DUAE

Va rog sa-mi spuneti daca si subcontractantul trebuie sa depuna DUAE, Mulumesc

Da . Trebuie

Da . Trebuie

Tert sustinator si subcontractant

Va rog sa imi spuneti in cazul in care tertul sustinator este si subcontractant la aceeasi procedura, trebuie sa prezinte un singur DUAE atat ca tert sustinator cat si subcontractant sau trebuie sa depuna un DUAE in calitate de tert sustinator si un alt DUAE in calitate de subcontractant. Multumesc

DUAE asociat

Buna.
Asociatul/tert sustinatorul/subcontractant completeaza DUAE dar il semneaza cu semnatura electronica? Daca nu au semnatura electronica si nu sunt inscrisi in SEAP? Cum procedez, pot semna eu, ca lider al asocierii?

da

Am primit si eu un raspuns pozitiv in acest forum... ca lider pot semna toate DUAE, doar sa le primesc de la terti in formatul cerut de AC. Eu incarc oferta...Eventual sa trimita si versiunea printata, semnata olograf si scanata pdf, ma gandesc...apoi aplic semnatura mea.

eu le-as face pe amandoua

pentru ca nu am vazut in DUAE rubrica, in cazul in care ar exista aceasta situatie ca a dvs,

Dar . . .

Dar unde apare in DUAE care e ofertantul si care e tertul sustinator? :)

DUAE

Pai, ofertantul declara tertul sustinator in partea II, sectiunea C, bifand DA.
Tertul sustinator completeaza in partea II, sectiunea A si B , plus partea III toata, partea IV si V ce este relevant pentru tert (de ex. experienta similara).
Asa inteleg eu. Alte pareri, va rog?

subcontractant-DUAE

Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti daca subcontractantul trebuie sa completeze in DUAE lista de lucrari similare. Daca da, la ce completeaza la lucrari sau la servicii? Va multumesc mult si astept raspunsul ca am mare nevoie.

in DUAE, daca de exemplu la

in DUAE, daca de exemplu la :
- Numărul TVA (dacă este cazul): este scris 19% si nu codul fiscal , se solicita clarificari? sau
- e) Operatorul economic va fi în măsură să furnizeze un certificat cu privire la plata contribuțiilor la asigurările sociale și plata impozitelor... bifeaza NU - se solicita clarificari si revizuire DUAE sau se respinge?

?

?

revin cu intrevarea, daca se

revin cu intrevarea, daca se poate un raspuns

in DUAE, daca de exemplu la :
- Numărul TVA (dacă este cazul): este scris 19% si nu codul fiscal , se solicita clarificari? sau
- e) Operatorul economic va fi în măsură să furnizeze un certificat cu privire la plata contribuțiilor la asigurările sociale și plata impozitelor... bifeaza NU - se solicita clarificari si revizuire DUAE sau se respinge?

Pai daca te uiti pe SEAP la

Pai daca te uiti pe SEAP la DETALII PARTICIPARE gasesti codul fiscal in dreptul fiecarui ofertant. Deci nu mai ai de ce sa soliciti clarificari.

asta stiam si eu, intrebam

asta stiam si eu, intrebam strict ce fac daca a completat DUAE, ai mai solicit revizuirea lui? pt. ca unii ofertanti la Nr.TVA a scris TVA 19% iar altii au scris codul fiscal

sau

- e) Operatorul economic va fi în măsură să furnizeze un certificat cu privire la plata contribuțiilor la asigurările sociale și plata impozitelor... bifeaza NU - se solicita clarificari si revizuire DUAE sau se respinge?
multi operatori economici spun ca au bifat din greseala, mai cer clarificari sau il DESCALIFIC?

Avand in vedere ca in SEAP

Avand in vedere ca in SEAP are codul fiscal ai dreptul sa-i soliciti prin clarificari sa -si revizuiasca DUAE-ul in mod corespunzator (art.135 alin.3 din HG 395/2016 - corectarea viciilor de forma).
Punctul e) operatorul economic va fi în măsură să furnizeze un certificat.... pe care il mentionezi tu nu se refera la motive de excludere , deci nu ai cum sa-l excluzi din procedura.
Atentie, motivele de excludere din DUAE se regasesc in Partea III: Motive de excludere. Partea cu furnizarea certificatului cu privire la plata contribuțiilor la asigurările sociale și plata impozitelor se regaseste in DUAE la Partea III: Motive de excludere - B: MOTIVE LEGATE DE PLATA IMPOZITELOR SAU A CONTRIBUȚIILOR LA ASIGURĂRILE SOCIALE. Deci acla capitolul ala trebuie sa verifici cum a completat.

duae gresit

As avea o intrebare-rugaminte. La un Duae,din eroare am trecut "nu" in loc de "da" la sectiunea C ( rezultand ca am declarat ca nu pot confirma ca m-am facut vinovat de declaratii false) si mi s-a cerut clarificare. Este motiv de descalificare? Vad ca oricum autoritatea contractanta a trecut la analizare propunerea tehnica.
Multumesc!

TERT sustinator/subcontractant

Buna ziua, in cadrul unei proceduri pe loturi un operator econimic paote participa ca si ofertant pe un lot, pe alt lot tert sustinator sau subcontractant?

Multumesc

analiza DUAE

Buna ziua!
Am o licitatie deschisa in care un ofertant este asociere formata din doua firme si are si tert sustinator si mai multi subcontractanti. In urma evaluarii DUAE-urilor, am constatat mai multe inadvertente:
O parte dintre subcontractanti se afla in urmatoarele situatii: fie au completat gresit anumite sectiuni (e.g. 19% in loc de codul fiscal, ca utilizeaza capacitatile altor entitati etc), fie le-au completat desi nu trebuia, fie nu le-au completat deloc (Sectiunea B din Partea III - motive de excludere – plata impozitelor sau a contribuțiilor la asigurările sociale).
In plus, documentele prezentate nu au fost stampilate si semnate de catre liderul asocierii, desi era specificat acest lucru in Fisa de Date.
Dat fiind ca unele situatii implica si permit solicitarea de clarificari, iar altele nu, mai cer clarificari pentru ce se poate sau il descalific?
Multumesc anticipat!

Se solicita clarificari prin

Se solicita clarificari prin care X-ulescu sa precizize unde se regaseste in cadrul DUAE depus de dumnealui faptul ca ... si-a indeplinit obligatiile fiscale , etc. Fie nu o sa raspunda si atunci este clar, fie o sa zica ca in cutare loc a uitat o bifa care este iarasi clar.
Semnarea si stampilarea documentelor este facultativa, in schimb semnarea cu semnatura electronica bazata pe un certificat calificat este obligatorie.

Autentificare utilizatori

Comentarii recente

Parteneri