Tert sustinator

Buna,
Referitor DUAE pentru tert sustinator si subcontractant...
Ofertantul se inscrie la procedura online, isi cauta sustinator si subcontractor...
1. Aceste documente DUAE trebuie completate si semnate electronic cu semnatura extinsa de catre fiecare in parte (tert si subcontractant)? Conditie: cei doi sa fie inscrisi in SEAP si sa posede token pentru semnare
2. Cele doua DUAE semnate electronic vor fi trimise pe e-mail Ofertantului, care le va atasa langa doc. DUAE al ofertantului.
3. Intre timp Ofertantul va verifica existenta si corectitudinea documenteleor justificative ale celor doi. Pentru a putea confirma indeplinirea cerintelor de calificare... (eventual poate pastra originalul acestora pana la momentul socitarii lor din partea AC.
4. Documentele justificative, in cazul clasarii pe primul loc, ale tertului sustinator si subcontractantului, la solicitarea AC, pot fi semnate electronic si de catre Ofertant, ca parte din oferta? (pot fi primite pdf pe e-mail sau Ofertantul aflat in posesia originalelor le poate scana pdf si semna electronic in numele sau)
5 Cum poate verifica Ofertantul daca Cei doi au completat correct DUAE? Sa trimita versiunea "print pdf" inainte de a crea fisierul .xml

Va rog sa confirmati/clarificati aceste aspect, daca v-ati confruntat pe legea noua cu sustineri sau subcontractari....
Alte aspecte/ probleme pot surveni?

DUAE tert sustinator, subcontractant

Nimeni, nimeni?!!!!

Dca ne uitam in ghidul ANAP

Dca ne uitam in ghidul ANAP la pag.55 si 57 vedem ca subcontractantul cat si tertul completeaza DUAE distincte. Situatia ar fi cam ce spui tu, insa poate si ofertantul sa semneze numai el cu tokenul lui si fisierele xml. DUAE ale subcontractantului si tertului. Ca de fapt el depune oferta.

tert

Deci pot primi de la cei doi DUAE, completat in format xml (si pdf pentru verificare, semnat olograf), pe care eu pot pune semnatura electronica extinsa (a ofertantului)?
Textul din formularul standard (Jurnal Oficial al Uniunii Europene, pag3/25) spune: "sa prezentam DUAE....pentru fiecare dintre entitatile in cauza, completat si semnat in mod corespunzator de entitatile in cauza". ?!
De asemenea as mai vrea sa clarific cum completeaza persoana fizica acest DUAE (incadrat ca tehniciar -controlul calitatii), care nu apartine Ofertantului...

DUAE tert sustinator neprezentat odata cu oferta

DUAE de la tertul sustinator trebuie depus odata cu DUAE- ul Operatorului economic sau poate fi cerut prin solicitare de clarificari?
Daca nu este depus odata cu oferta si DUAE-ul operatorului economic este motiv de excludere? Asa cum apare si in mesajul de mai sus in completarea DUAE-ului OE in care se bifeaza , la sectiunea C: Informatii privind utilizarea capacitatilor altor entitati, se precizeaza ca trebuie completat un formular DEAU separat pentru fiecare din entitatile in cauza, completat si semnat corespunzator de entitatile in cauza.
S-a confruntat cineva cu aceasta situatie? In Notificarea de la ANAP se specifica de inadvertente de forma si de fond. Aceasta este o inadvertenta de fond (erori, omisiuni ale informatiilor) astef incat nu se pot cere clarificari?
Un OE care a constituit garantia de participare si a specificat in cadrul DUAE-ului lui ca beneficiaza de utilizarea capacitatilor altor entitati, il dai afara sau ii ceri sa prezinte DUAE-ul tertului?

Ghid ANAP

Dan, te rog sa-mi spui, la care ghid ANAP faci referire?
Cele gasite de mine cu referire la DUAE nu au mai mult de 14 pagini.
Multumesc.

Buna si La multi ani!

Buna si La multi ani! Multumesc foarte mult!

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri