE in format pdf. Mie , ofertantii mi-au incarcat in SEAP DUAE atat in format xml. cat si ion format pdf.

rugaminte :)

Va rog sa ma ajutati cu un DUAE completat . Va rog mult. Multumesc. kandya2@yahoo.com

Art. 123 din Norme

"SECŢIUNEA 8: Oferta şi documentele însoţitoare
Art. 123
(2)Operatorul economic depune oferta, DUAE (...) numai prin mijloace electronice atunci când participă la o procedură de atribuire care se desfăşoară prin intermediul SEAP.
(3)Documentele prevăzute la alin. (2) se semnează cu semnătură electronică extinsă (...)." HG 395/2016

"Art. 195
DUAE se elaborează pe baza unui formular standard aprobat de Comisia Europeană şi se furnizează exclusiv în format electronic.
Art. 196
(1)Autoritatea contractantă poate solicita candidaţilor/ofertanţilor să depună toate sau o parte dintre documentele justificative ca dovadă a informaţiilor cuprinse în DUAE, în orice moment pe durata desfăşurării unei proceduri de atribuire, dacă acest lucru este necesar pentru a asigura desfăşurarea corespunzătoare a procedurii." Legea 98/2016

Multumesc pentru sugestie. Din pacate, in momentul de fata suntem in postura de a "sufla in iaurt rece".
Daca solicit Ofertantului depunerea in format PDF dar nu am posibilitatea sa vad daca DUAE in format XML contine aceleasi date cu cel PDF (singurii care pot face asta sunt cei din SEAP), nu incalc prevederile art. 123 de mai sus? Daca nu pot accesa DUAE depus de ofertant prin preluarea in E-Certis ESPD sau nu pot avea certitudinea ca XML-ul depus e acelasi cu PDF-ul depus ulterior, nu am nici posibilitatea de a vizualiza nici un document care ar putea fi depus in urma analizei DUAE (ne invartim in cerc). Astfel ajungem din nou la evaluarea conform OG34/2006 a tuturor documentelor depuse online.
Prin extrapolare, daca Ofertantul si-a indeplinit obligatia depunerii DUAE conform art. 195 din Lege, oare am posibilitatea, ca o analogie a verificarii DUAE, sa solicit sa prezinte documentele de calificare / declaratiile la care am facut referire in DUAE si, in urma analizei, sa validez DUAE in SEAP ca fiind cerinte de calificare indeplinite, etapa indeplinita, iar mai apoi sa trec le evaluarea ofertei tehnice samd?

"Art. 195 DUAE se elaborează

"Art. 195 DUAE se elaborează pe baza unui formular standard aprobat de Comisia Europeană şi se furnizează exclusiv în format electronic"
DUAE in format pdf este un fisier in format electronic ca si cel xml. deci nu se incalca nicio lege

Art. 123
(2)Operatorul economic depune oferta, DUAE (...) numai prin mijloace electronice atunci când participă la o procedură de atribuire care se desfăşoară prin intermediul SEAP.
(3)Documentele prevăzute la alin. (2) se semnează cu semnătură electronică extinsă (...)." HG 395/2016
Daca DUAE in format electronic pdf este depus cu semnatura electronica in SEAP se respecta si prevederile de mai sus.

criterii de selectie - DUAE

Stie cineva la partea IV: Criterii de selectie in completarea DUAE pe ESPD de ce nu-mi apare paragraful cu a:Indicatie globala pentru criteriile de selectie / In ceea ce priveste criteriile de selectie, operatorul economic declara ca Indeplineste criteriile de selectie impuse Raspunsul dumneavoastra ? [] Da []Nu, insa daca ii dau listare imi apare si normal ca nu e bifat nimic din moment ce in declaratie pe ESPD nu-mi vede. E setat cumva de AC in asa fel incat sa completam obligatoriu cu date pentru demonstrarea indeplinirii cerintelor?

Criterii selectie

Si eu am patit acelasi lucru... cred ca AC a uitat sa bifeze ca cerinta ... la primul DUAE completat nu am avut problema asta.

In cazurile de mai sus

In cazurile de mai sus creati-va un DUAE propriu si completati-l cu cerintele din fisa de date/anuntul de participare pt ca legea prevede ca oricum in cazul în care există discrepanţe între informaţiile prevăzute în DUAE şi cele prevăzute în fişa de date, prevalează informaţiile din fişa de date, DUAE urmând a fi revizuit corespunzător (art.20 alin7 nin hg395).
Nu inteleg de ce AC mai trebuie sa ataseze un DUAE.

Am sunat la AC si mi s-a spus

Am sunat la AC si mi s-a spus ca intradevar e optiunea lor daca vor ca noi sa depunem DUAE fara alte informatii sau sa prezentam informatiile necesare pentru demonstrarea cerintelor din fisa de date. Deci daca bifam DA la "ïndeplineste criteiile de selectie impuse ", dispare restul (ma refer la tot ce contine partea IV). Asa ca acolo unde AC vrea sa furnizam informatii nu ne va aparea paragraful acesta in ESPD .

DUAE

Si eu as vrea un formular DUAE completat din partea unui operator economic.Multumesc . Adresa irch_alina@yahoo.com

Eroare de citire formular DUAE

Buna ziua,
In calitate de operator economic, am incercat sa accesez formularul .xml primit din partea autoritatii contractante.
Pasii au fost urmatorii:
- am accesat link-ul indicat https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/espd/filter
- am selectat calitatea de operator economic
- am selectat "importare DEAU"
- am incarcat din butonul "browse", documentul .xml (salvat pe calc. meu, fiind initial atasat in documentatia autoritatii contractante)
- am selectat tara, => Next.
Raspunsul primit: "Fișierul încărcat nu a putut fi citit Este o cerere sau un răspuns DEAU valabil(ă)?"

M-am gandit ca este o problema la fisierul descarcat, insa am incercat cu diverse fisiere .xml ( din partea mai multor autoritati contractante) - primesc aceeasi eroare.

Gresesc undeva ?
Exista o problema IT ?

Va multumesc.

Pasii

Pasii sunt corect parcursi. Cred ca importi DUAE semnat cu semnatura electronica a autoritatii contractate si de aceea primiti raspunsul "Fișierul încărcat nu a putut fi citit Este o cerere sau un răspuns DEAU valabil(ă)?".
Trebuie sa scoateti semnatura electronica de pe DUAE.

Am scos semnatura electronica

Am scos semnatura electronica inainte de a incerca importul. Tocmai am incercat si cu Chrome (incercasem doar cu Mozilla si Explorer...acelasi lucru !

Publicare numar anunt

Buna ziua !

Daca nu este secret, puteti publica numarul invitatiei pentru a verifica si noi respectivul document ?

cerere off

389919. Am incercat de la mai multe autoritati contractante, nu cred ca este problema lor.

este ok

La mine se deschide si il pot vizualiza, completa, etc.

Completare DUAE

Buna ziua.
Va rog mult sa imi trimiteti si mie un formular DUAE completat pentru calitatea de operator economic, pe adresa de e-mail: r.andreea05@yahoo.com
Va multumesc anticipat !

Buna ziua,

Si eu sunt Op Ec si particip la o licitatie unde trebuie sa completez DUAE. Am 3 intrebari:
1. La sectiunea unde se solicita experienta similara in ultimii 5 ani, trebuie sa prezint max 6 contracte similare, insa mie imi apar doar 5 campuri, doar pentru 5 contracte, cum pot sa mai adaug un camp pentru cel de-al saselea contract?
Tot la sectiunea experienta similara la cele 5 campuri imi apare: Denumire, Valoare, Data si Beneficiarul.
2. "Data" se refera la data contractului sau la cea din PV de receptie la terminarea lucrarilor?
3."Valoarea" este cea din contract sau valoarea care se incadreaza in acei ultimi 5 ani de exp similara? Eu am un contract care se extinde pe mai multi ani, iar o parte din lucrari nu se mai incadreaza in acei 5 ani. Am documente prin care pot demonstra cat din valoarea contractului a fost executat in ultimii 5 ani.
Intreb ca sa nu ma trezesc ca ma descalifica din prima, inainte ca AC sa-mi ceara documentele probatoare.

Completare DEAU subcontractant "obisnuit"

Din cate am inteles, subcontractanții pe ale căror capacități se bazează întreprinderea participantă trebuie să completeze DEAU separat (pentru părțile relevante).
Alți subcontractanți, subcontractantii pe ale caror capacitati operatorul economic NU se bazeaza , de ex subcontractantii "obisnuiti" nu trebuie să completeze DEAU, decât în cazul în autoritatea contractanta solicita in mod explicit informatii despre subcontractantii obisnuiti. Asadar, daca am o procedura si doresc sa subcontractez o parte din lucrare unui subcontractant obisnuit, acesta nu trebuie sa completeze DEAU. Inteleg eu gresit? Voi ce parere aveti? Multumesc .

Completare DUAE

Buna , ma pote ajuta cineva cu informatii despre completarea unui DUAE in calitate de operator economic. Este pt prima data cand completez unul si nu as vrea sa fiu respinsa din procedura doar pt ca nu a fost completat corect.M-am oprit la partea II , respectiv intrebarea "Dacă este cazul, operatorul economic este înscris pe o listă oficială a operatorilor economici agreați sau deține o certificare echivalentă [de exemplu, în cadrul unui sistem național de (pre) calificare]?" Ce inseamna aceasta agreere si acest certificat ?
contact_duros@yahoo.com
Multumesc

subcontractanti

Parerea mea este ca trebuie ca toti subcontractantii sa completeze DUAE.

Am si eu nevoie de un DUAE

Buna ,
Te-a ajutat cineva , ai reusit sa obtii un formular DUAE completat sau informatii despre completare ?
Te rog , am si eu mare nevoie de ajutor , daca imi poti trimite sau o indicatie de unde pot primi instructiuni !
adresa mea este contact_duros@yahoo.com
Multumesc !

Completare DEAU subcontractant "obisnuit"

Multumesc Steluta !! :)

Buna,

ai gasit vreo rezolvare ? M-am lovit de aceeasi problema....la experienta similara sunt doar 5 campuri .Am nevoie de 7 . Se pot insera cumva ?

COMPLETARE DEAU

Sunt/reprezint Operator economic si completez pentru prima oara DEAU, va rog, nu ma poate ajuta si pe mine cineva, sa-mi trimita DEAU completat? Adresa mea de email:adellemar@gmail.com
Stiu, ca trebuie sa reprezinte cerintele FIsei de date si AC, dar parca fiecare document vorbeste in limba lui, Fisa de date, e ok, dar cind trebuie aplicat in DEAU, parca nu se mai recunoaste nimic. La intrebarea de experienta similara, AC a raspuns, conform Legii 98/2016. De aparut rubrica de completare experienta similara nu apare, am completat si rscompleta DEAU, dar parca "pescuiesc in ape intunecate", nimic nu-i clar. DEAU este explicat conf Regulamentului European "REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2016/7 AL COMISIEI din 5 ianuarie 2016 de stabilire a formularului standard pentru documentul european de achiziție unic, dar articolele parca sunt altele, nu gasesc compatibilitatea cu cerintele din Fisa de date. La cap Motive de excludere, e ok, date personale, ok, dar cind incepe cu diferite variante... :( , care este corecta?? Daca pot ajuta si eu pe cineva cu ceva, o fac bucuroasa, daca nu ne culegem informatii diin putina experienta acumulata, ne-ar trebui avocati din Parlamentul European...

AM inteles si s-a lansat

AM inteles si s-a lansat intr-o clarificare, ca subcontractorul trebuie sa completeze/semneze propriul DEAU, dar poate fi incarcat si de pe contul de SEAP al ofertantului.

Raspuns pt Erika,

Inca nu am aflat, ma documentez, desi cred ca va trebui sa sun la AC si sa intreb.

rugaminte

ma ajuta cineva cu un formular DUAE completat ? multumesc anticipat
erin_22a@yahoo.com

Nu te ajuta prea mult un DUAE

Nu te ajuta prea mult un DUAE completat de alt operator economic, pentru alta achizitie. Trebuie sa completezi in DUAE al achizitiei la care participi. Se descarca de pe SEAP.
Daca ai neclaritati, trimite-mi nr. anuntului/invitatiei din SEAP si intrebarile tale, pe adresa achizitiipubliceconsultanta@yahoo.com

multumesc pentru raspuns....C.I

am incercat sa-ti trimit un email la adresa mentionata, dar nu imi zice ca adresa nu exista...

nelamuriri completare DUAE

Buna ziua,
Am cateva nelamuriri in ceea ce priveste completarea, de aceea am vrut sa vad cum au facut altii.
1. la informatii privind operatorul economic,
persoana sau persoanele de contact - se trece adnimistratorul ?
numarul TVA - se trece codul fiscal?
2. la criterii de selectie
la experienta similara, data inseamna data de incepere a contractului ? sau ce anume se trece ?
sunt doar 5 campuri , am nevoie de 6. Cum procedez ?
3. reducerea numarului de candidate calificati
se comleteaza cu nu, sau se lasa blank ?
rog un raspus...multumesc anticipat!

Citire DUAE OE

Pentru a fi citit DUAE -ul trebuie descarcat in calculator si salvat in format .xml ( fara terminatia .p7s).
Se acceseaza ghidul la adresa : https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/espd/filter, se bifeaza revizuire DEAU si se incarca documentul salvat de mai sus.
Apoi se poate citi DUAE-ul operatorului economic.

In notificarea nr.245 in SEAP

In notificarea nr.245/01.09.2016 in SEAP se gaseste formularul editabil DUAE.

te rog frumos...

daca ai timp si rabdarea necesara, raspunde-mi si mie la neclaritati....
multumesc mult !

PT ERIKA

Cam tarziu explicatia mea...

1.
A. Inf. op. ec. - date contact -(reprez. legal sau cel care detine semn. electronica extinsa).
B. Pentru imputerniciti - daca treci la prima Reprez, legal, aici vei scrie numele celui care semneaza electronic, ar mai fi o varianta insa, sa treci persoana care semneaza oferta (PT, PF) daca este diferita de ea care detine semnatura electronica.
Obs. Nu stiu cum vor verifica conflictul de interese! Daca nu avem o instructiune ANAP clara cu privire la acest lucru, eu nu as trece reprez. legal la pct.A
2. Pe ultimul rand, trece ultimele doua contracte separate de virgule, valoarea la fel, apoi verifica prin pdf cum apare. Cel mai bine ar fi sa scriem data si valoarea contractului. La justificari vom face calculele cu valoarea ramasa, de ce sa ne legam la cap? Este o solutie. Nimeni nu stie, s-a tot intrebat pe aici, chiar si eu am solicitat ajutorul. Autoritatile ...nimic nici ele.
3. Nu este cazul. Daca nu bifezi nimic va aparea la printare bifat cu nu, insa. Este ok. Aceasta rubria se aplica doar pentru lic. restransa.
Sper ca raspunsul meu poate fi o solutie pe viitor.

lista lucrari realizate

Buna ziua.
Participam la o licitatie. Este prima dupa modificarea legislatie in achizitii publice. Am tot citit aici pe forum , mi-am facut creierul varza. Vin cu rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema:
- se cere lista lucrarilor realizate in ultimii 5 ani, ptr. care se cere completarea DUAE si pe urma daca suntem pe loc 1 restu`, in DUAE dat de AC nu gasesc sectiunea unde tebuie sa completez lista cu lucrarile cerute; Sau completez in sectiunea Criterii de calificare(este la anunt unde scrie cu rosu necompletat, dau pe creion si pot completa si salva, asa se procedeaza?)
-la fel se cere completarea DUAE cu partea/partile daca avem subcontractant, ei dau si formularul si in DUAE am copletat ca nu avem sucontractanti. Ce fac? Completez formularul?il scanez? il semnez si il incarc in documente?sua e suficient doar sa bifez in DUAE?
-mai cer in DUAE numarul TVA (daca este cazul) , ce este acest nrr. TVA?
- am completat intr-o masura acest DUAE sa vad daca ma descur, la sfarsit cere data si mai este ceva ,,Place"...asta ce o fi?;
-am dat printare si nu se printeaza ;
-cum salvez in format PDF......si momentan nu mai am intrebari.
-daca se pun intrebari de alti ofertanti eu mai sunt avertizata de e licitatii cand se dau clarificari la acele intrebrari? Unde le pot vizualiza?
-mai este valabila daca oferta este cu mult sub 80% se considera sub evaluata oferta?
Va rog sa ma ajutati si va multumesc ptr. timpul acordat!
Mult succes in toate.

va rog frumos

Buna ziua.
Revin cu rugamintea sa ma ajutati cu ce am cerut mai sus. La cate puteti dupa cum va lasa timpul.
Va multumesc.

Pt CR1ST1NA

Buna! O sa iti raspund la cateva intrebari pe care le-am inteles si le stiu din experienta de la modificarea legii pana acum (nu prea vasta :D), dar nu mi s-au cerut clarificari si nu am fost descalificata.
1. Daca nu exista un camp unde sa introduci experienta similara, ci doar sa bifezi ca respecti criteriul, inseamna ca lista ti se va solicita daca vei fi desemnata castigatoare (deci ulterior licitatiei). Dar pt linistea ta, o poti scana impreuna cu propunerea tehnica, pe principiul mai bine sa fie decat sa lipseasca :)).
2. Daca nu exista subcontractanti, bifezi doar ”NU” in DUAE. Nu trebuie depus niciun formular.
3. Doar CRED (eu asa am scris pana acum la licitatii) ca nr TVA este CIF-ul fara RO.
4. ”Place” e traducerea din engleza a ”Locului”. Asadar eu am introdus locatia sediului nostru central si data cand am completat DUAE.
5. Dupa ce dai ”IMPRIMARE” trebuie sa dai click dreapta si iarasi ”imprimare”. Cred ca functia de ”Imprimare” a DUAE e mai degraba o functie de salvare a DUAE.
6. La restul intrebarilor nu stiu raspunsurile.

Sper ca am ajutat si nu am furnizat informatii eronate. Zi frumoasa si spor la treaba !

ptr Diana Hidan

Multumesc din suflet. Va doresc mult succes in toate.

Cu drag si multumesc,

Cu drag si multumesc, asemenea !

Raspuns la celelalte neclaritati

-cum salvez in format PDF......si momentan nu mai am intrebari.

Pentru completarea DUAE puteti utiliza si browserul de internet de la Google iar de la printare alegeti optiunea salveaza PDF.
Sau puteti instala in calculator o imprimanta virtuala si va puteti salva documentul in PDF.

-daca se pun intrebari de alti ofertanti eu mai sunt avertizata de e licitatii cand se dau clarificari la acele intrebrari? Unde le pot vizualiza?

Veti primi "avertizari" prin email de la e-licitatie.ro daca v-ati abonat la procedura alegand optiunea ce apare in partea de jos a anuntului din SEAP : "Daca doriti sa fiti notificat cu privire la evenimentele acestui anunt apasati aici." SAU optati direct pentru "Inscriere in procedura" SAU urmariti zilnic procedura si vedeti daca se mai posteaza cate ceva la "Documentatie, clarificari si decizii" ori la "Lista erate"

-mai este valabila daca oferta este cu mult sub 80% se considera sub evaluata oferta?

A se avea in vedere prevederile art. 210 din legea 98/2016 si art. 136 din hg 395/2016. Teoretic va poate solicita clarificari si la 99% din estimat. :)

multumesc steluta...

m-am descurcat, a fost ok.
la experienta similara am completat cele 5 campuri, iar pentru cele 2 ramase am mai completat un DUAE.
A fost ok si asa . Nu m-au respins .
multumesc inca o data

Dra Erika

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
-la capacitatea tehnica si /sau profesionala se cere lista lucrarilor realizate in cursul unei perioade....si imi cere sa completez DUAE, cand am descarcat DUAE postat de AC nu gasesc sectiunea unde se completeaza lista.
- acelasi lucru mi se cere pentru partea partile indeplinite de subcontractant. AC contractanta da modelul formularelor.
La procedura respectva este sectiunea criterii de calificare unde unde apare un creion si scrie neecompletat si insira tot ce este in fisa de date - Ce trebuie sa fac aici, sa completez? si salvez si trimit unde?

Sper sa inteleegeti ce ma doare pe mine.
Astept ajutorul . Multumesc.